300 m2 frajdy
- Kasia1972
- 500p

- Od: 18 paź 2008, o 19:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: 300 m2 frajdy
Witaj Mariolu! Wpadłam do Ciebie, bo areał mam podobny i to mnie skusiło. Podoba mi się Twój zapał, grill i te duuuże choineczki
Wiem, Tobie przeszkadzają, ale fajnie wygląda taka działka z dużymi drzewami, no i masz dzięki nim cień. Ciekawa jestem wiosennych zmian, więc będę zaglądała 
- rico62
- 500p

- Od: 19 lip 2010, o 20:45
- Kontakt:
Witam Mariolke
Dziekuje za odwiedzinki,Super grill,Duzo pracy miałas w 2011 widac efekty ,Bedzie bardzo pieknie.
Wszystkiego Naj w nowym roku Działkowym
Pozdrawiam
-- 1 sty 2012, o 23:56 --
Zapomniałem Rh to skrót od
Rhododendron
tak na forum ludzie piszą
bardzo szybko rosnie moje maja 3lata a mam go prawie do pasa 
Dziekuje za odwiedzinki,Super grill,Duzo pracy miałas w 2011 widac efekty ,Bedzie bardzo pieknie.
Wszystkiego Naj w nowym roku Działkowym
-- 1 sty 2012, o 23:56 --
Zapomniałem Rh to skrót od
Rhododendron
tak na forum ludzie piszą
- Ruda2011
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 mar 2011, o 10:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Po przemysleniu sprawy doszłam do wniosku, ze nie ma sensu w moim wątku odpowiadać na posty moich gości. Bardzo Wam wszystkim dziękuje za wizyty u mnie. Jest mi naprawdę bardzo miło Was gościć i zapraszam tak często, jak chcecie. zdaje sobie sprawę, ze mój ogródek jest jednymi z bardzo wielu jakie odwiedzacie. Ja tez to robię. I rzadko przypominam sobie, co tez tam pisałam ... Jeżeli coś mnie interesuje szczególnie to pytam i czekam na odpowiedz
. tak wiec do zobaczenia u Was w ogródkach 
- Helios

- Od: 15 cze 2010, o 18:56
Mariolu ja nie mam ogródka, tzn. mam, ale wątek mi zgubił
Helena
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
- Gosia123A

- Od: 28 maja 2011, o 19:37
- Ruda2011

Och, Goście moi kochani - nie mogę już doczekać się wiosny
Heliosku to prawda - nie masz ogródka - masz ogrodzisko
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Mariolka, nie będziesz odpowiadać w swoim wątku? Od roboty się migasz, dziewczyno. Lenistwo cię ogrnęło zimowe, czy co? Weź się w garść 
- Gosia123A

- Od: 28 maja 2011, o 19:37
Mariola
popieram Wandzię.Radzę zapamiętać bo inaczej to............

