Kawał życia działeczkę starą uprawiałaś, to smutno będzie ją zostawiać, ale owoce pracy w większości zabierzesz, więc to pół biedy tylko
magdogród:-)
Re: magdogród:-)
Widoczki bardzo gustowne, więc zaczynam wątpić w to, co przed chwilą u siebie pisałam
Kawał życia działeczkę starą uprawiałaś, to smutno będzie ją zostawiać, ale owoce pracy w większości zabierzesz, więc to pół biedy tylko
Będzie dobrze 
-
magdala
Siberio
-
większość bohaterów z moich zdjęć zostało już przesadzonych do nowego ogrodu,
a więc to zdjęcia wysoce archiwalne
-nawet nieswojo mi ,kiedy pomyślę ,że wiosną
wiele miejsc na starej działce będzie pustych....
Ale ja jeszcze nigdy w życiu nie przeprowadzałam się ,więc może dlatego mam takie dziwne
nastroje..

większość bohaterów z moich zdjęć zostało już przesadzonych do nowego ogrodu,
a więc to zdjęcia wysoce archiwalne
wiele miejsc na starej działce będzie pustych....
Ale ja jeszcze nigdy w życiu nie przeprowadzałam się ,więc może dlatego mam takie dziwne
nastroje..

Będzie dobrze! Mówię Ci, bo ja przeprowadzałam się z ogrodem - raz, w dorosłym, samodzielnym życiu to nasze trzecie mieszkanie... i jeszcze raz z rodzicami...
Po prostu w pewnym momencie nadejdzie pora zamknąć za sobą nieodwracalnie te stare drzwi... i furtkę ogrodu. Przed Tobą piękne perspektywy!
Ale fotki rzeczywiście urocze... i jestem pewna, że jeszcze rok, dwa, a takie widoczki będziesz miała wokół domu!
Po prostu w pewnym momencie nadejdzie pora zamknąć za sobą nieodwracalnie te stare drzwi... i furtkę ogrodu. Przed Tobą piękne perspektywy!
Ale fotki rzeczywiście urocze... i jestem pewna, że jeszcze rok, dwa, a takie widoczki będziesz miała wokół domu!
-
magdala
Cześć Gorzatko
Pewnie tak będzie jak mówisz
Na pewno nasza stara działka będzie oazą dla nowej rodzinki ,szukającej odpoczynku
od miejskiego szumu-tak jak była dla nas.
Spędzaliśmy tam mnóstwo czasu- moje dzieci -spakowane "po szyję" z lalkami ,wózkami dla tych lalek, namiotami ,
piłkami ,potem lekcjami do odrobienia itp. Fajne lata
(albo i "Cudowne lata" ,jak w filmie
)
Pewnie tak będzie jak mówisz
Na pewno nasza stara działka będzie oazą dla nowej rodzinki ,szukającej odpoczynku
od miejskiego szumu-tak jak była dla nas.
Spędzaliśmy tam mnóstwo czasu- moje dzieci -spakowane "po szyję" z lalkami ,wózkami dla tych lalek, namiotami ,
piłkami ,potem lekcjami do odrobienia itp. Fajne lata
-
aleb-azi
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 29 gru 2009, o 18:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Mój ogródek trzy razy przeprowadzany... Z sentymentem patrzę na rośliny, które mam "od zawsze". Teraz otworzysz Magduś ważną furtkę, bo do własnego ogrodu....który już kochasz
I będą kolejne cudowne lata...
-
magdala
Rok się kończy ,a dzisiejszy dzień był jednym z tych najlepiej spędzonych przeze mnie
Takie piękne podsumowanie na koniec grudnia.
Otóż dzisiaj udało się nam " rozpłaszczyć " całą czarną ziemię
Najpierw koparka z pobliskiej budowy porozpychała ziemię po działce,a potem my -
łopatą i grabiami -co się dało poukładaliśmy.
Jeszcze sporo pracy przed nami ,bolą mnie "gnaty" ,ale jestem uszczęśliwiona
Najdziwniejsze jest to ,że 27 grudnia ,tuż po Bożym Narodzeniu można wykonywać takie prace
Działka wygląda teraz zupełnie inaczej - aż prosi się o nowe nasadzenia!
Co prawda -korzeni i śmiecia chwastowego bardzo dużo -ale stopniowo da się wybrać
Rewelacyjne wieści!
Teraz tylko patrzeć, jak ogród będzie nabierał kształtów... czy ja już mówiłam, jak Ci zazdroszczę?

-
magdala
A ja Gosiu coś czuję ,że i Ty kiedyś poszerzysz swoje cztero i wielo-kąty
.
Ja jestem zdaje się o 10 lat do przodu
(i to niekoniecznie w rozwoju...)
Ogród nie będzie zupełnie płaski
- jest lekki spadek ,ale wykorzystamy to do utworzenia
"tajemniczych zakątków"
-----------------------------------------------------------------------------------
A teraz foto-zagadka :co to jest ??

Ja jestem zdaje się o 10 lat do przodu
Ogród nie będzie zupełnie płaski
- jest lekki spadek ,ale wykorzystamy to do utworzenia
"tajemniczych zakątków"
-----------------------------------------------------------------------------------
A teraz foto-zagadka :co to jest ??

