Fiołki bardzo ładne, a oprócz kwiatów i listki mają wyjątkowo urodziwe, takie ciemne.
Zielone mroofki
Re: Zielone mroofki
Hehe, to nas przerobiłaś z tymi trzykrotkami, każdy myślał, że one tak rosną w kępach
Ale ogólnie okazy musiały być ładne, skoro takie "bukiety" Ci z nich wyszły. Trzymam kciuki, żeby Twój zamiar w ich posadzeniu okazał się sukcesem ;)
Fiołki bardzo ładne, a oprócz kwiatów i listki mają wyjątkowo urodziwe, takie ciemne.
- Ania.S
- 200p

- Od: 18 sie 2009, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Kasiu nowości fiołkowe są piękne 
Fiołeczki, hoje i reszta, Moja kolekcja fiołków afrykańskich i hoi
Kupię, sprzedam, wymienię.
Pamiętaj..... Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą.
Netzach No tak mi się troszeczkę głupio zrobiło, że wszyscy chwalą to, co nie jest tym na co wygląda
Dlatego postarałam się jak najszybciej sprostować. Co do koloru liści fiołków, to - no cóż - po prostu są jeszcze niezakurzone
Aniu Dzięki. Ja dosłownie codziennie oglądam sadzonki z listków od Ciebie i cieszy mnie każdy nowy listeczek
Aniu Dzięki. Ja dosłownie codziennie oglądam sadzonki z listków od Ciebie i cieszy mnie każdy nowy listeczek
- Ania.S
- 200p

- Kontakt:
Bardzo się cieszę
trafiły w zielone i kochające łapki dlatego tak ładnie rosną
A na zakurzone listki fiołków jest sposób
delikatne wymycie pod wodą lejącą się z kranu.
Później delikatnie osuszam ręcznikiem papierowym listki i środek rozetki, dajemy w ciepłe miejsce do całkowitego wyschnięcia
A na zakurzone listki fiołków jest sposób
Później delikatnie osuszam ręcznikiem papierowym listki i środek rozetki, dajemy w ciepłe miejsce do całkowitego wyschnięcia
Aniu Bardzo mnie zaskoczyłaś tą wodą z kranu! Nie zostają po niej ślady na listkach?
Ale jesteś dla mnie fiołkowym guru, więc podchodzę do tego z bezgranicznym zaufaniem i spróbuję
Skoro Ty traktujesz tak swoją bezcenną kolekcję, to i ja mogę z moimi kilkoma maluchami spróbować 
- Ania.S
- 200p

- Kontakt:
Kasiu zaglądnij tutaj
http://www.youtube.com/watch?v=f26YvWDU ... e=youtu.be
ja troszkę delikatniej obchodzę się z fiołeczkiem niż oni
po prostu tak nie zalewam środka rozetki tylko koncentruję się na bocznych liściach.
Ważne jest, żeby później w cieple i bez przeciągów sobie wysechł i wtedy nie pojawią się plamki na liściach
ja troszkę delikatniej obchodzę się z fiołeczkiem niż oni
Ważne jest, żeby później w cieple i bez przeciągów sobie wysechł i wtedy nie pojawią się plamki na liściach
- kasiuta74
- 500p

