W moim ogrodzie - reniazt cz.1
- reniazt
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 6 wrz 2007, o 20:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wszystkim moim przyjaciołom i wszystkim odwiedzającym mój ogród składam świąteczne życzenia dla nich i ich rodzin
Zatem Staropolskim - obyczajem,
dużo szynki życzę z jajem,
niech zające i barany
pospełniają Wasze plany.
Święta to jest czas wyżerki,
porzućcie wszystkie swe rozterki.
Niech to będzie czas uroczy,
życzę wszystkim miłej Wielkanocy

Zatem Staropolskim - obyczajem,
dużo szynki życzę z jajem,
niech zające i barany
pospełniają Wasze plany.
Święta to jest czas wyżerki,
porzućcie wszystkie swe rozterki.
Niech to będzie czas uroczy,
życzę wszystkim miłej Wielkanocy

- Isia

- Od: 27 maja 2007, o 17:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Renatko
właściwie to wpadłam z rewizytą by Złożyć Ci świąteczne życzenia ale nie mogłam odmówić sobie "pobuszowania" po Twoim ogrodzie. Juz pierwsze zdjęcia są wspaniałe jak się nie mylę berberysy i ognik o którym pisałaś (też kupiłam na jesieni z takim samym kolorem kuleczek) nawet nie wiedziałam że tak pięknie kwitną. Kto kocha roślinki kocha i zwierzaki to widzę patrząc na szczęśliwą mordkę Twojego pieska ja też mam psa i kotkę :P . Kwiaty piękne a ukształtowanie działki to niewątpliwy Twój atut. Kaskada wody, dopasowane kamienne ścieżki fantastyczne klimaty.... ale się rozpisałam ale to taka frajda po przygotowaniach i bieganinie przedświątecznej trafić do takiego ogrodu
Smacznego jajeczka, pięknego słoneczka,, jasnego poranka, z cukru baranka, mokrego dyngusa, zajaca świrusa - dla Ciebie i Twoich najbliższych Wesołych Świąt Isia
Smacznego jajeczka, pięknego słoneczka,, jasnego poranka, z cukru baranka, mokrego dyngusa, zajaca świrusa - dla Ciebie i Twoich najbliższych Wesołych Świąt Isia

- andriu53
- 1000p

- Od: 6 maja 2007, o 10:22
Reniu mnie dużo nasion nie wzeszło , bo chyba musiały być stare . Możesz wysłać tak jak przedtem . Trawka pięknie rośnie , olik też . Z róży za wcześnie zdjęłam słoik i straciła liście .
Tytoń też bardzo ładnie rośnie . Jak się zrobi cieplej to Ci zrobię niespodziankę . Może masz na zbyciu ostrózki , bo nie wzeszła ani jedna .
Tytoń też bardzo ładnie rośnie . Jak się zrobi cieplej to Ci zrobię niespodziankę . Może masz na zbyciu ostrózki , bo nie wzeszła ani jedna .
Pozdrawiamy - Zosia i Jędruś!!!
Spis wątków
Spis wątków
- reniazt

Zosiu wyślę ci w czwartek jak tylko nasz kochany kierowca tam będzie do ciebie, albo koło ciebie jechał. Trudno, jak ci się nie udało z różą, nie przejmuj się - to było tak na ryzyko ukorzeniane - gdyż piszą, że najlepiej w czerwcu to zrobić - to powtórzymy.
A niespodzianki nie mogę się doczekać, ale chyba już wiem, bo mi coś kiedyś pisałaś na PW - czy o to chodzi?
A ostróżki niestety nie wysiewałam i w ogrodzie też nie mam.
aha - pelargonie te od ciebie u mnie rosną ślicznie.
A niespodzianki nie mogę się doczekać, ale chyba już wiem, bo mi coś kiedyś pisałaś na PW - czy o to chodzi?
A ostróżki niestety nie wysiewałam i w ogrodzie też nie mam.
aha - pelargonie te od ciebie u mnie rosną ślicznie.
- andriu53
- 1000p

- Od: 6 maja 2007, o 10:22
Reniuś to bardzo się cieszę , bo kolor jest śliczny .Póżniej latem możesz sobie zrobić z niej szczepki ,to będziesz miała więcej . Jak pójdą na dwór to one się ładnie zagęszczą .
Pozdrawiamy - Zosia i Jędruś!!!
Spis wątków
Spis wątków
- atomek
- 100p

- Od: 26 lip 2006, o 23:05
Reniu pospacerowałam do str. 30 i mam pytanie co to za kwiatki, nie doczytałam ich nazwy a są takie piękne.

oraz moja uwaga
Gabriela napisała na str.29

zobacz TU lub Tu
Masz piękny ogród wymagający mnóstwo pracy, bo tarasowo prowadzony na pewno przyjdę tu jeszcze.

oraz moja uwaga
Gabriela napisała na str.29
uważam , że to jest stokrotka afrykańska - roślina jednorocznaReniu to jest Dimorfoteka ( osteospermum ecklonis),

zobacz TU lub Tu
Masz piękny ogród wymagający mnóstwo pracy, bo tarasowo prowadzony na pewno przyjdę tu jeszcze.

- reniazt

Radosiu kwiatki, o które pytasz - to są penstemony - byliny, ale niestety przynajmniej u mnie na południu przemarzają.
A co do dimofroteki zobacz tutaj:
http://www.about-garden.com/e/pl/1032-o ... -ecklonis/
I jak myślisz?
A co do dimofroteki zobacz tutaj:
http://www.about-garden.com/e/pl/1032-o ... -ecklonis/
I jak myślisz?