niedobra "tensja"
Ogródek-kalejdoskop-lojki
- lojka 63
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 4 wrz 2011, o 20:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Ogródek-kalejdoskop-lojki
Ach. Przepraszam oczywiście że hortensja tylko mi się coś pokićkało po prostu już 4rok czekam aż urośnie większa a ona dorośnie do tego momentu i ani drgnie.
Chyba mnie nie lubi
a ja ją tak
niedobra "tensja"
zawsze staram się rozluźnić korzonki ale tu coś nie podziałało

niedobra "tensja"
- lojka 63

- Kontakt:
Gosiu jeszcze nie widziałam białej forsycji jak taka jest to będę pytać chociaż nasze ogrodowe nie mogą się zbytnio pochwalić super nowościami.Ja po ostatnim czasie mam straszną chętkę na więcej i różnorodnych róż i lilii ,liliowców i wszelkich nawet dużych roślin np.wysokie trawy pomponowe z tymi pióropuszami.To dlatego że na wiosnę ruszam twardo z zasadzeniami na starej górce zanim rozpuści się tam trawsko.Kiedyś moja sąsiadka miała dużo roślin ale teraz zlikwidowała ze względu na wiek i nie możność obrobienia tego wszystkiego i już tutaj nie skorzystam .Mnie wszyscy w domu też to mówią ale mnie jakby diabeł nawiedził i teraz chcę mieć dużo różności a zdrowie może "Bozia" da miejmy nadzieję.

- malgocha1960

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
- lojka 63

- Kontakt:
- lojka 63

- Kontakt:
Gapa ze mnie zamiast do Gosi prezancik został w moim poscie ale może widziałaś Goniu teraz może coś na przeprosiny żeby nudno nie było-
już mi przekwitł ale dla upamiętnienia
a co myślicie o tym bluszczyku bo mam wrażenie że się męczy a zaczyna mi kwitnąć
i jeszcze parę wspomnień
[img]http://%20%20%20%20%20%20%20%20%20[URL=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c54af5e7288b2837.html]
na tym miejscu na drugi rok będzie pergola z różami
kiepsko mi to wklejanie zdjęć dzisiaj idzie może jutro będzie lepszy dzień. 
już mi przekwitł ale dla upamiętnienia
a co myślicie o tym bluszczyku bo mam wrażenie że się męczy a zaczyna mi kwitnąć
i jeszcze parę wspomnień [img]http://%20%20%20%20%20%20%20%20%20[URL=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c54af5e7288b2837.html]
na tym miejscu na drugi rok będzie pergola z różami
kiepsko mi to wklejanie zdjęć dzisiaj idzie może jutro będzie lepszy dzień. Re: Ogródek-kalejdoskop-lojki
Jak bluszczyk się meczy, to mu daj większa donicę z dobrą ziemią 
Kwitnącego jeszcze nie widziałam
Kwitnącego jeszcze nie widziałam
- lojka 63

- Kontakt:
Jeszcze przed paroma dniami miał jeden żółty kwiatuszek może dostanie więcej to zrobię zdjęcie i ci prześlę na razie bardzo ciągnie w długie pedy a to zima powinien chyba odpoczywać to nie pora na przesadzanie ale chyba to zrobię .Jest strasznie poplątany ale nie wiem czy nie lepiej było by go puścić na żyłki i po pokoju.Jak ktoś takiego ma to może podzieli się wiedzą jak najlepiej prowadzić taki bluszczyk jest silny bo jak wytrwał w moich rękach do tej pory to jest mocarz.

- lojka 63

- Kontakt:
Trzymając się danego słowa zakupiłam nasionka Goryczki-mieszanka gatunków,Orlik karłowy biedermeier ,Omieg, Dzwonek skupiony ,Trawa pampasowa, Łubin trwały, i tu coś nowego dla mnie RATIBIDA i DZIEWIĘĆSIŁ BEZŁODYGOWY.Ten ostatni to jak mi się wydaje kiedyś przywiozłam z Lądka Zdroju jak wędrowałyśmy po górkach w ramach relaksu koleżanka znała to coś i mówiła że jest fajne,niestety mnie nie zakwitło i wyrzuciłam.Teraz spróbuję jeszcze raz tylko czy mi cierpliwości starczy bo większość to bylinki.Proszę o opinię i rady.

-
ursa
- 200p

- Od: 30 paź 2007, o 18:46
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Fajne nasionka zakupiłaś, i to ma sens. Twój ogród tętni życiem. Zyczę powodzenia i wytrwałości.
Też jestem z podkarpacia, chętnie do Ciebie jeszcze zajrzę.
Pozdrawiam cieplutko. Ulka.
Pozdrawiam cieplutko. Ulka
- lojka 63

- Kontakt:
Witam Uleczko cieszę się że do mnie zajrzałaś zapraszam częściej tylko teraz nie mam o czym pisać ani gdzie zdjęć robić bo ponuro i szaro,bardzo bym chciała więcej o tobie wiedzieć z jakich stron podkarpacia jesteś ?Masz bzika jak my na tle ogrodów czy bywasz tu w charakterze zwiedzania ogrodów. Ja bardzo chciąłam stać się jedną z "NICH"i już troszkę się taką czuję ale do NICH to mi jeszcze daleko.Jak masz własny ogród to bardzo chciałabym go zwiedzić i zawsze jestem łasa na ciekawe pomysły a najlepiej ciekawe tanie pomysły w ogrodzie.
Do ponownej wizyty 
Z zakupów moim faworytem jest omieg
Uwielbiam te słoneczka 
Fakt, byliny zakwitną za rok, ale jak to potem człowieka duma rozpiera, kiedy widzi wszystkie cuda ogrodowe z własnego siewu
Fakt, byliny zakwitną za rok, ale jak to potem człowieka duma rozpiera, kiedy widzi wszystkie cuda ogrodowe z własnego siewu
- malgocha1960

Jolu,z tych nasion , co piszesz wzeszedł mi łubin j jeden malutki nawet zakwitł w tym samym roku.Jestem ciekawa kwiatów w przyszłym roku,bo w biedronce kupowałam sadzonki czeronego,żółtego i fioletowego i nie mam żadnego.Trawę pampasową siałam i też nic,w ogóle nie potrafię wyhodować rośliny z siewu,oprócz pewnych jednorocznych.
-
dawidbanan
- ---
- Od: 29 cze 2009, o 13:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
To 'Nostalgia'?lojka 63 pisze:
Cudna jest
- lojka 63

- Kontakt:
Jadziu myślałam że ci już odpisałam ale prze tymi Świętami to była taka kołomyja że można było się pogubić.Cieszę się bardzo że zajrzałaś do mnie wpadaj częściej ja tak z doskoku bo praca nie pozwala na przesiadywanie przed kompem.Marzy mi się dużo roślinek na wiosnę a do tego dużo wolnych dni od pracy żeby marzenia zrealizować. 
- malgocha1960

Jolu,wybierasz się w maju na ogólnopolskie spotkanie forumowe?Byłoby fajnie poznać się.