Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 4
Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 4
Gosiu, obyś się nie zaziębiła... swoją drogą, co za pech z tym ochlapaniem...
u mnie po sniegu prawie nie ma śladu i dobrze, bo lubię albo konkretną zimę (przez okno) albo wcale!
Jola, a daj spokój, to już jakaś choroba w głowie siedzi z tymi różami...
u mnie po sniegu prawie nie ma śladu i dobrze, bo lubię albo konkretną zimę (przez okno) albo wcale!
Jola, a daj spokój, to już jakaś choroba w głowie siedzi z tymi różami...
- Jagodka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 24 sty 2011, o 22:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aguś , jak samopoczucie dzisiaj , przeszłaś ostatnio wiele ...będzie dobrze , trzymaj się słoneczko
.
U mnie deszcz ze śniegiem , z lekka poprószyło , jest paskudnie . A nawiasem mówiąc kierowcy odpowiadają za ochlapanie przechodnia , bo widząc kałużę , powinni ją albo ominąć , albo zwolnić . Jest z tym trochę zachodu ...spisać nr rej. i ... nierozważny kierowca ma pokryć koszty czyszczenia odzieży / płaszcza , kurtki . Osobiście znam taki przypadek , kiedy to znajomą , przejeżdżające auto , dosłownie oblało kałużą od stóp , do głów . Facet musiał pokryć koszty czyszczenia płaszcza .

U mnie deszcz ze śniegiem , z lekka poprószyło , jest paskudnie . A nawiasem mówiąc kierowcy odpowiadają za ochlapanie przechodnia , bo widząc kałużę , powinni ją albo ominąć , albo zwolnić . Jest z tym trochę zachodu ...spisać nr rej. i ... nierozważny kierowca ma pokryć koszty czyszczenia odzieży / płaszcza , kurtki . Osobiście znam taki przypadek , kiedy to znajomą , przejeżdżające auto , dosłownie oblało kałużą od stóp , do głów . Facet musiał pokryć koszty czyszczenia płaszcza .
Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aga
Ja myślałam że tylko ja taka zakręcona , że nawet po nocach kwiatki oglądam ,ale widzę że nie jestem odosobniona

-
- Od: 19 sie 2010, o 18:09
Aguś myslę ,że te donice drewniane to super pomysł ,ja bardzo lubię taką małą architekturę, nadaja wyrazu ogrodowi ... a znając Twoje zdolnosci twórcze
bedzie z pewnościa wspaniale !!!Lista roślin tak imponująca ,że nie może być inaczej!!!
Ja tez planuje zmiany ,ale jak sie za nie wezme to zdjęcia będa na jesień ,bo tyle tego sie w mojej głowie kotłuje ,aż sie boję że spełznie na niczym

Ja tez planuje zmiany ,ale jak sie za nie wezme to zdjęcia będa na jesień ,bo tyle tego sie w mojej głowie kotłuje ,aż sie boję że spełznie na niczym

marzenia się spełniają! Dana
- magenta
- Od: 31 mar 2010, o 19:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Hej, nie powiem ,żebym dzisiaj była wyjątkowo rzeźka
Co do kierowców trzeba uważać! Miałam taką sytuację w swojej wsi: wąska uliczka, jedna kałuża, jeden samochód i jeden pieszy czyli ja- na wysokości (o niedolo!) tejże kałuży. Zostałam ochlapana od stóp do głów, szczęśliwie woda nie była błotnistą breją. Samochód się zatrzymał, pan zdziwiony skończył rozmowę przez telefon , ja na niego nakrzyczałam, aż w końcu uznałam, że to bez sensu i należy mu się inna kara. Spokojnie zanim ruszył i się zorientował ,znalazłam się przed maską i powolutku krokiem spacerowym ruszyłam naprzód, a on jak moja osobista ochrona również powolutku za mną. Chcąc mnie wyprzedzić , ja skręcałam idąc zygzakiem. Trwało to trochę
aż pojawił się inny samochód za nim i go wybawił, a ja zeszłam na pobocze.
Mnie w tym roku czeka renowacja skrzyń, bo po pięciu latach słabo wyglądają .

Co do kierowców trzeba uważać! Miałam taką sytuację w swojej wsi: wąska uliczka, jedna kałuża, jeden samochód i jeden pieszy czyli ja- na wysokości (o niedolo!) tejże kałuży. Zostałam ochlapana od stóp do głów, szczęśliwie woda nie była błotnistą breją. Samochód się zatrzymał, pan zdziwiony skończył rozmowę przez telefon , ja na niego nakrzyczałam, aż w końcu uznałam, że to bez sensu i należy mu się inna kara. Spokojnie zanim ruszył i się zorientował ,znalazłam się przed maską i powolutku krokiem spacerowym ruszyłam naprzód, a on jak moja osobista ochrona również powolutku za mną. Chcąc mnie wyprzedzić , ja skręcałam idąc zygzakiem. Trwało to trochę

