Zielona_Ania pisze:Oglądałam Twoje zmagania z pomidorami, teraz cieszę się że założyłaś swój ogrodowy wątek. Nie łatwo uprawiać ogród przy warunkach glebowych jakie masz na działce. Podobał mi się pomysł dzielenia się ziemią- będziesz uprawiać dalej ten kawałek ogródka znajomych?
No i jeszcze czekam na kolejne zdjęcia, może też warzyw... Bardzo lubię takie klimaty, ogród ozdobny i użyteczny zarazem. Ja zgaduję imię: Monika?
Tak- Monika

. Oczywiście będę uprawiać dalej mój ogródek. Tutaj czeka się wiele lat na działkę, listy oczekujących sa bardzo długie a ja po prostu bez grzebania w ziemi nie mogę żyć.
A ot kilka zdjęć warzywek
-- 29 gru 2011, o 21:20 --
andrzejek pisze:Moniko współczuję takiej gleby ,ale w doniczkach też można dużo posadzić tylko ,że trzeba więcej dbać .
No, trzeba codziennie podlewać ale w nagrodę można się napawać widokiem kwiatów...
-- 29 gru 2011, o 21:22 --
basow@ pisze:Moniko ,wszystko hodujesz w pojemnikach? Nie ma szans ( z czasem) wybrać tych kamieni? Masakra jakaś.
Z drugiej strony lepiej w pojemnikach niż wcale....

W pojemnikach tylko przy domu, na szczęście mam jeszcze ten kawałek ziemi u znajomych. Kamieni raczej nie da się wybrać chyba że koparką