Działka nad Drwęcą - Christin - cz. III
Re: Działka nad Drwęcą - Christin - cz. III
Krysiu, bardzo Ci dziękuje za pomoc. 

- takasobie
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ja tak się zastanawiam, czy warto zastanawiać się nad swoim wiekiem! Człowiek pozytywnie nastawiony zawsze będzie młody i... zdrowszy, bo stresów mniej, a wiele chorób od stresu się zaczyna. Pesymiści są starzy, obojętnie ile lat mają. Gnuśnieją i grzybieją!
Ogrodnicy są optymistami, bo czy by sadzili, jeśli nie mieliby nadzieji na piękne rośliny i obfity plon?
Ogrodnicy są optymistami, bo czy by sadzili, jeśli nie mieliby nadzieji na piękne rośliny i obfity plon?
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- gardener1987
- 500p
- Od: 10 lip 2010, o 21:47
Zgadzam się w zupełności z moją przedmówczynią 

- christinkrysia
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
Miłko i Aniu zgadzam się z Wami ,że ludzie mający tak piękne kolorowe i pachnące hobby jak nasze nie mogą być pesymistami.
Uważam,że wielu ludzi oddanych własnym zainteresowaniom całym sercem ma piękne, ciekawe i barwne życie więc nie maja powodu do narzekań i stresów.
Znam wielu muzyków i widzę,że oni też są bardzo wrażliwi, otwarci ,żyją własnym rytmem i niekoniecznie pilnują "osobistego kalendarza"
Choć tak do końca zapomnieć o nim się nie da bo zegar wciąż tyka... tyka ... tyka ...
Uważam,że wielu ludzi oddanych własnym zainteresowaniom całym sercem ma piękne, ciekawe i barwne życie więc nie maja powodu do narzekań i stresów.
Znam wielu muzyków i widzę,że oni też są bardzo wrażliwi, otwarci ,żyją własnym rytmem i niekoniecznie pilnują "osobistego kalendarza"
Choć tak do końca zapomnieć o nim się nie da bo zegar wciąż tyka... tyka ... tyka ...
- christinkrysia
- goferek
- 500p
- Od: 7 lis 2009, o 15:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Cudownych Świąt
Wielu wspaniałych chwil w gronie najbliższych, pysznego jedzonka i relaksu w ten wyjatkowy czas
Pozdrawiamy Agata i Kamil

- christinkrysia
Dzień sie kończy, święta też ... goście odjechali i nawet zdążyłam wszystko posprzątać.
Czyli chwila dla siebie i Forum. Forum
Nadal za oknem pogoda nie zachęca do spacerów, wieje, pada i do tego szaro ? co tam pisać - każdy sam widzi co jest.
W takim razie ogrzeję wątek a raczej atmosferę w nim gorącymi kolorami a jest ich sporo bo czerwień i wiele pochodnych tego koloru czyli czerwień wzrokowa, żelazowa, kardynalski, karmazynowy, karminowy, krwisty, makowy, rubinowy, truskawkowy itd..
Aksamitki

Begonia

Berberys w jesiennych kolorach

Chryzantemy

Crocosmia x crocosmiiflora 'Emily McKenzie'

Czyli chwila dla siebie i Forum. Forum
Nadal za oknem pogoda nie zachęca do spacerów, wieje, pada i do tego szaro ? co tam pisać - każdy sam widzi co jest.
W takim razie ogrzeję wątek a raczej atmosferę w nim gorącymi kolorami a jest ich sporo bo czerwień i wiele pochodnych tego koloru czyli czerwień wzrokowa, żelazowa, kardynalski, karmazynowy, karminowy, krwisty, makowy, rubinowy, truskawkowy itd..
Aksamitki

Begonia

Berberys w jesiennych kolorach

Chryzantemy

Crocosmia x crocosmiiflora 'Emily McKenzie'

- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
Ja już też się uporałam ze Świętami. Było miło, pyszne jedzenie, dużo lenistwa, jutro do biura 
Czerwień kwiatów jest radosna! Tak pieknie wygląda w ogrodzie.
Teraz mi troche jej zabrakło więc nadziałam jabłuszka dla ptaków na gałązki
No i dereń ma piękne czerwone gałezie teraz zimą
Piękne masz liliowce! Jak sie przyzwoicie rozrosną, to sie pięknie do Ciebie uśmiechnę.
Ja mam z 5 odmian, ale tylko 2 mi zakwitły
Czy one potrzebują jakiegoś specjalnego traktowania?

