A wracając do poprzednich Twoich zdjęć, to chryzantemy fajne są! Latem mają. ładne, całkiem zdobne liście, a jesienią długo kwitną! (przynajmniej tej jesieni)
Księżycowe rabatki u Adki
- takasobie
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 1 mar 2009, o 22:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Księżycowe rabatki u Adki
Krysiu! Zważywszy na to, że w zasadzie sezon sie skończył, to nie musisz nic w ogrodzie działać
Działaja tylko spóźnialscy: sadzą róże, coś tam sprzątaja, kopczykują... Ale nie ma i tak co robić. Więc odpoczywajmy!!!
A wracając do poprzednich Twoich zdjęć, to chryzantemy fajne są! Latem mają. ładne, całkiem zdobne liście, a jesienią długo kwitną! (przynajmniej tej jesieni)
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Krysiu współczuję bólu kolana, mam nadzieję, ze ból w końcu odpuści. Życzę zdrówka
Chryzantemy prześliczne,a takie wysokie to i z daleka widać
Chryzantemy prześliczne,a takie wysokie to i z daleka widać
A co z tym kolanem się dzieje? Może coś wspólnie doradzimy?
Bo jeśli to ból reumatyczny to najlepsza jest krioterapia
Wiem, bo od 6 lat mam spokój 
Na jakieś tam inne stany zapalne najlepiej mi pomagał Olfen żel, a jeszcze lepiej w tabletkach (po posiłku!!!)
Jak mnie kiedyś jakiś doktor dorwie... za te porady

No, ale z drugiej strony od lat nic mi nie dolega, wiec trzeba się doświadczeniem dzielić
Bo jeśli to ból reumatyczny to najlepsza jest krioterapia
Na jakieś tam inne stany zapalne najlepiej mi pomagał Olfen żel, a jeszcze lepiej w tabletkach (po posiłku!!!)
Jak mnie kiedyś jakiś doktor dorwie... za te porady
No, ale z drugiej strony od lat nic mi nie dolega, wiec trzeba się doświadczeniem dzielić
- Gencjana

- Od: 27 sty 2010, o 22:14
Krysiu, widzę, że ciągle jeszcze cierpisz. Dobre w tym to, że tylko fizycznie, bo i tak w ogrodzie nic teraz nie robimy.
Myślę, że byłoby Ci bardziej przykro. Kuruj się i zdrowiej.
Myślę, że byłoby Ci bardziej przykro. Kuruj się i zdrowiej.
- Olusia

- Od: 23 gru 2007, o 21:38
Krysiu , tęsknię za Tobą w Twoich księżycowych.......śnieg ich jeszcze nie przykrył.
- ada.kj

- Od: 2 gru 2008, o 12:03
Muszę zajrzeć i w księżycowe. Myślałam, że będą spały przez okres zimowy, ale ponieważ jeszcze jesień, to coś wystukam. Na działce nie byłam ponad 2 tygodnie. Pusto, ponuro, nie nastraja do odwiedzin. Jestem na etapie szycia zimowych ubranek dla hortensji ogrodowych. Planowałam co prawda, że nie będę owijać, ale żal mi się ich zrobiło i dam włókninę licząc, że może jednak zakwitną.
Noga wreszcie trochę doszła do siebie.
Syberia pytała się co jest z kolanem - naciągnięte wiązadła pod- i przykolanowe. Ponieważ one są podobno słabo ukrwione, to długo się regenerują. Do wiosny powinno być wszystko w porządku. Stosowałam wszystko co mi poradzono - najlepiej mi jednak pomaga końska maść rozgrzewająca. Niektórzy mogą się z kuracji nią śmiać, ale ja czułam po niej poprawę.
Gorzatko. Jesteś taka drobiazgowa.
Ty wiesz o czym pisałam
Izuniu. Ty jak zwykle miła - dzięki. Jak pisałam z kolanem lepiej i przestałam szarżować. Mam jeszcze do okrycia kilka roślinek i okopczykowanie kilkanaście róż, a jak nie zrobię - trudno. Mam nadzieję, że nie wymarzną całkowicie.
Miłeczko. Jak jestem w tym roku właśnie taka spóźnialska, ale ponieważ faktycznej zimy jeszcze nie ma i u nas w najbliższych dniach jej nie zapowiadają to się nie spieszę.
Agnieszko. Dziękuję. Chryzantemki w tym roku miały możliwość długo nas cieszyć swoją urodą. Muszę w następnym roku rozejrzeć się za kilkoma niskimi.
Adrianko. Już jest na szczęście lepiej. Liczę, że do wiosny będzie dobrze.
Olu.
Noga wreszcie trochę doszła do siebie.
Syberia pytała się co jest z kolanem - naciągnięte wiązadła pod- i przykolanowe. Ponieważ one są podobno słabo ukrwione, to długo się regenerują. Do wiosny powinno być wszystko w porządku. Stosowałam wszystko co mi poradzono - najlepiej mi jednak pomaga końska maść rozgrzewająca. Niektórzy mogą się z kuracji nią śmiać, ale ja czułam po niej poprawę.
Gorzatko. Jesteś taka drobiazgowa.
Izuniu. Ty jak zwykle miła - dzięki. Jak pisałam z kolanem lepiej i przestałam szarżować. Mam jeszcze do okrycia kilka roślinek i okopczykowanie kilkanaście róż, a jak nie zrobię - trudno. Mam nadzieję, że nie wymarzną całkowicie.
Miłeczko. Jak jestem w tym roku właśnie taka spóźnialska, ale ponieważ faktycznej zimy jeszcze nie ma i u nas w najbliższych dniach jej nie zapowiadają to się nie spieszę.
Agnieszko. Dziękuję. Chryzantemki w tym roku miały możliwość długo nas cieszyć swoją urodą. Muszę w następnym roku rozejrzeć się za kilkoma niskimi.
Adrianko. Już jest na szczęście lepiej. Liczę, że do wiosny będzie dobrze.
Olu.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
- AnowiB

