E-geniu też mam duzo więcej niż 73 kg, przy wzroście 164.
Wątek dla osób odchudzających się w Nowym roku i osób kibic
-
ursa
- 200p

- Od: 30 paź 2007, o 18:46
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Wątek dla osób odchudzających się w Nowym roku i osób kibic
E-geniu też mam duzo więcej niż 73 kg, przy wzroście 164.
Pozdrawiam cieplutko. Ulka
Geniu - zjedz na kolację: 1 jajko całe + jedno białko i tyle warzyw gotowanych (najlepiej na parze) ile tylko dasz radę, ale muszą być polane 2 łyżeczkami oliwy z oliwek, bądź pestek winogron lub oleju sałatkowego - o godz. 18:30. Należy jeść ok. 0,5 godziny.
Musisz zjeść tyle, abyś nie odczuwała głodu aż do rana.
Rano:
1 jabłko
2 kromki pieczywa (najlepiej Granex z błonnikiem) posmarowane masłem! + kawa albo herbata, może być z mlekiem ale bez cukru.
Jutro na obiad to samo co dzisiaj na kolację - zamiast jajka może być mięso: indyk, kurczak, cielęcina albo ryba.
Drugie śniadanie: dwie garści ugotowanej fasolki szparagowej, albo 1 jajko na twardo, albo filet z kurczaka.
Rano:
1 jabłko
2 kromki pieczywa (najlepiej Granex z błonnikiem) posmarowane masłem! + kawa albo herbata, może być z mlekiem ale bez cukru.
Jutro na obiad to samo co dzisiaj na kolację - zamiast jajka może być mięso: indyk, kurczak, cielęcina albo ryba.
Drugie śniadanie: dwie garści ugotowanej fasolki szparagowej, albo 1 jajko na twardo, albo filet z kurczaka.
- e-genia
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Alu kochana jesteś ,Twoje wskazówki bardzo cenne .
Mówisz,że chleb smarować masłem?
, gdy mam dietę nie używałam nigdy masła , tylko do surówek oliwę z oliwek .
Ursazapraszam .
Mówisz,że chleb smarować masłem?
Ursazapraszam .
Tłuszcz jest niezbędny do prawidłowej perystaltyki jelit i bez nigo witaminy nie są przyswajane, masło chroni oczy, warzywa surowe niewskazane. Polecam dużo kiszonej kapusty, może być z oliwą (a nawet wskazane).
Oczywiście dużo pić - najlepiej woda z cytryną
aha, masło raz dziennie, ok. 1 łyżeczka na dwie kromki, ale nic do tego.
Oczywiście dużo pić - najlepiej woda z cytryną
aha, masło raz dziennie, ok. 1 łyżeczka na dwie kromki, ale nic do tego.
- hala67

- Od: 1 paź 2011, o 22:12
Witam ponownie,
moja siostra ma 48 lat, mierzy 160 cm wzrostu, jej waga startowa 95 kg. Odchudza się od 6 października 2011 r. Pozbyła się już 13 kg. Nadal stosuje tą dietę. Pije dużo płynów i dużo spaceruje po świeżym powietrzu.
moja siostra ma 48 lat, mierzy 160 cm wzrostu, jej waga startowa 95 kg. Odchudza się od 6 października 2011 r. Pozbyła się już 13 kg. Nadal stosuje tą dietę. Pije dużo płynów i dużo spaceruje po świeżym powietrzu.
Pozdrawiam Hala
Geniu - ważne jest, abyś dzień rozpoczęła od zjedzenia jabłka (może być inny owoc, oprócz banana).
- babuchna
- -Moderator Forum-.

- Od: 7 maja 2009, o 09:57
No jeeestem , ile macie już mniej?
Tylko nie po oczach dziewczyny , z receptami są problemy!
Tylko nie po oczach dziewczyny , z receptami są problemy!
- reniuniek

- Od: 30 sie 2010, o 08:01
Gieniu,najbardziej mnie denerwuje to, że chodząc po sklepach,chcąc sobie kupić jakiś ciuszek,mam problem bo o co mi się podoba jest r.36,38,40,czasami 42 ale nie zawsze wchodze.Nie chce mieć idealnej figury,chce się dobrze ze sobą czuć 
- e-genia

Bardzo się cieszę ,muszę kupić grejfryty w sanatorium podawali mi grejfruty .
Reniu marzę o rozmiarze 44
mam 50
Dorotko gdyby to było takie proste ,to już bym miała 10 kg mniej
.
Reniu marzę o rozmiarze 44
Dorotko gdyby to było takie proste ,to już bym miała 10 kg mniej
- hala67

