magdogród:-)
Re: magdogród:-)
No tak... ale po obróbce termicznej

- oster
- 1000p

- Od: 9 mar 2011, o 15:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Lepiej może smakowałyby z odrobiną cebulki
Nie ten robak, co my go zjemy, ale ten co nas wtranżoli
Nie ten robak, co my go zjemy, ale ten co nas wtranżoli
-
magdala
- Ignis05
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 gru 2009, o 14:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Piękny rudzielec
, a jaki spostrzegawczy
Cudne piwonie.
Już nie mogę się doczekać kwitnących piwonii.
W zeszłym roku , kiedy rozkwitały , akurat wyjeżdżałam na wycieczkę. W tym , mam nadzieję nacieszyć się ich widokiem
w swoim ogrodzie.

Cudne piwonie.
Już nie mogę się doczekać kwitnących piwonii.
W zeszłym roku , kiedy rozkwitały , akurat wyjeżdżałam na wycieczkę. W tym , mam nadzieję nacieszyć się ich widokiem
w swoim ogrodzie.
- Sure

- Od: 5 lip 2010, o 21:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wiewióra bardzo sympatyczna. Ostatnio widzę je tyko z daleka, bo chyba przeczuwały, że zima będzie łagodna, i do swojej spiżarni pod dębami zaglądały rzadko...
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
-
magdala
Cześc Krysiu
Cześć Agatko
-------------------------------------------------------------------------------
Słyszałam też ,ze ptaki niespecjalnie szukają pożywienia u ludzi...
widocznie mają go pod dostatkiem "u siebie"
Krysiu - jak we wsi zaczną mówić ,że pojawili się jacyś dziwni "nowi" ,to będzie o nas
Dzisiaj znowu pracowaliśmy w "ogrodzie" -mój mąż grabiami układał ziemię , sadziliśmy rośliny przywiezione z działki , co jakiś czas padały wielkie płaty śniegu .....
No co, jaka zima - taki sezon
(w ogrodzie)
Sadziłam : tawułki Arendsa , rozchodnik wielki, bodziszek, rutewka, kokoryczka (kłącza), hosty.
Chyba nic im nie grozi z tego styczniowego przesadzania?
-------------------------------------------------------------------------------------------
To były moje ulubione tulipany na działce - zostały zjedzone przez ...dziki
Znalazłam jedną cebulkę na miejscu "zbrodni" -może uda mi się odzyskać kiedys taką kępę?
A może ktoś z Was rozpoznaje tę odmianę?

Cześć Agatko
-------------------------------------------------------------------------------
Słyszałam też ,ze ptaki niespecjalnie szukają pożywienia u ludzi...
widocznie mają go pod dostatkiem "u siebie"
Krysiu - jak we wsi zaczną mówić ,że pojawili się jacyś dziwni "nowi" ,to będzie o nas
Dzisiaj znowu pracowaliśmy w "ogrodzie" -mój mąż grabiami układał ziemię , sadziliśmy rośliny przywiezione z działki , co jakiś czas padały wielkie płaty śniegu .....
No co, jaka zima - taki sezon
Sadziłam : tawułki Arendsa , rozchodnik wielki, bodziszek, rutewka, kokoryczka (kłącza), hosty.
Chyba nic im nie grozi z tego styczniowego przesadzania?
-------------------------------------------------------------------------------------------
To były moje ulubione tulipany na działce - zostały zjedzone przez ...dziki
Znalazłam jedną cebulkę na miejscu "zbrodni" -może uda mi się odzyskać kiedys taką kępę?
A może ktoś z Was rozpoznaje tę odmianę?

- klarysa

- Od: 11 mar 2011, o 17:29
Magdo, ruda cudna.
Potrawy z duża zawartością protein w wersji nieprzetworzonej -niekoniecznie. Czereśnie i owszem-nie należy tylko zaglądać do środka
Co do gustów kulinarnych-nie dyskutujemy. Jedni lubią na ciepło inni na zimno
Miło czytać, że przeprowadzka ogrodowa nadal trwa. Wiosną mogłabyś nie mieć już okazji.
Myślę, że początek sezonu ogrodowego skusi potencjalnych nabywców. Tym bardziej, ze działeczka rewelacyjnie wygląda.
Każdy ogrodnik ma swoje preferencje, więc musisz mu zrobić duuuużo miejsca na nowe nasadzenia
.
Takie widoki nadmorskie lubię najbardziej. Morze i plaża najpiękniejsze, gdy cicho (bez sezonowego wrzasku) i bezludnie.
Potrawy z duża zawartością protein w wersji nieprzetworzonej -niekoniecznie. Czereśnie i owszem-nie należy tylko zaglądać do środka
Co do gustów kulinarnych-nie dyskutujemy. Jedni lubią na ciepło inni na zimno
Miło czytać, że przeprowadzka ogrodowa nadal trwa. Wiosną mogłabyś nie mieć już okazji.
Myślę, że początek sezonu ogrodowego skusi potencjalnych nabywców. Tym bardziej, ze działeczka rewelacyjnie wygląda.
Każdy ogrodnik ma swoje preferencje, więc musisz mu zrobić duuuużo miejsca na nowe nasadzenia
Takie widoki nadmorskie lubię najbardziej. Morze i plaża najpiękniejsze, gdy cicho (bez sezonowego wrzasku) i bezludnie.
Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
- Bufo-bufo

