Gosiny ogród
-
katarzynka575
- 1000p

- Od: 15 mar 2010, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Gosiny ogród
Gosiu wszystkie róże masz cudne ale dla mnie najpiękniejsza jest ta na ostatnim zdjęciu ,nie mogę od niej oderwać oczu .
Proszę podpowiedz mi ,kiedy podcina się róże ? Z moich miniaturek zrobiły się pokaźnych rozmiarów krzaczki .Będę je chciała przezimować na balkonie oczywiście zabezpieczone ale właśnie nie wiem kiedy powinnam je przyciąć ?
Proszę podpowiedz mi ,kiedy podcina się róże ? Z moich miniaturek zrobiły się pokaźnych rozmiarów krzaczki .Będę je chciała przezimować na balkonie oczywiście zabezpieczone ale właśnie nie wiem kiedy powinnam je przyciąć ?
- gosia22
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 31 sty 2009, o 09:51
Witaj Kasiu
, wiesz ze ze mnie żaden ogrodnik !
Ostatnia róża to Moonstone nadaje się ona do wazonów i bukietow weselnych bo trzyma się prosto nawet jak przekwita hihihi. Niestety nie pachnie, no ale cóż , jak mówi M wszystkiego miec nie można.
Kasiu ja podcinam róże na koniec zimy jak już nie ma przymrozków, tak wiec zostawiam od 3 do 5 oczek około 20cm od przeszczepu.
Na jesieni praktycznie nic nie robię poza obcinaniem zwiędłych kwiatów lub starego drewna ( którego ty nie masz bo miniaturka jest młoda). Podcinam nad łodygą gdzie jest 5 liści. Rozumiesz o czym mówię ?
Na pewno wiesz , ale łodygę ucina się z ukosa (fotka z netu) . Po to by , woda spływająca nie uszkodziła nowego pączka.

jejku, ależ ze mnie marny amator róż , Deirde inna Gosia hihi to , to ci dopiero specjalistka.
Muszę jednak przyznać ze sprawiłaś mi wielka przyjemność ze do mnie wpadłaś
.
Jestem u ciebie regularnie aż mnie ściska (pozytywnie) ze klematis u ciebie pięknie kwitnie!! No rzeczywiście masz zielona rękę !!
Kasiu ja podcinam róże na koniec zimy jak już nie ma przymrozków, tak wiec zostawiam od 3 do 5 oczek około 20cm od przeszczepu.
Na jesieni praktycznie nic nie robię poza obcinaniem zwiędłych kwiatów lub starego drewna ( którego ty nie masz bo miniaturka jest młoda). Podcinam nad łodygą gdzie jest 5 liści. Rozumiesz o czym mówię ?
Na pewno wiesz , ale łodygę ucina się z ukosa (fotka z netu) . Po to by , woda spływająca nie uszkodziła nowego pączka.

jejku, ależ ze mnie marny amator róż , Deirde inna Gosia hihi to , to ci dopiero specjalistka.
Muszę jednak przyznać ze sprawiłaś mi wielka przyjemność ze do mnie wpadłaś
Jestem u ciebie regularnie aż mnie ściska (pozytywnie) ze klematis u ciebie pięknie kwitnie!! No rzeczywiście masz zielona rękę !!
-
katarzynka575
- 1000p

Gosiu dziękuję Ci
ja początkująca jestem względem róż .Wiesz oczywiście podetnę skośnie ,ale u mnie pod dachem ,to raczej ich nie zaleje
Miło mi że zaglądasz i powiem Ci że clematis nie jeden a wszystkie trzy wzięły się do kwitnięcia
Miło mi że zaglądasz i powiem Ci że clematis nie jeden a wszystkie trzy wzięły się do kwitnięcia
- gosia22

Witam gorąco
Chciałam się pochwalić ze mam nowa kurkę z rasy Wyandotte ma na imię Margo, na razie strasznie płochliwa ale mam nadzieje ze już niebawem przyzwyczai się do nas.

Na reszcie zasadziłam róże, przesadziłam Yves Piaget, wykopałam oca de Perou jakieś strasznie małe te bulwy.
Kilka ostatnich kwiatków kwitnie ale widać ze wszystko się przygotowuje do snu.
charlotte

betty boop

Chciałam się pochwalić ze mam nowa kurkę z rasy Wyandotte ma na imię Margo, na razie strasznie płochliwa ale mam nadzieje ze już niebawem przyzwyczai się do nas.

