Kristalon
Kristalon
Witam,
slyszałem/czytałem ze ten nawóz jest najlepszy.
Bardzo duzo rodzajów jest w sprzedaży kristalonu.
Chciałbym znac wasza opinie na temat tegoż nawozu.
PS: jaki rodzaj jest do czego?
Dzięki i zapraszam do konwersacji;)
slyszałem/czytałem ze ten nawóz jest najlepszy.
Bardzo duzo rodzajów jest w sprzedaży kristalonu.
Chciałbym znac wasza opinie na temat tegoż nawozu.
PS: jaki rodzaj jest do czego?
Dzięki i zapraszam do konwersacji;)
-
- 200p
- Od: 24 maja 2011, o 14:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Kristalon
opinie są na pewno różne, Kristalon występuje w wielu rodzajach i w zależności od składu stosuje się go, poszczególne rodzaje zawierają mikroelementy, saletrę, magnez, tak więc warto bliżej zapoznać się ze składem.
Pozdrawiam, Wojtek
Ekspert Leroy Merlin
Ekspert Leroy Merlin
-
- 100p
- Od: 24 kwie 2010, o 22:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kristalony to nie są najlepsze nawozy. ALe są dobre i w przystępnej cenie. Co do składu to kupujemy go w stosunku do potrzeby. Na przykład jak sadzimy sadzonki to dajemy fosforowy na ukorzenianie , pozniej azotowy na wzrost, dalej na zawiazywanie paków, kwitnienie itd, itp 

Z mojego doświadczenia z Kristalonami wynikają podobne wnioski.Jakość proporcjonalna do ceny.Jeśli miałbym polecać bądź nie,to zdecydowanie polecam.
- krismiszcz
- 500p
- Od: 20 cze 2011, o 20:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kristalon jest bardzo dobrym nawozem, stosuje go w uprawach pszenica/rzepak - efekty widoczne w warunkach stresowych dla roślin. Ale nie o nim chce napisać
Warto przetestować innowacyjny oraz bardzo dobrze przyswajalny dla roślin, nawóz FoliQ (dawny Wuxal). Podobnie jak Kristalon mamy uniwersalny, azotowy, potasowy, fosforowy. Polecam, moje ogórki i cebula doceniają są wdzięczne i odpłacają świetnym plonem.
Koszt 1l to około 10-12zł

Koszt 1l to około 10-12zł