Marchewka w domu
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 8 sty 2012, o 13:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Marchewka w domu
Siema!
Mam pytanie czy da się zasadzić marchewkę w domu ? Jeśli tak to jak ? Bo chodzi o to że byłem w sklepie i kupowałem nasiona, które były bardzo drobne i nie wiem jak je zasadzić oraz czy można w domowych warunkach i w jaki sposób?
Mam pytanie czy da się zasadzić marchewkę w domu ? Jeśli tak to jak ? Bo chodzi o to że byłem w sklepie i kupowałem nasiona, które były bardzo drobne i nie wiem jak je zasadzić oraz czy można w domowych warunkach i w jaki sposób?
Re: Marchewka w domu
Na polu sobie posadź , w domu nic za wiele nie uhodujesz z warzyw. 

- PolishGal
- 100p
- Od: 20 gru 2011, o 18:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
jak masz balkon to w podłużnej doniczce możesz spróbować, może coś Ci wyrośnie, a w domu to chyba tylko możesz cebule zasadzić i będziesz miał szczypiorek 

'Flowers are the sweetest things God ever made and forgot to put a soul into...'
Moje storczykowe początki.
Moje storczykowe początki.
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Marchewkę można w domu do głębokich skrzynek lub donic i wystawić za okno na parapet lub balkon, kiedy już nie będzie mrozów.
Jednak nasion musi być w pojemniku nie za dużo albo potem jak wzejdą je przerwać, zostawiając tylko kilka.
Ziemia musi być specjalna do warzyw lub dobrze rozłożony kompost z piaskiem.
Trzeba też pilnować żeby ziemia nie przeschła, bo marchewki popękają i nic z tego nie wyjdzie.
Głębokość skrzynki lub doniczki musi mieć min 40 cm, gdyż marchewka głęboko się korzeni.
W płytkim pojemniku raczej nie urośnie.
No i trzeba ją systematycznie zasilać.
Najlepiej wysiać marchew wczesną, bo inna będzie słabo rosła.
No i raz posianej nie przesadzać , bo nic z tego nie będzie.
Jednak nasion musi być w pojemniku nie za dużo albo potem jak wzejdą je przerwać, zostawiając tylko kilka.
Ziemia musi być specjalna do warzyw lub dobrze rozłożony kompost z piaskiem.
Trzeba też pilnować żeby ziemia nie przeschła, bo marchewki popękają i nic z tego nie wyjdzie.
Głębokość skrzynki lub doniczki musi mieć min 40 cm, gdyż marchewka głęboko się korzeni.
W płytkim pojemniku raczej nie urośnie.
No i trzeba ją systematycznie zasilać.
Najlepiej wysiać marchew wczesną, bo inna będzie słabo rosła.
No i raz posianej nie przesadzać , bo nic z tego nie będzie.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki