Kristalon

Stosowanie pestycydów, herbicydów, chemicznych i naturalnych środków ochrony roślin.
ODPOWIEDZ
Attenzio
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 18 sie 2011, o 14:51
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Kristalon

Post »

Witam,

slyszałem/czytałem ze ten nawóz jest najlepszy.

Bardzo duzo rodzajów jest w sprzedaży kristalonu.

Chciałbym znac wasza opinie na temat tegoż nawozu.

PS: jaki rodzaj jest do czego?

Dzięki i zapraszam do konwersacji;)
LeroyMerlin
200p
200p
Od: 24 maja 2011, o 14:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Kristalon

Post »

opinie są na pewno różne, Kristalon występuje w wielu rodzajach i w zależności od składu stosuje się go, poszczególne rodzaje zawierają mikroelementy, saletrę, magnez, tak więc warto bliżej zapoznać się ze składem.
Pozdrawiam, Wojtek
Ekspert Leroy Merlin
PanOgrodnik
100p
100p
Od: 24 kwie 2010, o 22:59

Post »

Kristalony to nie są najlepsze nawozy. ALe są dobre i w przystępnej cenie. Co do składu to kupujemy go w stosunku do potrzeby. Na przykład jak sadzimy sadzonki to dajemy fosforowy na ukorzenianie , pozniej azotowy na wzrost, dalej na zawiazywanie paków, kwitnienie itd, itp :)
Awatar użytkownika
rentgen
50p
50p
Od: 12 lis 2011, o 16:30

Post »

Z mojego doświadczenia z Kristalonami wynikają podobne wnioski.Jakość proporcjonalna do ceny.Jeśli miałbym polecać bądź nie,to zdecydowanie polecam.
Awatar użytkownika
krismiszcz
500p
500p
Od: 20 cze 2011, o 20:47

Post »

Kristalon jest bardzo dobrym nawozem, stosuje go w uprawach pszenica/rzepak - efekty widoczne w warunkach stresowych dla roślin. Ale nie o nim chce napisać :) Warto przetestować innowacyjny oraz bardzo dobrze przyswajalny dla roślin, nawóz FoliQ (dawny Wuxal). Podobnie jak Kristalon mamy uniwersalny, azotowy, potasowy, fosforowy. Polecam, moje ogórki i cebula doceniają są wdzięczne i odpłacają świetnym plonem.

Koszt 1l to około 10-12zł
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pestycydy, herbicydy, nawozy, OPRYSKI, środki pro-ekologiczne”