Kiedyś na jakimś forum fiołkowym o tym czytałam, i możesz go wsadzić głębiej (lub dosypać ziemi)
trzymam kciuki - ja też takiego miałam, zrobiłam tak samo, i już wygląda lepiej
Mojego obskubały klientki w tesco:
pewnie listki brały żeby rozmnożyć ;] ehh...
Dobrze więc dosypię ziemi.. miejmy nadzieje, że to mu pomoże :)a czy to koniecznie musi być torf ? Czy uniwersalna też?
Ja właśnie też używam uniwersalnej...ale akurat nie miałam i przed chwilką byłam przed blokiem z szufelką i wzięłam sobie trochę ziemi... i już dosypałam do fiołka. Teraz będę czekać aż nowe listki zacznie wypuszczać
No patrzcie, jeden z moich fiołków zawsze tak wyglądał, ale jakoś specjalnie mi to nie przeszkadzało ;) Tak czy siak - ma się całkiem dobrze, a listki na "nóżce" nawet oryginalnie wyglądają
Nela ten twój fiolek biały z ciemną obwódką jest piękny. Ja też choduję fiołki tylko nie mam możliwości wrzucenia zdjęc. Bardzo bym chciała mie takiego fiołka jak ty więc czy była by taka możliwoś abyś przesłała mi jednego liścia? bardzo mi zależy... jeśli się zdecydujesz to napisz a ja podam Ci adres.
Malinko ten twoj fioleczek jest też bardzo ładny. Czytalam że wymieniałaś się listkami z innymi, ja też choduję fiołki i mogła bym się wymieni listkami. niestety nie mam możliwości wrzuci zdję a le mam wiele różnych okazów więc może Cię to zainteresuje. Jeśli tak to napisz i wymienimy się adresami. bardzo mi zależy.
Ewelino jam mam dużą kolekcję fiołków tez takich których ty nie masz więc może się wymienimy? ja nie mam niektórych które ty masz. postaram sie wrzuci zdjęcia. jeśli się zdecydujesz napisz.
milka Teraz tylko czekaj.Tym pieńkiem się nie przejmuj .
Według mnie fiołek nie jest super wymagający.
Podlewaj w podstawkę.Po jakimś czasie zacznij troszkę nawozić i będzie ok.
Na pewno zakwitnie.Zauważyłam,że czym mniej koło nich się biega tym lepiej rosną.
Pozdrawiam
Jagoda
Właśnie ja chyba za bardzo koło nich biegam postaram się trochę o nich zapomnieć... mam też wsadzone dużo listków żeby mi się rozmnożyły... Oj moja cierpliwość będzie wystawiona na próbę