Ogródek AGNESS- wspomnienia
- hala67
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 1 paź 2011, o 22:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek AGNESS- wspomnienia
Tulipanki śliczne. Mnie jednak bardziej urzekły pierwiosnki. Uwielbiam te małe kruszynki 
Pozdrawiam Hala
- Tajka

- Od: 23 sty 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Agniesiu przepiękna tulipanowa wiosna w Twoim ogrodzie.
Bardzo podobają mi się białe tulipany.
Ja nie mam do nich szczęścia, prawie zawsze nornice wyjedzą, tej jesieni także posadziłam.
Bardzo podobają mi się białe tulipany.
Ja nie mam do nich szczęścia, prawie zawsze nornice wyjedzą, tej jesieni także posadziłam.
- majka411

- Od: 12 sie 2009, o 18:55
Aga,
Jestem jak zwykle zakochana w Twoim ogrodzie. To co nam zaprezentujesz, wzbudza kolejne emocje i pobudza mnie do przemyśleń do zmian we własnym ogrodzie. Białe tulipanki z fioletowymi kwiatuszkami pięknie to wygląda. 
Masz dużo barw w ogrodzie, jak ja to lubię
Masz dużo barw w ogrodzie, jak ja to lubię
Gwoli sprostowania, wiosna tulipanowo-pierwiosnkowa! I bujna i kolorowa! I tak odległa!
A tak upragniona! No dobra, starczy...
Aguś, powiedz prawdę o swoim skalniaku...Tam chwasty nie rosną! Dwa razy byłam i nigdy ich tam nie było!
I w ogóle nigdzie nie było chwastów! No to chyba słuszne wnioski wyciągam...
Aguś, powiedz prawdę o swoim skalniaku...Tam chwasty nie rosną! Dwa razy byłam i nigdy ich tam nie było!
- agatka123

- Od: 23 sty 2011, o 21:12
Aga tulipanki to jedne z moich ulubionych kwiatków
Pokazuj jeszcze .......

Pokazuj jeszcze .......
- AGP-ON
- 200p

- Od: 29 paź 2010, o 09:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Cudne te Twoje tulipany, już nie mogę doczekać się wiosny. Posadziłem 16 odmian Tulipanów - różnej maści i formy 
-
ibizaa
- 1000p

- Od: 9 lut 2011, o 13:10
- Kontakt:
Noo i doczekalam sie tuliśkow - Dzięki
ale mam nadzieje ze to nie wszystko... dawaj dawaj wiecej 
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Jagódko to ja dziękuję
musimy niestety uzbroić się w cierpliwość....ale zima szybko minie, już żyjemy świętami......a później za chwilę wiosna
Halinko ja również bardzo lubię pierwiosnki, sadzę je wszędzie gdzie jest trochę miejsca na maluszki . Ostatnio mam jazdę ma łyszczaki
Tajeczko naprawdę współczuję tych kłopotów z nornicami,tak dużo wspaniałych roślin ci niszczą.....paskudy jedne
Maju bardzo dziękuję za takie cieplutkie słowa
U mnie ogród kolorowy jak cygańska spódnica......nie każdy tak lubi....ale ja się najlepiej czuję w takich klimatach i je uwielbiam.....dlatego wciąż zachwycam sie twoimi różanymi połączeniami, że są różnokolorowe, nie monotematyczne......w domu za to wolę większy minimalizm i stonowanie kolorystyczne.....zupełnie 2 inne światy....aż dziwne
Martuś jaka odległa.....przecież to już za chwilkę....najdłuższy styczeń....a w lutym już parapety będą pęcznieć od pojemników z wysiewami
Martuś chwasty rosną, rosną....niestety
ale najbardziej lubię usuwać je właśnie ze skalniaczka.....bo za bardzo schylać się nie trzeba....tylko czysty relaks
Aguś
będą tulipanki , będą....tylko boję się, żebym was nie zanudziła, bo jak pokazywać to wszystkie odmiany na raz, bez rozrzucania
AGP-ON witaj w moim ogródku
Na pewno twoje nowo posadzone tulipanki wspaniale zakwitną i będą cieszyły swoją urodą przez całą wiosnę
Elizko , nie wszystkie, zaraz będzie dalsza prezentacja
Halinko ja również bardzo lubię pierwiosnki, sadzę je wszędzie gdzie jest trochę miejsca na maluszki . Ostatnio mam jazdę ma łyszczaki
Tajeczko naprawdę współczuję tych kłopotów z nornicami,tak dużo wspaniałych roślin ci niszczą.....paskudy jedne
Maju bardzo dziękuję za takie cieplutkie słowa
Martuś jaka odległa.....przecież to już za chwilkę....najdłuższy styczeń....a w lutym już parapety będą pęcznieć od pojemników z wysiewami
Martuś chwasty rosną, rosną....niestety
Aguś
AGP-ON witaj w moim ogródku
Na pewno twoje nowo posadzone tulipanki wspaniale zakwitną i będą cieszyły swoją urodą przez całą wiosnę
Elizko , nie wszystkie, zaraz będzie dalsza prezentacja
- hala67