- Od: 26 lip 2009, o 20:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ciekawe to molo - przenosi w miejscu i czasie. Tulipany były rzeczywiście bardzo ładne. Klaryso i Sure
mamy teraz dzięki Madzie :P wspólne zamówienie w szkółce roślin Magda
, zatem koszt przesyłki będzie niższy i pewnie w maju poznamy się w "realu".
-
magdala
O, właśnie ,Justynko ! Jak dostaną działkę zapchaną roślinami ,to niby jak dadzą upustklarysa pisze: Każdy ogrodnik ma swoje preferencje, więc musisz mu zrobić duuuużo miejsca na nowe nasadzenia.
swojej pasji ogrodniczej?
- Bufo-bufo

- Od: 26 lip 2009, o 20:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Co do tulipana to wiem tyle że wygląda na liliokształtnego.
- klarysa

- Od: 11 mar 2011, o 17:29
Magdo, zgodnie z tą teorią możesz, a nawet powinnaś kopać do woli, korzystając z 'ogrodowego stycznia'.
Wszak nie możesz tym ludziom odebrać przyjemności związanej z nabywaniem nowych roślinek i realizacją ogrodowych marzeń.
Niestety w sprawie tulipana nie pomogę.
Olu a może wcześniej
Wszak jesteśmy Magdy dłużniczkami.
Wszak nie możesz tym ludziom odebrać przyjemności związanej z nabywaniem nowych roślinek i realizacją ogrodowych marzeń.
Niestety w sprawie tulipana nie pomogę.
Olu a może wcześniej
Justyna
Moje "wyczyny'...
Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje "wyczyny'...
-
magdala
No ,właśnieBufo-bufo pisze: Klaryso i Suremamy teraz dzięki Madzie :P wspólne zamówienie w szkółce roślin Magda
, zatem koszt przesyłki będzie niższy i pewnie w maju poznamy się w "realu".
Spotkanie będzie świetne!
-- Pt 06 sty 2012 18:06 --
A może z bliska?Bufo-bufo pisze:Co do tulipana to wiem tyle że wygląda na liliokształtnego.

Justynko
Ja myślę jeszcze o innych szkółkach ....
-- Pt 06 sty 2012 19:06 --
Wiciokrzew Przewiercień wywołany do tablicy
Oto on w pełni kwitnienia:

- Ignis05

To Ty dzisiaj byłaś tutaj ?
Gdy wyjrzałam do ogrodu, pomyślałam o Tobie, że w taki dzień to na pewno tu nie przyjedziesz.

Gdy wyjrzałam do ogrodu, pomyślałam o Tobie, że w taki dzień to na pewno tu nie przyjedziesz.
-
magdala
No i właśnie dlatego, jak usłyszysz jakieś opowieści o dziwnych "nowych" (o czym pisałam u Ciebie),Ignis05 pisze:
Gdy wyjrzałam do ogrodu, pomyślałam o Tobie, że w taki dzień to na pewno tu nie przyjedziesz.![]()
to pomyśl ciepło o mnie
Tak ,byłam " tutaj "
Mieliśmy po prostu kilka roślin do posadzenia. Skoro przedwczoraj zostały wykopane z działki -myślę,
że powinny jak najszybciej wrócić do ziemi.
Juz tak chciałabym ,żeby nastąpiła "normalna" wiosna- to i ludzie nie patrzyliby na nas dziwnie
-- Pt 06 sty 2012 19:14 --
Po lewej stronie wiciokrzew Przewiercień z bliska :

- Ignis05

Magda,
jestem pewna, że nikt się niczemu nie dziwi.
Przecież wszyscy Twoi sąsiedzi są tu nowi i dla nich takie ogrodowe zapędy to nie nowina. Sami to przerabiali. Tylko ciut wcześniej. Może tylko nie mieli takiego fartu i takiej pogody w swoich styczniach.
Pokazujesz takie foty ze starej działki, że aż miło. A co dopiero zdziałasz na nowej ?

Przecież wszyscy Twoi sąsiedzi są tu nowi i dla nich takie ogrodowe zapędy to nie nowina. Sami to przerabiali. Tylko ciut wcześniej. Może tylko nie mieli takiego fartu i takiej pogody w swoich styczniach.
Pokazujesz takie foty ze starej działki, że aż miło. A co dopiero zdziałasz na nowej ?