Rysiu - rico62 
miło mi, że do mnie wpadłeś
Dziękuję za tyle miłych słów
Miłka - takasobie 
z tymi imionami roślin można zwariować. Albo pod kilkoma nazwami jest dokładnie ta sama roślinka, albo pomyłki w pakowaniu.
Ja, tak miałam z narcyzami. Mam na ich punkcie bzika i chodzę po sklepach ogrodniczych z kajecikiem, w którym mam zapisane, które już kupiłam iii kupuję wszystkie inne które są w sklepie. W sklepie proszę o pakowanie każdej nazwy osobno i zapisanie tej nazwy na torebce. W ogrodzie sadzę z oznacznikiem. Wszystko w należytym porządku, a potem o różnych imionach kwitną tak samo
Miłeczko, Twój tulipan według mnie wygląda tak samo, jak mój. Chyba nie ma co przejmować się nazwami
Gosiu - Margo2 
margarytki dostałam w tym roku, we wrześniu, jeszcze nie zimowały w moim ogrodzie, ale
Ewunia - evikc od której je dostałam powiedziała, że są bezproblemowe i że to bylina.
Marzanko - marzanka 
dziękuję, że do mnie wpadłaś i serdecznie zapraszam na spacerek po moim ogrodzie. Cieszę się, że będziesz moim częstym gościem. Pytaj, chętnie odpowiem
Grażynko - kogra 
laur mam już dwa lata, dostałam od
Ani - Zielona_Ania. Traktuję go jak roślinkę pokojową. Stoi na parapecie okiennym, czyli ma jasno, ale od strony północnej, czyli słoneczko go nie przypieka. Nie ma za ciepło, ponieważ w kuchni nie mam kaloryfera. Podlewam dość często, bo bardzo szybko ziemia w doniczce wysycha. A że jest w kuchni, to cały czas mam go na oku i pilnuję, żeby podlać. Rośnie w małej doniczce. Potrzebuje przypuszczalne podłoże, tak powiedziała Ania i tak zrobiłam.
Wcześniej stał pod palmą i bardzo go wyciągnęło, więc postawiłam na parapecie okiennym, żeby mu ograniczyć wzrost

No i chyba się udało, bo puścił boczny pęd, a na wysokość nie rośnie.
Jutro go sfoce i wstawię fotkę.
To tyle co ja na jego temat mogę powiedzieć.
Myślę, że więcej na jego temat powie nam Ania.
Danusiu - damapi 
dziękuję ślicznie za informacje o kupidynek błękitny

Zachwyciły mnie jego śliczne delikatne kwiatuszki, cieszę się, że nie ma specjalnych wymagań i że kwitnie obficie.
Dopisałam go do listy chciejstw