- Od: 1 paź 2011, o 22:12
Aguniu, ja uwielbiam Twoją "cygańską spódnicę"
. Pokazuj więcej jej "rąbków", aby nacieszyć oczy me 
Pozdrawiam Hala
- AGNESS

Halinko dziękuję
Cieszę sie bardzo , ze chcesz oglądać moje kolorowe widoczki 
- Jatra

- Od: 18 sie 2011, o 22:01
- Kontakt:
Cudowna wiosenna polanka
Już nie mogę doczekać się wiosny dobrze ,że mogę ją u Ciebie podziwiać
- majka411

Aga,
porównanie barw ogrodu do cygańskiej spódnicy bardzo mi się podoba. Odnoszę wrażenie, ze nie tylko nam się takie kolorki podobają. Masz bardzo dużo gości, a to znaczy, że oni też zaglądają tam gdzie wesoło i kolorowo.
Jest zdecydowanie za ciepło jak na grudzień. Tu było +6 C. Rośliny naprawdę zgłupieją. 
- AGNESS

Teresko, cieszę się, ze moje wiosenne fotki sprawiły ci przyjemność
Na wiosnę musimy jeszcze troszkę poczekać.....ale żeby chociaż było trochę zimy, a nie jakieś takie nie wiadomo co jak teraz
Majeczko ja też martwię się o roślinki, ostatnie zimy są bardzo dziwne......na przemian to ciepło to zimno.....albo mróz trzyma , albo odwilż i sporo na plusie, a później znów ostry mróz. Roślinki naprawdę bardzo źle reagują na takie huśtawki, wiele z nich nie kwitnie, a niektóre całkowicie marnieją.....aż się boję co będzie w tym roku
Majeczko ja też martwię się o roślinki, ostatnie zimy są bardzo dziwne......na przemian to ciepło to zimno.....albo mróz trzyma , albo odwilż i sporo na plusie, a później znów ostry mróz. Roślinki naprawdę bardzo źle reagują na takie huśtawki, wiele z nich nie kwitnie, a niektóre całkowicie marnieją.....aż się boję co będzie w tym roku
- majka411

Aga,
ktoś mi powiedział, że zima to dopiero ma być w lutym, ale krótka.
Chyba wolałabym jednak śnieg i trochę mrozu na święta. Może roślinki jakoś sobie poradzą, nie martw się.
Chyba wolałabym jednak śnieg i trochę mrozu na święta. Może roślinki jakoś sobie poradzą, nie martw się.
-
Matrix2
- 500p

- Od: 29 sie 2010, o 11:44
słuchałem ostatnio wypowiedzi w radio i wg tego co usłyszałem do końca grudnia ma być taka pogoda zmienna, w okolicy zero stopni. Trochę deszczu, trochę przymrozku ale na większe opady sniegu nie ma co liczyć. Najgorsze jest to, że nie ma wody, a na osiedlu domków jednorodzinnych gdzie mieszkam nie mamy ujęcia miejskiego wody tylko własne studnie. I chociaż nigdy nie brakło nam do tej pory wody, teraz od paru dni mamy już problem ... przez noc trochę sie napełni ale to bardzo mało i starcza na niewiele tylko w godzinach porannych ...
Styczeń ma być zimowy ale z łagodną zimą, podobnie początek lutego. Jego końcem ma przyjść już wyraźne ocieplenie. Tak słyszałem, a czy to się sprawdzi to zobaczymy ...
Styczeń ma być zimowy ale z łagodną zimą, podobnie początek lutego. Jego końcem ma przyjść już wyraźne ocieplenie. Tak słyszałem, a czy to się sprawdzi to zobaczymy ...
Rysiek