Mnie w tym roku czeka renowacja skrzyń, bo po pięciu latach słabo wyglądają .
-
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Aguś, dziękuję za piękne zdjęcia!! Cieszę się, że mogę u Ciebie podziwać te wspaniałe róże
I trudno byłoby wybrać najładniejszą- każda z osobna jest unikalna!!
Dziękuję za miłą rozmowę

Dziękuję za miłą rozmowę

Moniko, jak zwykle miło było pogawędzić
różami będę czarować wiosną, sporo kupiłam na jesieni i teraz, więc mam nadzieję, że będzie co oglądać - zapraszam Cię
Kasiu, ja też nie czuję zbyt dużej energii, zwłaszcza że aura do bani, a i trochę się nie wyspałam ;) Twoje skrzynie są bardzo ładne i świetnie pasują na taras - warto więc je odnowić, by mogły służyć roślinom przez kolejne lata...
historia z ochlapaniem przykra, ale dobrze, że dałaś nauczkę temu nieroztropnemu kierowcy...
Danusiu, cieszę się czytając, że nie tylko ja widzę oczami wyobraźni przyszły efekt róż w skrzyniach drewnianych
mam nadzieję, że będą zdrowo rosły i cudownie kwitły, a ich bliskość będzie dostarczać miłych dla oczu i nosa wrażeń ;) ciekawam bardzo Twoich zmian; mnie od pomysłów też mózg paruje ;)
Teresko, przez te rośliny nie da się normalnie spać ;)
Jagódko, dziękuję że wpadłaś
samopoczucie adekwatne do pogody za oknem... nic tylko usiąść z książką i kotami przy kominku i tak trwać do wiosny... dobrze wiedzieć, że za ochlapanie przechodnia są konsekwencje! co prawda ja jestem głównie kierowcą, ale widzę dość często bezmyślność w tym względzie wokoło...

Kasiu, ja też nie czuję zbyt dużej energii, zwłaszcza że aura do bani, a i trochę się nie wyspałam ;) Twoje skrzynie są bardzo ładne i świetnie pasują na taras - warto więc je odnowić, by mogły służyć roślinom przez kolejne lata...
historia z ochlapaniem przykra, ale dobrze, że dałaś nauczkę temu nieroztropnemu kierowcy...
Danusiu, cieszę się czytając, że nie tylko ja widzę oczami wyobraźni przyszły efekt róż w skrzyniach drewnianych

Teresko, przez te rośliny nie da się normalnie spać ;)
Jagódko, dziękuję że wpadłaś

- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Aguś,ale dałas mi stronkę
Siedzę tak od rana i wyjść nie mogę.Dobrze,że mam grypęto mogę mieć domowego lenia.

Gosiu, to bardzo pomocne miejsce i świetna baza inspiracji... wiedziałam że wsiąkniesz...
zdrowia życzę 

-
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Aguś, mam nadzieję, że uda nam się spotkać we własnych ogrodach 
Czekam na te Twoje róże

Czekam na te Twoje róże

ja też na to liczę, jak się zrobi ciepło, zapraszam oczywiście... a zobaczyć na żywo Twoje Rh to chyba marzenie większości forumowiczów 

- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55

Fakt bardzo ładnie pachnie. Zaganiana od dwóch dni jestem. Zaglądałam na chwilkę na forum i pędziłam dalej.
Wszystko przez film z tego sezonu, jak zobaczyłam kwitnące Nostalgie i wyobraziłam sobie delikatne i subtelne w kolorach te nowe nasadzenia, to czym prędzej musiałam zrobić zmiany. Zamówiłam nowe, a te oddam do innego ogrodu. Uf, ulżyło mi

Majeczko, wiem, że z Clair R. masz średnie doświadczenia... mnie się strasznie podoba jej kwiat, dlatego tak wokół niej krążę, ale oczywiście masz rację i powinnam postawić na bardziej niezawodną różę... Nie wiem, czy będzie potrzeba żeby jakąś bladą jeszcze dosadzać do tej skrzyni - może pomiędzy Gentle Hermione a Larissę wsadzę dla kontrastu Munstead Wood.
myślę, że dobrze robisz pozbywając się Nostalgie... mam wobec niej mieszane uczucia - niby kwiat ładny, ale... no właśnie, ale.
myślę, że dobrze robisz pozbywając się Nostalgie... mam wobec niej mieszane uczucia - niby kwiat ładny, ale... no właśnie, ale.
- pamelka
- Od: 30 gru 2009, o 00:34
Aga dobrze kombinujesz z tymi kolorami
Wszystko zależy czy chcesz mieć kontarstową, żywą kompozycję, czy raczej spokojną
Czemu wydaje mi się, że w Twoim ogrodzie pełnym spokoju i harmonii ....

Wszystko zależy czy chcesz mieć kontarstową, żywą kompozycję, czy raczej spokojną

Czemu wydaje mi się, że w Twoim ogrodzie pełnym spokoju i harmonii ....
... dokończysz? 
w ogrodzie pełnym spokoju potrzebne są żywsze akcenty, ale w umiarkowanych ilościach

w ogrodzie pełnym spokoju potrzebne są żywsze akcenty, ale w umiarkowanych ilościach