Czerwień kwiatów jest radosna! Tak pieknie wygląda w ogrodzie.
Teraz mi troche jej zabrakło więc nadziałam jabłuszka dla ptaków na gałązki

No i dereń ma piękne czerwone gałezie teraz zimą

Piękne masz liliowce! Jak sie przyzwoicie rozrosną, to sie pięknie do Ciebie uśmiechnę.
Ja mam z 5 odmian, ale tylko 2 mi zakwitły

Miłka
Ogniste fotki
Czekam na ciąg dalszy 

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Za oknem okropnie wieje
Tym przyjemniej oglądać energetyczne czerwienie i pomarańcze
Nawet nosa nie wystawię na dwór, bo głowę wiatr urywa.

- ARABELLA
- Od: 4 mar 2009, o 16:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
witam
U mnie dziś paskudna pogoda brrr. Wieje strasznie i pada deszcz normalnie nawet nie można iść na spacer,żeby zgubić zbędne kalorie
Miłego popołudnia 

- christinkrysia
takasobie aż Ci zazdroszczę tak spędzonych świąt. Mnie w tym roku kojarzą się z wyjątkowo dużym wysiłkiem z racji obciążenia pracą.
Nadal mam wnuka u siebie - jutro odjeżdża ale następnego dnia przyjeżdża wnuczka. Dziwne bo młodsza ale mniej absorbująca i wnosi o wiele więcej radości w nasz dom ... jednak kobietki bez względu na wiek mają w sobie to COŚ !!!
Liliowce dlatego sadze u siebie bo należą do tzw grupy "samoobsługowej".
Na wymianę oczywiście,że się piszę jak tylko będzie możliwy podział.
ewamaj66 u nas też za oknem znacznie gorzej niż w ostatnie dni ale po prostu musiałam wyjść z mieszkania - siła wyższa czyli potrzeba przestrzeni wygoniła mnie z domu.
Poza tym zawsze nazbiera sie troszkę chleba a jezioro ( oddalone ok 300m) i ogromne stada ptactwa czekają aby coś przynieść.
ARABELLA aby zgubić zbędne kilogramy z racji kuszących potraw na świątecznych stołach niekoniecznie trzeba narażać się na spacer w paskudną pogodę bo ... można przynieść ze sobą jakieś wiruski, mokre stopy bo wszędzie kałuże i choroba gotowa.
lepsze wyjscie to dobra muzyka i
a do tego wstaw do codziennego menu ocet jabłkowy i będzie z Ciebie ekstra Laska.
Siberia witaj - ogniste fotki faktycznie poprawiają nastrój i ocieplają atmosferę.
Dla Ciebie i innych gości dalszy ciąg.
Skończyłam na C czyli Crocosmia wiec dziś >>> D czyli Dalie <<<
Dalie

Nadal mam wnuka u siebie - jutro odjeżdża ale następnego dnia przyjeżdża wnuczka. Dziwne bo młodsza ale mniej absorbująca i wnosi o wiele więcej radości w nasz dom ... jednak kobietki bez względu na wiek mają w sobie to COŚ !!!
Liliowce dlatego sadze u siebie bo należą do tzw grupy "samoobsługowej".
Na wymianę oczywiście,że się piszę jak tylko będzie możliwy podział.
ewamaj66 u nas też za oknem znacznie gorzej niż w ostatnie dni ale po prostu musiałam wyjść z mieszkania - siła wyższa czyli potrzeba przestrzeni wygoniła mnie z domu.
Poza tym zawsze nazbiera sie troszkę chleba a jezioro ( oddalone ok 300m) i ogromne stada ptactwa czekają aby coś przynieść.
ARABELLA aby zgubić zbędne kilogramy z racji kuszących potraw na świątecznych stołach niekoniecznie trzeba narażać się na spacer w paskudną pogodę bo ... można przynieść ze sobą jakieś wiruski, mokre stopy bo wszędzie kałuże i choroba gotowa.
lepsze wyjscie to dobra muzyka i

Siberia witaj - ogniste fotki faktycznie poprawiają nastrój i ocieplają atmosferę.
Dla Ciebie i innych gości dalszy ciąg.
Skończyłam na C czyli Crocosmia wiec dziś >>> D czyli Dalie <<<
Dalie

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Ogniście
Liliowce łatwo lubić, bo prawie niczego nie żądają. Kupuję po trochu. Z domu nie mam zamiaru wyjść, póki nie przestanie wiać 

- christinkrysia
Ewo to prawda i bardzo żałuję,że nie sadziłam ich wcześniej ale moja wiedza o liliowcach była na etapie tych rdzawych bo w większości na naszych działkach tylko z takich rosną ogromne kępy.
Warunki na mojej działce są wręcz wymarzone dla nich - rosną na 2 rabatach - jedna to pełne słońce cały dzień a druga cień i półcień i tam kwitną trochę dłużej.
Dalie - ciąg dalszy -

Warunki na mojej działce są wręcz wymarzone dla nich - rosną na 2 rabatach - jedna to pełne słońce cały dzień a druga cień i półcień i tam kwitną trochę dłużej.
Dalie - ciąg dalszy -

Ta druga cudna... Moje mszyce dalii nie lubią