Moja domowa zielenina
- Wiktoria_W
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 21 sty 2011, o 03:14
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moja domowa zielenina
Hiacynty prezentują się uroczo
, natomiast rosiczkom należą się ogromne
- pięknie wykiełkowały
.
Już i tak były powyciągane, co było prawdopodobnie skutkiem właśnie złego zimowania a właściwie to jego braku. Bo jak kaktus nie zimuje, to zimą myśli że jest lato i szuka słonka i dlatego się wyciąga
To tak po mojemu
Jak się nie uda to trudno, będzie miejsce na nowe 
No hiacynty przeurocze na tle tego bałaganu
Dziękuję Wiktoria 
No hiacynty przeurocze na tle tego bałaganu
- APe

- Od: 21 wrz 2009, o 23:17
....oj szykuje się się hiacyntowy zapaszek......
- Chrapka

- Od: 21 cze 2011, o 00:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Rosiczki bardzo urosły-dokłdnie widać, że te rosiczki to...rosiczki
Powodzenia z Hiacyntami.
Powodzenia z Hiacyntami.
-
Adam12222
- 1000p

- Od: 30 maja 2011, o 15:50
- Kontakt:
Piękna plantacja rosiczek 
Moje roślinki:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=44666" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=44666" onclick="window.open(this.href);return false;
- Stokrotkania

- Od: 3 maja 2011, o 12:50
- Kontakt:
Rosiczki będziesz sprzedawać ?
Sprzedawać, wymieniać, rozdawać...
Jeśli doczekają wiosny 
- Stokrotkania

- Od: 3 maja 2011, o 12:50
- Kontakt:
To jak podrosną to ja będę chętna ;) Bardzo mi się podobają ;)
- mika181
- 500p

- Od: 7 wrz 2011, o 19:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Fajne te flakoniki na hiacynty. MOje rosiczki nestety nie wytrzymały braku słońca i obie od ciebie padły 
Oj... Przykro mi bardzo, mam nadzieje, że moje przetrwają, bo już jest na nie sporo chętnych
Nie przejmuj się, i dla Ciebie coś się na pewno znajdzie 
- mika181
- 500p

- Od: 7 wrz 2011, o 19:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
to już mi humor poprawiłaś
ja te dwie chyba za często podlewałam miały za dużo wilgoci a za mało słońca, najpierw padła ta niska a potem ta dłuższa wyciągnięta. Póki było słońce rosły bardzo fajnie, ale teraz całe dnie u mnie pochmurno i ciemno...
- mmaryla

- Od: 23 lut 2011, o 13:24
Witaj Dominiko, właśnie wysiałam nasionka rosiczki, Bardzo mnie ciekawi jak Ty długo czekałaś na swoje 
Pierwsze zobaczyłam po 11 dniach, ale to było latem, więc więcej słonka i w ogóle. Ale Twoje Marylko z pewnością też dadzą radę, trzymam kciuki i czekam na zdjęcia maluszków w Twoim wątku. No moich jakiś czas nie było kropelek, ostatnio jednak się pojawiły i bardzo się ucieszyłam, teraz ciągle poluję na muszki owocowe, żeby móc je dokarmić, bo ostatnio jak złapałam, to się w ogóle nie przykleiła. A teraz jak są kropelki, to żadnej muszki nie ma, wczoraj jedną widziałam ale gdzieś mi zwiała 
- Karolina__

- Od: 22 lip 2009, o 19:37
Dominiko, to musisz własne wyhodować 
Karolino, to nie jest zły pomysł, już o tym myślałam, ale gdzie ja teraz o tej porze nałapię muszek?
Ale w przyszłym roku złapię chyba kilka, żeby móc dokarmiać rosiczki zimą. Gorzej, jak mi się ich tyle namnoży, że przekarmię roślinki
A teraz kilka zdjęć, bo już dawno nic nie pokazywałam. Storczyk, który wywoływał tyle zachwytu, od jakiegoś czasu straszy, zostały tylko 4 kwiatki na końcach badyli.

Jak już pisałam u kogoś w wątku, mój hiacynt niedługo zakwitnie. Przeniosłam go już do domu, w piwnicy i tak miał za ciepło.

Być może pamiętacie, jak pisałam niedawno, że dzbaneczniki, dużą rosiczkę i storczyka zaatakowały wciornastki. Rosiczkę obcięłam całkowicie, potem się przeraziłam, bo zdałam sobie sprawę, że bez zastanowienia obcięłam stożek wzrostu. Ale wczoraj zauważyłam, że z boku jednak coś wyrasta

A teraz kilka zdjęć, bo już dawno nic nie pokazywałam. Storczyk, który wywoływał tyle zachwytu, od jakiegoś czasu straszy, zostały tylko 4 kwiatki na końcach badyli.

Jak już pisałam u kogoś w wątku, mój hiacynt niedługo zakwitnie. Przeniosłam go już do domu, w piwnicy i tak miał za ciepło.

Być może pamiętacie, jak pisałam niedawno, że dzbaneczniki, dużą rosiczkę i storczyka zaatakowały wciornastki. Rosiczkę obcięłam całkowicie, potem się przeraziłam, bo zdałam sobie sprawę, że bez zastanowienia obcięłam stożek wzrostu. Ale wczoraj zauważyłam, że z boku jednak coś wyrasta