- Od: 19 paź 2010, o 14:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Krysiu cieszę się,że z kolanem lepiej.....mojej mamie też pomaga maść końska....mnie ostatnio nawala łokieć i chyba też zacznę ją stosować....
,na działce byłam tydzień temu...świeciło słońce to nie było ponuro a Igusiowe żurawki dodawały koloru......
-
x-d-a
Krysiu, jakoś nie doczytałam wcześniej, że masz kłopoty z kolanami...Życzę więc dużo zdrówka!
Tęsknimy bardzo za wiosną i ogrodami, ale ta zima jest nam bardzo potrzebna
Po to, żeby odpocząc, zregenerować, zdrowie, nabrać sił i w marcu ruszyć do naszych roślinek ze śpiewem na ustach 
Tęsknimy bardzo za wiosną i ogrodami, ale ta zima jest nam bardzo potrzebna
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
KRYSIU
teraz czas na regeneracje . Fajnie ,ze masz sie juz lepiej a zimą przejdzie wszystko byle wiosną znow nie przeforsować . Niestety kolana, łokcie, biodra , kręgosłupy ach wszystko się krzani ,ale nie poddajemy się. Tez od 15 mam masaze na kręgosłup . Kuruj sie i oszczędzaj siły
- empuza

- Od: 4 cze 2007, o 09:30
ada.kj pisze:
Syberia pytała się co jest z kolanem - naciągnięte wiązadła pod- i przykolanowe. Ponieważ one są podobno słabo ukrwione, to długo się regenerują. Do wiosny powinno być wszystko w porządku. Stosowałam wszystko co mi poradzono - najlepiej mi jednak pomaga końska maść rozgrzewająca. Niektórzy mogą się z kuracji nią śmiać, ale ja czułam po niej poprawę.![]()
Aduś kochana, zdrowiej.
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Czepialska!ada.kj pisze: Gorzatko. Jesteś taka drobiazgowa.![]()
Ty za to jesteś nad wyraz uprzejma, ujmując to w powyższy sposób
- tu.ja

- Od: 21 lip 2008, o 09:18
Cieszę się, że z kolanem lepiej. I wcale nie zamierzam się śmiać z maści końskiej, bo u mnie w rodzinie też ma swoich amatorów.
To u Was też trzeba opatulać hortensje ogrodowe? Myślałam, że na polskim biegunie ciepła kwitną i bez tego
Jeśli trzeba to trzeba. Ja swoje przykrywam a i tak nie kwitną albo kwitną słabiutko ( 1-2 kwiatki na krzaku)
To u Was też trzeba opatulać hortensje ogrodowe? Myślałam, że na polskim biegunie ciepła kwitną i bez tego
Jeśli trzeba to trzeba. Ja swoje przykrywam a i tak nie kwitną albo kwitną słabiutko ( 1-2 kwiatki na krzaku)
- lora

- Od: 25 maja 2010, o 13:43
...jestem i podziwiam jeszcze wszystkiego nie zobaczyłam ...ale już widzę cudowności masz na działeczce...
...muszę
od początku pomalutku jak przystało na babcię 
...Krysiu to prawda ,-przyjaciół poznaje się w biedzie-...
...muszę
...Krysiu to prawda ,-przyjaciół poznaje się w biedzie-...
- basjak

- Od: 20 wrz 2009, o 13:34
Krysiu, i ja życzę szybkiej regeneracji kolana
stosowałaś kiedyś maść kasztanową? Moja mama twierdzi, że ta maść czyni cuda.
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki
- lanceta

- Od: 13 wrz 2010, o 19:39
Krysiu,tęsknie za wiosna i Waszymi działeczkami:Księżycową i Comciową....oj, zawitam,zawitam-możesz mnie nawet do jakiejś "roboty" zaangażować........