- Od: 1 paź 2011, o 22:12
Alu, czy stosowałaś tą dietę? Czy została ona ułożona przez dietetyka?kokolidek pisze:Geniu - zjedz na kolację: 1 jajko całe + jedno białko i tyle warzyw gotowanych (najlepiej na parze) ile tylko dasz radę, ale muszą być polane 2 łyżeczkami oliwy z oliwek, bądź pestek winogron lub oleju sałatkowego - o godz. 18:30. Należy jeść ok. 0,5 godziny.
Rano:
1 jabłko
Niepokoi mnie to jabłko na czczo rano.
Pozdrawiam Hala
No dobra kochane ......jestem i ja, bo płaszczyk mi się na ;:64 za bardzo opina i mus coś z tym zrobić
ale tu w czystolandii nie będzie żadnej diety, postanowiłam robić brzuszki......................no to na początek i proszę mi tu się nie śmiać
Padam teraz na podłogę i zobaczę ile wycisnę
Ło mateńko moja, zrobiłam tylko 5 brzuszków i to jeszcze musiałam sobie nogi pod łóżko wsunąć, bo podnieść się nie mogłam
a przysiadów to tylko 8 i w kolanie jak nie strzyknie to z kucki wyprostować się nie dało
...........Qrde blade, ale się narobiło z moim ciałem...................po prostu zastygło jak lawa
.....i pnaciągałam sobie tu i tam, ale tylko ciutke
......no na dzisiaj mi wystarczy 
Padam teraz na podłogę i zobaczę ile wycisnę
Ło mateńko moja, zrobiłam tylko 5 brzuszków i to jeszcze musiałam sobie nogi pod łóżko wsunąć, bo podnieść się nie mogłam
- Tajka

- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Geniu i Kochane Forumki witam Noworocznie.
Wątek ten spadł mi z Nieba.
Z Wami odchudzanie będzie cudowne.
Odchudzam się w samotności od 1 listopada.
Schudłam 6 kg do Świąt, ale na dzień dzisiejszy przytyłam 2 kg.
Od dzisiaj na nowo zaczynam kurację i cieszę się, że nie jestem odosobniona.
Odchudzam się nie dla wyglądu, gdyż jestem starszą osobą, ale dla zdrowia i dobrego samopoczucia, a także, żeby całej garderoby nie wymieniać i zaoszczędzić na roślinki.
Trzymajcie się , pa.
Wątek ten spadł mi z Nieba.
Z Wami odchudzanie będzie cudowne.
Odchudzam się w samotności od 1 listopada.
Schudłam 6 kg do Świąt, ale na dzień dzisiejszy przytyłam 2 kg.
Od dzisiaj na nowo zaczynam kurację i cieszę się, że nie jestem odosobniona.
Odchudzam się nie dla wyglądu, gdyż jestem starszą osobą, ale dla zdrowia i dobrego samopoczucia, a także, żeby całej garderoby nie wymieniać i zaoszczędzić na roślinki.
Trzymajcie się , pa.
ależ tu mobilizacja i tyle znajomych nicków
trzymam za nas wszystkie razem i każdą z osobna kciuki - w grupie zawsze raźniej i jestem pewna że damy radę
ja mam 169cm wzrostu i ważę teraz 68kg... wiosną będę miała 10 mniej, dla większego komfortu poruszania się, lepszej kondycji i wyglądu 
póki co, po pierwszym dniu czuję się dobrze i nie mam ciągot... na jutro w planie mam grahamkę z pastą z jajka, serka, orzechów i szczypiorku; na obiad pieczonego łososia a na wieczór sałatka ziemniaczana z pomidorem i ziołami (w międzyczasie mam jabłka i mini-marchewki do przegryzienia)...
powodzenia!
póki co, po pierwszym dniu czuję się dobrze i nie mam ciągot... na jutro w planie mam grahamkę z pastą z jajka, serka, orzechów i szczypiorku; na obiad pieczonego łososia a na wieczór sałatka ziemniaczana z pomidorem i ziołami (w międzyczasie mam jabłka i mini-marchewki do przegryzienia)...
powodzenia!
- e-genia

Aguniado nie załamuj mnie .Przecież musisz być piękna jak modelka i z czego chcesz się odchudzać ?
Ale fajnie że będziesz nas wspierać .
Tajko,Bogumiłko witajcie .
Ale fajnie że będziesz nas wspierać .
Tajko,Bogumiłko witajcie .
- Tajka

- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Aguniu kochana, Genia ma rację.
Wagę masz prawie idealną, choć moja córka twierdzi, która jest biotechnologiem, że cm wzrostu powyżej 100 nie mogą się równać kg, że to jest już przestarzała teza i nie aktualna.
Po mojemu ma prawie idealną wagę, ale była u dietetyka, który zalecił dietę.
Najważniejsze oprócz diety ćwiczenia i wypijanie dużej ilości obojętnych płynów.
Ważne także godziny posiłków z odstępami +, - 15 min.
Córka wraca z biura i biegiem do kuchni, żeby zrobić sobie posiłek, gdyż 5 min zwłoki będzie za późno.
Makarony i kasze można jeść w małej ilości, ale al dente, żeby organizm tracił energię na trawienie.
Wagę masz prawie idealną, choć moja córka twierdzi, która jest biotechnologiem, że cm wzrostu powyżej 100 nie mogą się równać kg, że to jest już przestarzała teza i nie aktualna.
Po mojemu ma prawie idealną wagę, ale była u dietetyka, który zalecił dietę.
Najważniejsze oprócz diety ćwiczenia i wypijanie dużej ilości obojętnych płynów.
Ważne także godziny posiłków z odstępami +, - 15 min.
Córka wraca z biura i biegiem do kuchni, żeby zrobić sobie posiłek, gdyż 5 min zwłoki będzie za późno.
Makarony i kasze można jeść w małej ilości, ale al dente, żeby organizm tracił energię na trawienie.