ADAMIAN-Salute!
Chinook Winds,rocznik 2003,pierwsze kwitnienie,ale czy pachnie nie zapisałem w pamiętniku.
H-T Blues to również mój faworyt.O hodowli nie myślę - brak areału.
Systematycznie będę wklejał co ciekawsze moje odmiany i w miarę dobrze sfotografowane.
Dzisiaj byłem na lekcji wklejania.
Pytanie:jakie to irysy na Twojej 1 stronie,obok siebie - biało - żółty i żółty-bordo z ostrogą ?
Cześć,serwus,czołem - SŁA.
-- 2 sty 2012, o 16:50 --
KRÓLOWO Forumowo E-GENIO I
Przeglądam Twoje ostatnie wątki/czemu się kończą przed kwitnieniem irysów ?/i podziwiam piękne kwiaty
i zapał do pracy w realui w świecie wirtualnym.Ale efektów pozazdrościć!
Dobrze się składa,że kupujemy irysy u różnych nabywców;napisz przy okazji kto to jest ISMENA.
Moja kolekcja irysowa to głównie okazy kupowane najpierw u Jurka W. z Rybnika a póżniej u p.Zdenka oraz z wymiany.
Ostatnio fascynują mnie /jak wszystkich !/ jeżówki-15 odmian,floksy-co za renesans poczciwego floksa,liliowce-
ok. 40-tu szt.,malwy,ostróżki,ciekawe byliny itd itp.- czyli ogród rustykalny.Nie przeszkadza mi to.
Na ten rok planuję kupić małą kolekcję łubinów-mam na miejscu Panią,która pokazała piękne odmiany,np.b/róż.-cudo!
Ale się rozpisałem.
Pozdrawiam CIę z wyrazami szacunku,Sławek
Osobne pozdrowienia dla pani EWY F. i KATTKI - dwóch kolejnych Monarchiń OGRODOWYCH !
E-GENIO - a na jaki tytuł zasłużył sobie niejaki ADAMIAN ? Proponuję Książę DOLNOŚLĄSKI
Wszystko napisałem bardzo serio,bez grama ironii,SŁA.