W cieniu brzóz

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lip 2008, o 10:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: W cieniu brzóz

Post »

Danusiu Droga, :wit nikogo nie zawiodłaś. Każdy ma czasem ochotę odpocząć. Ja też.... z jakiegoś tam powodu, prawda? Ja się bardzo cieszę, że jesteś, Danusiu. ;:196 ;:196
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
hutkow
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 16:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Danusiu!
Z ciekawością oglądałem Twoją stronę i wątek,wszystko byłoby OK gdybyś nie skąpiła na fotkach szerszej panoramy tego gdzie rosną Twoje kwiaty.Ja staram się ukazać w większości kawałek leśnego ogrodu rekreacyjnego bo do tego służy.Pięknie zatytułowałaś swój wątek,niech te brzozy będą motywem przewodnim wątku.Kwiaty masz przepiękne bo inaczej nie może być, stworzyła je natura,Ty je tylko uprawiasz i to z powodzeniem.Dziękuję Ci,że trafiłaś do naszego wątku,mam nadzieję,że sobie jeszcze pogawędzimy z uwzględnieniem naszych zainteresowań i wymiany doświadczeń.

Pozdrowienia Edward :wit
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
damapi
500p
500p
Od: 15 gru 2008, o 09:13

Post »

Witam Cię Edwardzie tym razem u siebie :) - masz rację, wiem, że za mało jest "planów ogólnych", postaram się to nadrobić w tym sezonie. Oczywiście, że pogadamy nie jeden raz, tak mi się u Was spodobało, że będę często zaglądać :)

Stasiu - kochana jesteś ;:196
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ja też mam kłopoty z otwarciem stronki a chciałabym bliżej poznać ogród krajanki :D Do biegłych w tym temacie nie należę ale może coś jest nie tak,skoro ktoś jeszcze ma kłopoty :( A z tego co udało mi się zobaczyć, to czerwony marcinek,malo spotykany mnie zauroczył.

-- 4 sty 2012, o 22:48 --

Szczypią mnie oczy,ale przejrzałam cały wątek :D Pięknie i kolorowo u Ciebie,pojawiasz się i znikasz;prawdziwa,rasowa kobieta,wie jak sprawić,by wszyscy tęsknili :;230
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
damapi
500p
500p

Post »

Mireczko nie było zamierzone to moje zniknięcie, co zrobić, nie zawsze jest tak jakby się chciało, póki co mam dość niespodzianek i mam nadzieję, że więcej ich nie będzie :)

pozdrawiam cieplutko ;:196
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lip 2008, o 10:44

Post »

Danusiu ;:167
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Danusiu bardzo się ciesze że wreszcie powróciłaś na forum. Nie było Cię prawie 2 lata wszystkie twoje roślinki przez ten czas chyba bardzo urosły.Jestem ciekawa zmian jakie planujesz. Jestem ciekawa czy masz jeszcze Klorodendrum u mnie jest ale słabo kwitnie.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
damapi
500p
500p

Post »

Witam Cię Danuśka ;:196

To prawda, nie było mnie bardzo długo, niestety był to okres ciężki nie tylko dla mnie ale i dla moich roślinek, część z nich nie przeżyła braku wystarczającej opieki. Muszę dość drastycznie przebudować ogród, ale wszystko stopniowo... Klerodendrum mam nadal, kwitnie ładnie co roku. Przycinałaś swoje? Teraz ma okres spoczynku, na początku marca trzeba przyciąć na wys. ok 60 cm i zacząć zasilać i podlewać intensywniej, powinno zakwitnąć :)
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Kontakt:

Post »

Przychylam się do prośby o zdjęcia "planów ogólnych" . One najlepiej pozwalają ocenić , jak wygląda ogród , jakiego rodzaju jest założeniem. Napisz też , jak radzisz sobie z bliskim sąsiedztwem BRZÓZ. Te piękne, malownicze drzewa są przecież dość uciążliwym towarzystwem dla innych roślin...Wiem , choć mam tylko 5 sztuk.
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Awatar użytkownika
damapi
500p
500p

Post »

Ewelinko masz rację, brzozy mimo całej swej urody są trochę uciążliwym towarzystwem, z uwagi na potężnie rozrastające się korzenie. Poza brzozami rosnącymi "na dziko" , jest pas brzóz przez całą działkę, kiedyś tam był płot i wysiały się pod nim. Płot został przesunięty, a brzozy zostały :) Ich korzenie przedostają się pod ścieżką do ogrodu kwiatowego i robią tam niezłe spustoszenie. Próbowałam podcinać i wyciągać je, ale to walka z wiatrakami, rujnowałam sobie tylko grządki, a one za chwilę i tak odrosły, dałam więc spokój i po prostu wzdłuż tego brzegu ogrodu rosną tylko takie rośliny, którym to względnie mało przeszkadza - marcinki, słoneczniczki, dzielżany, rozchodniki - takie wiejskie, "babcine" :)
Awatar użytkownika
sangwinaria
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2011, o 14:05
Kontakt:

Post »

Witam cieszę się ,że zima , bo mogłam oglądać twój wątek. Bardzo się ucieszyłam jak zobaczyłam u Ciebie chryzantemy. Masz serca dużo do roślin :wit
Awatar użytkownika
damapi
500p
500p

Post »

Witam Cię cieplutko Zosiu :)
Masz rację, zupełnie sobie nie wyobrażam, kiedy byłby czas na zwiedzenie tylu pięknych ogrodów, gdyby nie zima i przerwa w "pracach polowych". Spędzam tu każdą wolną chwilę, chciałabym być wszędzie :D - ale nie da się niestety wszystkiego na raz. Na szczęście do marca jeszcze trochę czasu pozostało.

A teraz biegnę do Ciebie ;:196
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Danusiu,myślałam,że na bieżąco bedzie relacja,a widzę,że z doskoku tu jestes,ale masz przepięknego storczyka.Mnie domowe ostatnio nie lubią i wszystkie po kolei padaja.Czekam na zdjecia.
Awatar użytkownika
Gosia123A
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2011, o 19:37

Post »

Danusiu :wit ;:196 chyba pomyliłaś wątek,bo ja mam na imię Gosia nie Jagusia. ;:4 ,ale Twój ogród też mi się podoba.Pozdrawiam ;:63
Awatar użytkownika
damapi
500p
500p

Post »

Wątek nie, tylko imię Gosiu :oops: , bardzo Cię przepraszam ;:196 już sprostowałam w Twoim raju :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”