- klarysa

- Od: 11 mar 2011, o 17:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Madziu, ogród powstaje, nabiera kształtów. Pięknie.
Pewnie, ze z rozrzewnieniem zostawia się jakiś etap za sobą, tym trudniej, ze "cudowne lata".
Każde następne w swoim domu, też będą takie.
Część tamtego świata będziesz miała przed oknami.
Taki element łączący.
Przeprowadzałam się kilka razy (4) i ta ostania przeprowadzka to było spełnienie marzeń, wydawałoby się nieosiągalnych.
Odpowiedź na zagadkę-jakieś wypieki
Mam też pytanie, pod zdjęciem z serduszką co towarzyszy szafirkom?
Pewnie, ze z rozrzewnieniem zostawia się jakiś etap za sobą, tym trudniej, ze "cudowne lata".
Każde następne w swoim domu, też będą takie.
Część tamtego świata będziesz miała przed oknami.
Taki element łączący.
Przeprowadzałam się kilka razy (4) i ta ostania przeprowadzka to było spełnienie marzeń, wydawałoby się nieosiągalnych.
Odpowiedź na zagadkę-jakieś wypieki
Mam też pytanie, pod zdjęciem z serduszką co towarzyszy szafirkom?
Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
-
magdala
Justynko
Obok szafirków kwitnie Cebulica : Scilla liliohyacinthus Linnaeus Pyreneyan Squill.
To roślinka ,którą dostałam od sąsiadów na działce - właściciel był marynarzem i wydaje mi się ,że mógł
ją sobie przywieźć z jakiejś kolejnej podróży. Ta cebulica rośnie na pograniczu Francji i Hiszpanii.
Na spotkaniu u Izy w ogrodzie miałam kilka cebulek....Jeśli będziesz ją chciała to przypomnij mi
latem
Tu jest fajna strona na temat cebulic:
http://www.hillkeep.ca/bulbs%20scilla.htm
Przeanalizowałam dokładnie każdy etap kwitnienia , budowę kwiatów i to na pewno jest ta
cebulica.
Znalazłam też zdjęcie z bliska:

-----------------------------------------------------------------------------------------
Odpowiedź na zagadkę całkowicie niepoprawna
-----------------------------------------------------------------------------------------
Co do marzeń o domu i samym domu- właśnie to ,co napisałaś jest chyba istotne w moim przypadku.
"Wydawałoby się : nieosiągalne marzenie"...Ja w zasadzie chyba jeszcze nie wierzę ,że to się spełni.. Dla nas było to tak dalece nieosiągalne ,że aż strach głośno o tym mówić (żeby nie spłoszyć
)
Obok szafirków kwitnie Cebulica : Scilla liliohyacinthus Linnaeus Pyreneyan Squill.
To roślinka ,którą dostałam od sąsiadów na działce - właściciel był marynarzem i wydaje mi się ,że mógł
ją sobie przywieźć z jakiejś kolejnej podróży. Ta cebulica rośnie na pograniczu Francji i Hiszpanii.
Na spotkaniu u Izy w ogrodzie miałam kilka cebulek....Jeśli będziesz ją chciała to przypomnij mi
latem
Tu jest fajna strona na temat cebulic:
http://www.hillkeep.ca/bulbs%20scilla.htm
Przeanalizowałam dokładnie każdy etap kwitnienia , budowę kwiatów i to na pewno jest ta
cebulica.
Znalazłam też zdjęcie z bliska:

Odpowiedź na zagadkę całkowicie niepoprawna
Co do marzeń o domu i samym domu- właśnie to ,co napisałaś jest chyba istotne w moim przypadku.
"Wydawałoby się : nieosiągalne marzenie"...Ja w zasadzie chyba jeszcze nie wierzę ,że to się spełni.. Dla nas było to tak dalece nieosiągalne ,że aż strach głośno o tym mówić (żeby nie spłoszyć
- Sure

- Od: 5 lip 2010, o 21:03
O, nie przypuszczałam, że cebulice są takie ładne. Widziałam cebulki w markecie, ale zdjęcia na opakowaniu mnie średnio zachwyciły, nie kupiłam.
Magdo, zdjęcie z motylkiem super!
Magdo, zdjęcie z motylkiem super!
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
Są różne cebulice, a ja jestem największą fanką tej, która u mnie zakwita przed wszystkimi innymi wiosennymi.
To cebulica Tubergena, taka podobna do puszkinii, ale ładniejsza ;-)
To cebulica Tubergena, taka podobna do puszkinii, ale ładniejsza ;-)
-
izaziem

- Od: 22 sty 2008, o 16:08
Magdo. skoro na zdjęciu to nie wypiek to może jakieś korzonki wrośnięte w coś...
A ta pogoda to specjalnie dla Ciebie
Mnie już trochę niepokoi. Aż boję się iść na obchód ogrodu żeby nie zobaczyć jakiś wystających kiełków których jeszcze nie powinno być.
A ta pogoda to specjalnie dla Ciebie
- Sure

- Od: 5 lip 2010, o 21:03
Mnie to tajemnicze coś wygląda jak jakaś pianka izolacyjna... z korzonkami? ;)
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4