Na działeczce już smutno,kilka razy korzystałam z dość ładnej pogody,kupiłam i wysypałam korę na hosteczki,hortensje itp,na chybił trafił wsadziłam cebulki tulipanów,których strasznie dużo jeszcze miałam w altance,no i podlałam to co trzeba deszczówką,bo rzeczywiście sucho jest.
Działka Mieci
- mieciak49
- 1000p

- Od: 13 paź 2010, o 18:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Działka Mieci
Sangwinario-dziękuję za bukiecik
Oczko niestety mam nieczynne,może kiedyś...
Na działeczce już smutno,kilka razy korzystałam z dość ładnej pogody,kupiłam i wysypałam korę na hosteczki,hortensje itp,na chybił trafił wsadziłam cebulki tulipanów,których strasznie dużo jeszcze miałam w altance,no i podlałam to co trzeba deszczówką,bo rzeczywiście sucho jest.
- imer
- 1000p

- Od: 29 lip 2011, o 15:51
- Kontakt:
Witaj Mieciu, zaglądam z rewizytą i jestem pod wrażeniem. Piękna działka, widać lata Twojej [racy włożonej w nią, mnóstwo doświadczenia. Grządki wypieszczone i takie bujne, piękne, kolorowe. Pozwolisz, że będę zaglądał, uczył się i pytał?
Dużo słonka życzę!
Dużo słonka życzę!
-
Stachu 1956
Miecia - widzę , że do wiosny jesteś przygotowana , zagonki przekopane .
Nie widzę na Twojej działce kretowin, ciekawe co stosujesz na odstraszanie .
Nie widzę na Twojej działce kretowin, ciekawe co stosujesz na odstraszanie .
- mieciak49
- 1000p

Remi-zapraszam serdecznie,wpadaj kiedy chcesz,cieszę się z takich wizytek
Stachu-są u mnie też,już kilka żurawek mi wysadziły,do tej pory nic takiego nie robiłam,ale teraz mam roślinki,którym te krety przeszkadzają niemożebnie,więc zaczęłam wsadzać metalowe pręty a na nich plastikowe butelki,może ten hałas je odstraszy
Stachu-są u mnie też,już kilka żurawek mi wysadziły,do tej pory nic takiego nie robiłam,ale teraz mam roślinki,którym te krety przeszkadzają niemożebnie,więc zaczęłam wsadzać metalowe pręty a na nich plastikowe butelki,może ten hałas je odstraszy
- iwona0042
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Mieciu chętnie spacerowałam u Ciebie, powiedz mi czy masz problem ze ślimakami, tymi nagimi, ja miałam w tym roku straszny, nic nie pomagało tylko trutka.
Mieciu jeszcze chciałam spytać czy Ty masz może fuksję magellana, bardzo mi się podobają fuksje, mam pare doniczkowych teraz zimują w piwnicy a marzy mi się na działce całoroczna bez chowania na zimę
Mieciu jeszcze chciałam spytać czy Ty masz może fuksję magellana, bardzo mi się podobają fuksje, mam pare doniczkowych teraz zimują w piwnicy a marzy mi się na działce całoroczna bez chowania na zimę
- mieciak49
- 1000p

Iwonko-miło Cię gościć u mnie
ślimaki u mnie to plaga,wydałam im wojnę,w tym roku często sypałam trutkę na nie i uważam że tylko to pomaga,ja mam glinę i często jest mokro przy ziemi,a ja często jeszcze podlewam deszczówką,więc sama stwarzałam im raj.W przyszłym roku już od wiosny biorę się ostro za nie,tzn.wysypuję trutkę ,głównie między hosty,bo to ich przysmak.
Co do fuksji Magellana to nie mam jej jeszcze ale już poluję i w styczniu zamawiam u jednego z naszych forumowiczów,który zajmuje się fuksjami i od stycznia przyjmuje zamówienia
Co do fuksji Magellana to nie mam jej jeszcze ale już poluję i w styczniu zamawiam u jednego z naszych forumowiczów,który zajmuje się fuksjami i od stycznia przyjmuje zamówienia
-
kasia230481
- 50p

- Od: 12 paź 2011, o 15:07
No to się naoglądałam. Wszystko piękne. Byle do wiosny...
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Mówisz glina- no to tak jak u mnie, tragedia, na wiosnę jazda że hej, bo mam działkę z górki, albo pod górkę, jak kto woli hi hi hi
, a ze ślimakami inne sposoby się nie sprawdzają, jedzą wszystko czy im smakuje, czy nie i tak obżarte
, aby do wiosny i ja muszę poszukać tu na forum tej fuksji.
- mieciak49
- 1000p

Iwonko-szukaj w:Rośliny cebulowe i jednoroczne,tam jest wątek-fuksja,znajdziesz tam wszystko
- mieciak49
- 1000p

- lanceta

- Od: 13 wrz 2010, o 19:39
Mieciu,dziękuje za wizyte u mnie i miłe słowa....nie mogłam odpisać,ponieważ do wczoraj nie miałam internetu.Będę u Ciebie częściej,ponieważ ,jeżeli sie nie myle masz działke w ROD ?
Tobie ,podobały sie moje dalie i fuksja,ja u Ciebie szczególnie podziwiałam jeżówki.Posadziłam kilka w tym roku,zobaczymy jak przezimują.
Tobie ,podobały sie moje dalie i fuksja,ja u Ciebie szczególnie podziwiałam jeżówki.Posadziłam kilka w tym roku,zobaczymy jak przezimują.
- agnieszka72
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 22 lip 2008, o 20:30
Witaj Mieciu-dawno do Ciebie nie zaglądałam
.
Prawda? Żurawki cudne
niektóre moje mają młode listki
.
Dziś byłam u siebie-pierwiosnki kwitną w najlepsze a jeżówka i liliowiec mają pączki
.
Prawda? Żurawki cudne
Dziś byłam u siebie-pierwiosnki kwitną w najlepsze a jeżówka i liliowiec mają pączki
- mieciak49
- 1000p

Agnieszko-Te żurawki to rzeczywiście super roślinki,nic sobie nie robią z zimy(chociaż jej jeszcze nie ma),liście mają piękne świeże,intensywne przebarwienia i widać jak przybywa im nowych odnóżek.Ja dopiero teraz jestem prawdziwie nimi zachwycona i chociaż już trochę ich mam to na wiosnę kilka piękności,których nie mam jeszcze,muszę u Ciebie wypatrzeć.
Jeśli dalej tak będzie ciepło to też muszę działeczkę odwiedzić
Jeśli dalej tak będzie ciepło to też muszę działeczkę odwiedzić
- mieciak49
- 1000p

Dziś wybrałam się na działeczkę,bo pogoda była iście spacerowa,cieplutko,nigdy w styczniu tak nie było
żurawki nadal pięknie rosną i przebarwiają się,najgorsze to wstrętne kretowiska pod niektórymi żurawkami i hostami,nie wiem czy nie będą uszkodzone.Przy okazji wsadziłam do ziemi troszkę zapomnianych tulipanków,może zakwitną
Ring of Fire
Golden Zebra

Ginger Ale
Frosted Violet i Midas Touch
Sweet Tea
Ring of Fire
Golden Zebra
Ginger Ale
Frosted Violet i Midas Touch
Sweet Tea