chan-dzia w buszu cz.3
- nuta23
- 1000p
- Od: 17 kwie 2010, o 13:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: chan-dzia w buszu cz.3
Nowości śliczniutkie. To co ma niedługo kwitnąć to nie jest jakiś Ripsalis czy Patyczak? w każdym razie olbrzymiaste. 

pozdrowienia dla wszystkich Renata
moje początki
moje początki
O rety piękne, nie masz przypadkiem szczepki ukorzenonej tego cuda na sprzeadż lub wymiankę?
Dzisiaj znam dokładną nazwę. To beallara peggy ruth carpenter

Obejrzałam dzisiaj twoje wszystkie wątki kwiatowe. Kochana ile ty masz kwiatów w domu? Liczyłaś może już kedyś? Piękne i zadbane.
Wypatrzyłam u ciebie helikonię i chciałabym zapytać jak o nią dbasz, bo też ją posiadam , ale nie posiadam z nią więcej doświadczenia. Na razie moja przekwitła.
Glorioza piękna jak kwitła, pokuszę się na wiosne o jej zakup i na balkonie u babci wystawię doniczkę;).

Obejrzałam dzisiaj twoje wszystkie wątki kwiatowe. Kochana ile ty masz kwiatów w domu? Liczyłaś może już kedyś? Piękne i zadbane.
Wypatrzyłam u ciebie helikonię i chciałabym zapytać jak o nią dbasz, bo też ją posiadam , ale nie posiadam z nią więcej doświadczenia. Na razie moja przekwitła.
Glorioza piękna jak kwitła, pokuszę się na wiosne o jej zakup i na balkonie u babci wystawię doniczkę;).

- APe
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 wrz 2009, o 23:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Cudownie rozrośnięty "patyczak" ogromne liście u białego anturium,pieknie kwitnący grudnik i storczyk ,ej co ja tu będę wyliczać zalety Twoich kwiatów ,toć to całej strony zabraknie
Wszystkie bez wyjątku zasługują na najwyższe uznanie 

- hen_s
- Od: 16 paź 2010, o 15:24
Ho, ho - ale busz!! 

- chan-dzia
- Od: 4 maja 2010, o 12:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kasiu,on już mi kwitł w tym rokuKasik pisze:Jakie to dużepięknie i jeszcze będzie kwitło
tu fotka z nasionkiem z wiosny

A tak wygląda cały fotka nie ciekawa ,bo troszkę za ciemno,jutro postaram się zrobić zbliżenie kwiatuszków,są urocze

Zeniu,on wisi...i najlepsze jest to,że nie ma swojego stałego miejsca,wędruje po wszystkich pokojach i wszędzie mu pasuje.
Reniu ,on już u mnie troszkę jest (wypadało by go w końcu przesadzić

Pati,moja helikonia ,niestety padła po przekwitnięciu,więc nic Ci nie doradzę..
Co do beallara peggy ruth carpenter ,to tak jak pisałam w Pw.
Jak ostatnio liczyłam to..ponad 300 doniczek,ale teraz trochę mniej ,bo z braku miejsca przesadzałm po kilka do jenej doniczki,trochę mi padło,ale też i na bieżąco zaczynam dokupowaćFiligranowa27 pisze:Liczyłaś może już kedyś?

APe,Henryku, dzięki

- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Ależ ślicznie wygląda ten ripsalis z maleńkimi kwiatuszkami ;)
Wow...300doniczek? Gdzie Ty tyle roślinek Mieścisz? Hmm...
Wow...300doniczek? Gdzie Ty tyle roślinek Mieścisz? Hmm...
- trzynastka
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
No 300 doniczek to chyba rekord forum
ja z moich 200 spadłam do 150 ale tyle na razie ...jak fiołeczki podrosną to znowu będzie ich sporo
Pokazana roślinka cudowna serio to pierwszy raz ją widzę, ale już powoli się zakochuję w tym indywiduum 

- arlet3
- Od: 5 maja 2010, o 19:30
Aniu cudnie rozrośnięty ten "patyczak"
i kwiatuszki ma śliczne.
Ilość doniczek też powalająca.

Ilość doniczek też powalająca.

- Zenia
- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Bardzo piękny i widać nie wymagający. Przeważnie kwiatki nie lubią zmiany miejsca, twojemu jak widać to nie przeszkadza. Ba..nawet kwitnie.chan-dzia pisze: Zeniu,on wisi...i najlepsze jest to,że nie ma swojego stałego miejsca,wędruje po wszystkich pokojach i wszędzie mu pasuje.

Mi się skojarzył z wdzięczną ślubną wiązanką
. Tylko doniczkę zakamuflować
.
Pozdrawiam cieplutko.

Pozdrawiam cieplutko.
- chan-dzia
Upycham to tu to tamjustus27 pisze: Gdzie Ty tyle roślinek Mieścisz? Hmm...

Od początku nie miałam z nim kłopotów,a często zapominałam nawet o podlewaniu,wisiał tak wysoko.Zenia pisze:Bardzo piękny i widać nie wymagający
Arletko

Celinko dla Ciebie szczepka zarezerwowana.trzynastka pisze: Pokazana roślinka cudowna serio to pierwszy raz ją widzę, ale już powoli się zakochuję w tym indywiduum
Jak będzie taka potrzeba ,to się doniczkę zakamuflujekohleria pisze:Mi się skojarzył z wdzięczną ślubną wiązanką. Tylko doniczkę zakamuflować
.
Pozdrawiam cieplutko.

Zobaczcie jak mi zakwitł hibcio,byłam w szoku jak zajrzałam do pokoju syna(mój synek ma dobry wpływ na kwiaty,szkoda ,że go nie interesują).Żółty też ma pąki

Dostałam też w spadku kilka doniczek od koleżanki,która wyjeżdża w świat.Targałam się z nimi busem o 6 rano i brzęczałam jak żul jadący do skupu butelek,głupio mi było grzebać w reklamówce i sprawdzać co tak brzęczy,gdy cały autobus wpatrzony był we mnie.Dopiero w domu zobaczyłam te flakoniki z bambusami,słoiczki ze szczepkami .
A to jest część tych kwiaciorków.

Miałam dzisiaj wolną niedzielę ,naoglądałam się u Was kwiaciorów ,byłam w Tesco wieczorem i nic nie przytargałam.A czuję,że zapadam na chorobę wściekłych krów i MUUUszę jutro przynieść jakiegoś nowego kwiatuszka do domu
- doromichu
- Od: 12 mar 2011, o 18:41
Aniu z tesco nic nie przywleklas za to od znajomej o 6Rano tak-niezle o tej porze wypad na kwiaciory
piekny hibcio

piekny hibcio

- chan-dzia
Dorotko ona mi do pracy rano przytargała i zostawiła u ochroniarzy,a że ja zawsze w biegu,wychodziłam z pracy złapałam reklamówkę i pogoniłam na przystanek,dopiero w busie jadąc po tych nierównościach i ciągłych hamowaniach zawartość torby zaczęła wydawać dżwięki. 

- doromichu
- Od: 12 mar 2011, o 18:41
to musialas fajnie wygladac szkoda,ze nie dane mi bylo tego zobaczyc,Dzięki za wiadomosc o Arlet