- oster
- 1000p

- Od: 9 mar 2011, o 15:09
Aleś oklejona jak choinka
Sorki, że Cię zaniedbałam, u Marty/Shirall zauważyłam, że pytałaś o mnie, więc nie przez nią, a bezpośrednio u Ciebie
odpowiadam: watek zamknęłam, bo nie było już o czym pisać. Ten okres przeznaczyłam na doszkalanie się na forum,
zdobywanie specjalistycznej wiedzy w zakresie uprawy truskawek w pozycji horyzontalnej, no i odwiedzania zaniedbanych w sezonie watków, które obiecałam sobie poczytać włąśnie w okresie tzw. martwoty sezonu. Ale jak już u siebie mówiłam, nie powinnam niczego planować, bo nawet i tego za bardzo dopełnić nie mogę, bo sezon wcale nie jest taki martwy. Jutro idę
posadzić w ogrodzie hiacynty, bo mi w chałpie wyschną na amen, jak poprzednioroczne. Najwyżej zaryzykuję - nie majątek, a o kolejne doświadczenie więcej
Poczytałam od momentu, kiedy mnie tu nie było i z przerażeniem stwierdziłam, co następuje:
. Dowolnie możesz to robić jedynie z owocowymi. Sprawdź, do jakiego wieku drzewa możesz je wyciąć. Gdzieś czytałam o wprowadzeniu zmian co do wieku drzewek, poprzednio było od 5 lat wzwyż, ale w którą stronę to poszło? Nie pamiętam.
Na temat grila się nie wypowiem, bo mi z zazdrości mowę odjęło
Nowy wątek otworzę z chwilą wysiania i wzejścia nowych roślinek
(jak wszystko dobrze pójdzie, oczywiście
)
Pozdrawiam serdecznie.
Sorki, że Cię zaniedbałam, u Marty/Shirall zauważyłam, że pytałaś o mnie, więc nie przez nią, a bezpośrednio u Ciebie
odpowiadam: watek zamknęłam, bo nie było już o czym pisać. Ten okres przeznaczyłam na doszkalanie się na forum,
zdobywanie specjalistycznej wiedzy w zakresie uprawy truskawek w pozycji horyzontalnej, no i odwiedzania zaniedbanych w sezonie watków, które obiecałam sobie poczytać włąśnie w okresie tzw. martwoty sezonu. Ale jak już u siebie mówiłam, nie powinnam niczego planować, bo nawet i tego za bardzo dopełnić nie mogę, bo sezon wcale nie jest taki martwy. Jutro idę
posadzić w ogrodzie hiacynty, bo mi w chałpie wyschną na amen, jak poprzednioroczne. Najwyżej zaryzykuję - nie majątek, a o kolejne doświadczenie więcej
Poczytałam od momentu, kiedy mnie tu nie było i z przerażeniem stwierdziłam, co następuje:
Pamiętaj Mariolu, że bez zezwolenia nie możesz wyciąć drzewakasik 69 pisze:No cóż w kwestii iglaków-też wydałam wyrok na jednego z dwóch świerków
Na temat grila się nie wypowiem, bo mi z zazdrości mowę odjęło
Pozdrawiam serdecznie.
- Ruda2011

Witaj Osterku
Będzie dobrze. Teraz wiek zaporowy to 10 lat.
Też planuję truskaweczki. Korcą mnie takie wiszące krzaki i zachodzę w głowę gdzie by tu.....
Będzie dobrze. Teraz wiek zaporowy to 10 lat.
Też planuję truskaweczki. Korcą mnie takie wiszące krzaki i zachodzę w głowę gdzie by tu.....
- damapi
- 500p

- Od: 15 gru 2008, o 09:13
Witaj Mariolka :P przeczytałam calutki Twój wątek i co tu dużo gadać - zrobiłaś kawał porządnej partyjnej roboty, jak to się kiedyś mówiło ;) Fajna z Ciebie kobitka, czuję, że jeszcze nie jeden raz nas zadziwisz, a Twój optymizm i poczucie humoru równie cenne jak to, co robisz na swojej działeczce. Tak trzymaj! będę zaglądać 
- Ruda2011

Osterku zakładaj czym prędzej nowy wątek. Widziałam już Twoje iglaki i wiem, że one mają robotę do wykonania - wiatrołapy mają być. U mnie one mają ciasno i robią krecią robotę
. To zupełnie inna bajka.
Dampi dzięki za miłe słowa. Do pięt Ci nie dorastam i fajnie, że mogę Cię trochę ponaśladować
.
Dampi dzięki za miłe słowa. Do pięt Ci nie dorastam i fajnie, że mogę Cię trochę ponaśladować
- damapi
- 500p

- Od: 15 gru 2008, o 09:13
Mariolka powinnaś dostać klapsa za to, co napisałaś! Każdy ogród jest inny, każdy z nas ma swoją "wizję" na urządzenie go, mamy różne warunki, nie możemy ich porównywać do siebie
liczy się to, że kochamy to co robimy i że nasza praca daje nam satysfakcję. Gdybym chciała konkurować z innymi, pokazanymi tutaj ogrodami, już dawno wpadłabym w kompleksy ale przecież nie o to chodzi