Paweł rozbawił mnie Twój post

z całej gamy pokazanych roślinek aksmitki właśnie
Wiem, wiem nie doceniamy ich piękna, ale teraz tyle już odmian, że

i jeszcze te nicienie, same superlatywy.
artam pisze:Jaka ładna ta lidlowa miniaturka! Proszę mi taką na wyprzedaży w Lidlu znaleźć!

Ok, ok, nie ma sprawy

a u mnie było "poproszę"
Izka to właśnie letnie ogrodowe zdjecie tej miniaturki z Lidla. Chipek ładny przecież jest, nie działał?
Różana zbyt nie byłam dotychczas, więc i stan posiadania i wiedza uboga

ale to sie zmieni.
Cieszę się, że mistrzyni pochwala początkującego
A widzisz, jak cieszą kulki

szczególnie te, które u nas rosną. Spilberg pokrojowo raczej zbliżony będzie do Pinus sylvestris Globosa Viridis /Sosna pospolita/, więc całkiem urodziwy, o pokroju kulistostożkowym i niezbyt duży /do 1 metra zaledwie/.
Ulcia, Elu u mnie dosyć długo było pogodnie i tylko Łysy rozświetlał nocne mroki.
Rankiem zaś, jak wstałam

biało i całkiem mroźnie. I dobrze, święta sie zbliżają.
Wczoraj woziłam do Domu dziecka prezenty dla maluchów i wspominałam ubiegłoroczne mikołajki .... ledwo wtedy do placówki dojechałam, oczywiście z powodu zasp. Wczoraj naomiast pogoda jakby wiosenna była.
Ot takie wspominki mnie naszły
Jaguś pomyślimy, pomyślimy.... bo jakże tak
Jagodka pisze: ...no bo jak to być w Rzymie i Papieża nie zobaczyć

.
jak ta papuga
Myślę, że miejsce pod drzewami nie jest takie najgorsze, u Romka widziałam całą piękną kolekcję hostek pod sosnami i dobrze się miały. Podlewać trzeba więcej chyba.
Zauważyłam, że żurawki, które tolerują słońce dużo lepiej u mnie na nim rosną. Wiosną będziemy ukorzeniać i sadzić przed murkiem w zagłębieniach kamieni ....
Gieniu dziękuję

moze szykuj im dołki z inną zimią? Cała skarpa na której rosną żurawki i hostki została nawieziona, więc nic wspólnego z moim marglem nie ma na szczęście.
Dorotka może kolejna okazja do spotkania się zdarzy??? A może z Krzywaczki wyskoczymy do Pisarzowic, sprawdziałam tylko 55 km i godzinka drogi /dla mnie pewnie nieco mniej

/
Mariola miło, że się podobają. Takie energetyczne fotki są bardzo potrzebne w te pochmurne dni.