Na reszcie zasadziłam róże, przesadziłam Yves Piaget, wykopałam oca de Perou jakieś strasznie małe te bulwy.
Kilka ostatnich kwiatków kwitnie ale widać ze wszystko się przygotowuje do snu.
charlotte

betty boop

-
katarzynka575
- 1000p

Nowa kurka może i płochliwa ale widać że pozować lubi .Niedługo na pewno zaprzyjaźni się z wami i innymi kurami i będzie cieszyła jajkami
Róże - no cóż u Ciebie wszystkie śliczne ,nawet jak już przekwitają
Róże - no cóż u Ciebie wszystkie śliczne ,nawet jak już przekwitają
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Gosiu, a ja chciałam zapytać co to są 2 pierwsze róże z poprzedniego postu?
Pewnie już pisałaś, ale nie zauważyłam
Pewnie już pisałaś, ale nie zauważyłam
- gosia22

Witam serdecznie Gosiu
Pytasz o poście z 23 października ? Na początku są dwie dalie , a następnie róża HOT COCOA i Hommage a Barbara
Obie cudne , Barbara mi chorowała tego lata mało kwiatów miała , ale jak zakwitla to o wszystkich jej wadach zapomniałam.
Hot cocoa kocham za ceglasty kolor i falbanki na płatkach, tak właśnie sobie pomyślałam ze ona mi wcale nie chorowała.
by dokończyć trylogie, dokupiłam sobie 'Baron Girod de l'Ain', teraz czekam tylko na wiosnę hiihi.
Pytasz o poście z 23 października ? Na początku są dwie dalie , a następnie róża HOT COCOA i Hommage a Barbara
Obie cudne , Barbara mi chorowała tego lata mało kwiatów miała , ale jak zakwitla to o wszystkich jej wadach zapomniałam.
Hot cocoa kocham za ceglasty kolor i falbanki na płatkach, tak właśnie sobie pomyślałam ze ona mi wcale nie chorowała.
by dokończyć trylogie, dokupiłam sobie 'Baron Girod de l'Ain', teraz czekam tylko na wiosnę hiihi.
- asia0809
- 1000p

- Od: 27 lut 2007, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Gosiu, niezwykłą kurkę kupiłaś! Przygladam się rysunkowi na jej piórach i ... są niesamowite.
Jak się troszkę ogarnie w nowej sytuacji to się na pewno oswoi ta Twoja indiańska kurka.
Niech się dobrze chowa i znosi duuużo jajec
.
Jak się troszkę ogarnie w nowej sytuacji to się na pewno oswoi ta Twoja indiańska kurka.
Niech się dobrze chowa i znosi duuużo jajec
- MariaTeresa

- Od: 1 lut 2008, o 02:43
Gosiu śliczne te kurki, jednak nie ciałabym się "zarazić" nimi, bo to jednak dodatkowy kłopot, zwłaszcza w przypadku wyjazdów
Pozdrawiam ciepło
Ulubieńcy MariiTeresy
Ulubieńcy MariiTeresy
- sangwinaria

- Od: 9 lip 2011, o 14:05
- Kontakt:
gdybym nie miała psa i kota to też bym taką kurę sobie kupiła 
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Gosiu, dziękuję za odpowiedź.
Nie mam czasu bywać na forum częściej, ale widzę, że Ty to już w ogóle go nie masz.
Nie mam czasu bywać na forum częściej, ale widzę, że Ty to już w ogóle go nie masz.
- gosia22

Witam gorąco wszystkich
Asiu, Mario T, Sangwinaria Bardzo dziękuję za odwiedziny i za pamięć, bez was mój watek nie istniałby
Małgosiu, ja zaglądam często, tyle ze czasu jakoś brakuje napisanie.
Myślałam ze może zima będzie można ale co tam zawsze coś jest do zrobienia. Ciesze się ze o mnie pamiętacie
Kurki maj się dobrze, jakoś się dogadują. czekam z niecierpliwością na jajka. Nowa kurka ładnie przytyła i jest coraz to ładniejsza.
Pogoda jakoś za ciepło , róże, fuksja i kamelia kwitną. Boje się ze jak mróz kiedyś nadejdzie to wszystko zamarznie.
Proszę to kilka fotek. Zycze wszystkim pięknej Sylwestrowej zabawy !!!!

Małgosiu, ja zaglądam często, tyle ze czasu jakoś brakuje napisanie.
Kurki maj się dobrze, jakoś się dogadują. czekam z niecierpliwością na jajka. Nowa kurka ładnie przytyła i jest coraz to ładniejsza.
Pogoda jakoś za ciepło , róże, fuksja i kamelia kwitną. Boje się ze jak mróz kiedyś nadejdzie to wszystko zamarznie.
Proszę to kilka fotek. Zycze wszystkim pięknej Sylwestrowej zabawy !!!!

- Alania

- Od: 17 lip 2008, o 21:55
Gosiu, ależ urocze te Twoje kurki 
- Beatrice

- Od: 24 maja 2009, o 21:34
Gosiu, kochanie pisz kiedy możesz, ja u Ciebie zawsze bywam. Życzę teraz już najpiękniejszej zabawy sylwestrowej i samych cudownych dni w Nowym Roku
Kropuś przesyła również łapkowe pozdrowionka 
- gosia22

Moniu dziękuję, powiem kurom może zaczną znosić jajka !hihi
Beatko dziękuję za pamięć i odwiedziny, Tobie, Psince i całej rodzince także życzę udanej zabawy !
Beatko dziękuję za pamięć i odwiedziny, Tobie, Psince i całej rodzince także życzę udanej zabawy !