Kwiaty Patrycji

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Kwiaty Patrycji

Post »

Ja oncidium trzymam jedno na oknie południowym drugie na północnym , nie raszam ich w ogóle. po przekwitniędciu podlewam odrobiną wody raz na 2 tygodnie, latem podlewam raz w tygodniu ot i cała to moja filozofia do tego kwiatucha;).
Awatar użytkownika
socurek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 kwie 2009, o 02:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Tak to jest, że co dla jednego jest dziecinnie proste dla drugiego graniczy z cudem ;:108 Ja ciąglę płaczę po zygopetalum ;:145 szybko przeszedł za tęczowy most pod moją opieką...
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

Patrycja normalnie szok :shock: u Ciebie wszystko zbiera się do rosnięcia i kwitnięcia a przecież mamy koniec grudnia :shock:
doczekałam się u Ciebie kwiatków na Ludisii :heja może na swojej też się doczekam, miejsce jej pasuje bo idzie w liście więc nadzieję cichą mam... ;:224
a ta Twoja półka to pomysł rewelacja ;:108 siedziałam i gapiłam się na nią 2 minuty z zapaloną lampką w głowie gdzie to ja mogłabym coś podobnego upchnąć ;:224 Jagoda dobrze kombinuje - pomaluj ją ;:108 choć ja też uwielbiam naturalny kolor drewna :)

No i ja należę do tych co nie mają problemów z kalanchoe - może dlatego, że kompletnie je olewam ;:224 znaczy co się sypie to obskubię, podleję czasem, przekwitnięte kwiatki wyrywam... stawiam na parapecie... i za jakiś czas sama jestem w szoku :shock: Ale tak to już jest - nad innymi skaczę i co? ;:223
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
Migotka
500p
500p
Od: 22 mar 2011, o 00:25

Post »

ślicznego, gęstego Aeschynanthusa sobie zakupiłaś :uszy cudny jest :)
Mój zielony kącik - http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=48108" onclick="window.open(this.href);return false;,
Wymiana/sprzedaż - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=47934" onclick="window.open(this.href);return false;
- Joanna
x-F-7
---

Post »

socurek tak to jest czasm z kwiatkami, mi multiflora pada odkąd ją zakupiłam, a była cudnym okazem.Poniżej będą jej zdjęcia.
mniodkowa u mnie zimą najepiej kwiaty rosna, p[rzy włączonym ogrzewanku, u mnie latem jest zimnica straszna w pokoju.Teraz wszystkie kwiaty szaleją, nowe listki puszczają, odnóżki. Ale ile mogę tyle je doświetlam światłem.A ten regalik to z nieba mi się wsunął do rąk, dzięki nim kwiatuszki mają luźniej niż miały i mają lepszy dostęp do światełka;).
mniodkowadziękuję ;:196

Kupiłam dziś phalenopsisa na pocieszenie jak sobie ostatniio 6 sztuk uśmierciłam sama przez namaczanie ich.

Obrazek
Obrazek

Sami wiecie, że ciężko wyjść z pustymi rękoma ze sklepu z kwiatami...

Dendrobium berry odda ma 19 pędów kwiatowych:D.
Obrazek
Obrazek

I w moje łapki dostał się jeszcze jaśmin polyanthum
Obrazek

Ludisia jeszcze nie rozkwitła się do końca , ale wypuściła maleńką odnóżkę:))
Obrazek
Obrazek

Kohleria od Marzenki szaleje bardzo podrosła i zaczyna się rozgałęziac, ale pomalutku:).
Obrazek

Zyguś, który był przeznaczony na śmietnik puścił 2 przyrościki
Obrazek

Zroślicha mała puściła jeszcze mniejszą odnóżkę:).
Obrazek

Tak na próbę dendrusie od Sylki zamieszkały w glinianych doniczkach
Obrazek

Maranta zamieszkała z calatheą z brakumiejsca na półkach w 1 doniczce, zobaczę czy im to będzie odpowiadało?

