A kwitnienie marzec kwiecień to już przegięcie z ich strony
Ogród Magdy zwanej Karolcią.
- andriu53
- 1000p

- Od: 6 maja 2007, o 10:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Madziu ja nasypałam ziemi do skrzynek , tam je wsadziłam , dałam im piciu i na ganek . Zresztą te różności kupione wszystkie zaczynają żyć . Dziś poszłam i wsadziłam na rabatce biedronkowe lilie , bo było mi ich bardzo szkoda . Krokusy powoli już przekwitają ,reszta wiosennych zatrzymała się w rozwoju , bo jest diabelne zimno .
Pozdrawiamy - Zosia i Jędruś!!!
Spis wątków
Spis wątków
- andriu53
- 1000p

Madziu musisz , bo Ci zdziczeją w folii . zapas wody szybko się wyczerpie i one Ci uschną , a szkoda , bo może są jakieś ładne kolory .
Spis wątków
Spis wątków
- andriu53
- 1000p

Najpierw to one się muszą trochę zregenerować , żeby poszły szybko do góry . Madziu one teraz mają anemię i trzeba je szybko leczyć .
Spis wątków
Spis wątków
- andriu53
- 1000p

Gabi , ale moja ziemia z worka była sucha , dlatego dałam im trochę wody .
Spis wątków
Spis wątków
Tak,Madziu.Ja niektóre mam w ten sposób posadzone i rosną ładnie, kwitną i nie widzę ,żeby narzekały.Oczywiście doniczki ,w których są posadzone są dość duże ,jakieś 15 cm średnicy.W taka doniczkę wsadzam 1 cebulkę.Grażynka Kogra z kolei wsadza po 3 cebulki od obciętych flaszek po 5 l wodzie mineralnej.
Pozdrawiam,Małgorzata
- andriu53
- 1000p

Madziu zanim one się ruszą porządnie to zejdzie ze 2 tyg. Ustaw donice blisko okna na podłodze , żeby miały światło , bo na dwór to jeszcze za wcześnie i mogą nie przeżyć nagłego mrozu . Jak masz duże donice to sobie posadż , chyba nic im się nie stanie . Zanim powstanie większy korzeń , to Ty już działkę skopiesz . A korzeń mają zwarty , tak że go nie uszkodzisz , wyjmując z donicy .
Spis wątków
Spis wątków