- Od: 1 sty 2012, o 21:21
Witaj Kasiu. Wpadłam z rewizytą.Przejrzałam twój wątek i jestem pod wrażeniem .Cały parapet storczyków(piękna kolekcja) a poza tym trzykrotki,fiołeczki i inne piękności
Będę do ciebie często zaglądać.
Pozdrawiam Kasia
Będę do ciebie często zaglądać.
Pozdrawiam Kasia
- Jatra
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 18 sie 2011, o 22:01
- Kontakt:
Widok kwitnących fiołeczków jest bezcenny .Rośliny zadbane zdrowe , aż miło popatrzeć .
-
heliofitka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Kasiu ubawiłam się setnie czytając o trzykrotkach
Widzę, że też muszę wziąć się za odmłodzenie moich.
Fiołeczki uwielbiam, więc zdjęcie zakupionej "trójeczki" od razu zapadło mi w
Wybranie dla wszystkich takich samych, glinianych osłonek oceniam na 6 z plusem
Widzę, że też muszę wziąć się za odmłodzenie moich.
Fiołeczki uwielbiam, więc zdjęcie zakupionej "trójeczki" od razu zapadło mi w
Wybranie dla wszystkich takich samych, glinianych osłonek oceniam na 6 z plusem
Aniu Obejrzałam. Było to dla mnie trochę szokujące, przyznaje, ale fiołeczek po takim zabiegu faktycznie wygląda o niebo lepiej. Chyba zacznę praktykować takie mycie fiołków. Proszę Cię jednak o odpowiedź jeszcze na jedno pytanie: Czy można tak umyć fiołka, który właśnie wypuszcza pączki?
kasiuta74 Dziękuję za odwiedziny i ciepłe słowo
Jatra No tak - bezcenny. Ty o tym wiesz najlepiej
Iwonko Dziękuję, chociaż ja nie jestem przekonana do tych osłonek - wolałabym chyba coś prostszego, ale akurat takie miałam wolne.
kasiuta74 Dziękuję za odwiedziny i ciepłe słowo
Jatra No tak - bezcenny. Ty o tym wiesz najlepiej
Iwonko Dziękuję, chociaż ja nie jestem przekonana do tych osłonek - wolałabym chyba coś prostszego, ale akurat takie miałam wolne.
- Ania.S
- 200p

- Kontakt:
Kasiu, ja bym umyła tylko delikatniej niż na tym filmiku
Spróbuj nie moczyć środka rozetki i tych pączków tylko te boczne zakurzone listki, a później osusz ręcznikiem papierowym i będzie oki
Spróbuj nie moczyć środka rozetki i tych pączków tylko te boczne zakurzone listki, a później osusz ręcznikiem papierowym i będzie oki
-
Adam12222
- 1000p

- Od: 30 maja 2011, o 15:50
- Kontakt:
Kasiu ale piękne fiołeczki zakupiłaś 
Moje roślinki:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=44666" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=44666" onclick="window.open(this.href);return false;
- kasiuta74
- 500p

- Od: 1 sty 2012, o 21:21
Kasiu Jak zimno i szaro za oknem to zdjęcia kolorowych kwiatuszków od razu poprawiają nastrój.Masz śliczne fiołeczki 
- Ewelina
- Przyjaciel Forum

- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Miło popatrzeć na zdjęcia tak dorodnych , zadbanych roślin ! Widzę ,że z powodzeniem uprawiasz STORCZYKI , KASKTUSY i SUKULENTY ,i urocze SĘPOLIE(Saintpaulia ionantha), które bardzo lubię , i szereg innych doniczkowych. Efekt potęgują ładne , z gustem dobrane doniczki i osłonki, a także grupy roślin , tworzące zielone kępy w pokojach.
Gratuluję pasji i umiejętności
Gratuluję pasji i umiejętności
Aniu Jeszcze się zbieram na odwagę, ale z pewnością je umyję - zasługują na to
Adamie, Kasiu Serdecznie Wam dziękuję.
Ewelino Dowody uznania z Twojej strony, choćby te najmniejsze, sprawiają mi ogromną przyjemność. Twój wątek dotyczący roślin domowych na Forum był pierwszym, który mnie prawdziwie zachwycił. Często do niego wracam w poszukiwaniu inspiracji... I zawsze ją znajduję! Dziękuję tym serdeczniej za dobre słowo.
Adamie, Kasiu Serdecznie Wam dziękuję.
Ewelino Dowody uznania z Twojej strony, choćby te najmniejsze, sprawiają mi ogromną przyjemność. Twój wątek dotyczący roślin domowych na Forum był pierwszym, który mnie prawdziwie zachwycił. Często do niego wracam w poszukiwaniu inspiracji... I zawsze ją znajduję! Dziękuję tym serdeczniej za dobre słowo.