Obrazek

Średnia brassia orange dellight ma zamiary kwitnienia mam nadzieję, że na wiosnę, najpóźniej na lato:)
Obrazek

Big brassia orange ma 10 nowych psb.
Obrazek
Obrazek

Moja cattleyka puszcza nową psb ale jest taka mała, że nie za bardzo moj aparat chce ją wam pokazac

Obrazek

MAria von miqel też nie stoi w miejscu.
Obrazek
Obrazek

Nieszczęsna multiflora
Obrazek

Zamieszkały u mnie polarne niedźwiadki:P
Obrazek

Strelicja wypuściła w tym miesiącu drugiego liścia, jest niesamowita
Obrazek

Zmieniłam miejsce dla zroślichy różowej i zobaczcie jak nabrała kolorków;)
Obrazek

Misa z dendrobiami szaleje z nowymi psb.
Obrazek

Zobaczcie sami jak moje miniaturki posypały paczkami kwiatowymi:( A zapowiadało się długoe kwitnienie:(
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Patrycjo...masz piękne kwiatki ale to Dendrobium berry odda piękne i zapowiada się na piękne kwitnienie. Szok ,19 pędów kwiatowych..to dopiero będzie widok. ;:138 . Masz szczęście do kwiatków, następna nowość jaśmin polyanthum także bardzo ładny. Co do kohlerii fajnie że pokazałaś bo porównałam ze swoją. Moja także sporo podrosła, tylko te górne listki nic nie rosną. Wypuszczają następne i wszystkie takie malutkie. A może to normalne..kiedyś chyba urosną. :roll:
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49

Post »

Patrycjo, twoje roślinki na pólkach robią wrażenie, ale jak zaczynasz kolejno je wstawiać, to końca nie widać, naprawdę jestem w szoku, ile ty ich masz. Co do skrzydłokwiatu, to wyczytałam ostatnio, że w celu zachęcenia do kwitnienia należy w doniczce umieścić kawałek jabłka, tylko wyjąć, jak zacznie gnić. Zdaje się, że to etylen tak działa. Dlatego jabłka przyspieszają dojrzewanie bananów. :) Informację tę zamieścił znany na tym forum Czarodziej. ;:108
x-F-7
---

Post »

Zenia u mnie te górne listki na kohlerii tez sa malutkie, no ale może kiedyś podrosną:)

rapunzel to jak będę u babci bo tam mam skrzydłusia giganta i średniego mojego to sprónuję i zobaczymy czy metoda na jabłko zadziała, zatem ciekawy sposób;).
Awatar użytkownika
Migotka
500p
500p

Post »

Dałaś po oczach tyloma zdjęciami, że nie wiem co napisać :) Piękne masz te brassie, dendrobium faktycznie cudowne Ci się trafiło, jak z jego zapachem, bo czytałam, że fajnie pachnie... no i śliczna jest ta zroślicha różowa...Moja kohleria tez ma te górne listki takie malusie, zastanawiam się czy to nie efekt słabego światła?
Mój zielony kącik - http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=48108" onclick="window.open(this.href);return false;,
Wymiana/sprzedaż - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=47934" onclick="window.open(this.href);return false;
- Joanna
x-F-7
---

Post »

Migotka faktycznie ładniepachnie, słabo czuję zapach bo mam katar ale pachnie:).
Awatar użytkownika
Migotka
500p
500p

Post »

Ja ma takie małe, próbuję je zmusić do kwitnienia, na razie nic się nie dzieje, a chciałabym mieć jakiegoś pachnącego kwiata w domu w te zimowe dni :wink:
- Joanna
x-F-7
---

Post »

Polecam jaśmin:) Teraz są w sprzedaży albo dendrusie nobile:).
Adam12222
1000p
1000p
Od: 30 maja 2011, o 15:50
Kontakt:

Post »

:wit Patunia
Ale się u ciebie kochana dzieję tyle nowości i regalik oj szalejesz szalejesz :heja
Kwiatuszki pięknie rosną i kwitną ;:138
A w pokoiku to już coraz mniej miejsca i taj jakby coraz bardziej przypomina dżungle ;:138
Moje roślinki:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=44666" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Pięknie u Ciebie. Storczyki mają dorodne nowe przyrosty i grube pędziki.
Pozostałe roślinki bujne i zdrowe ;)
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
x-F-7
---

Post »

Maluchy się poprzyjmowały i rosną już sobie powolutku:).
Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”