Ulcia 
A co Ty? Nawyków ode mnie nabrałaś?

zapominasz podlewać .....
Misiu 
Liść laurowy jako maleńki krzaczek dostaliśmy ok. 5 lat temu od cioci z Niemiec. Cały sezon stoi na dworze. Szkoda że na zimę trzeba go dawać do domu...
Agnieszka :)
Super przepis - wypróbuję na pewno. Rzeczywiście bardzo podobny a jednak różny. Smak na pewno tez inny.
Liść laurowy super świeży tylko łatwo przedawkować. Ja do 2 litrów sosu dałam 1 nieduży liść i musiałam wyjąć bo za dużo zapachu było
Agnieszka 
To ja już wiem dlaczego twój mąż taki dobry dla Ciebie jest i wszystko Ci robi do ogrodu. Jak Ty go tak rozpieszczasz... przygotowania do Barbórki miesiąc czasu...

no, no, no..... to ja rozumiem... pretensji nie mam....
Agnieszka 
Nom, udało mi się sfocić, w ostatniej chwili.... bo minutkę później już zaszło słoneczko.
Janusz 
U mnie co roku padał rozmaryn... albo umarzał albo usychał... ale się nie poddaję i co roku kupuję nowy. Może któremuś się w końcu spodoba u mnie. Tym bardziej że uwielbiam dodawać świeżą gałązkę do pieczeni a posiekany do smalcu ze skwarkami. Polecam, pychota. Do smalcu do smarowania chlebka dodaję także jabłko pokrojone w bardzo drobniutką kosteczkę i cebulkę. Niebo w gębie. Na samą myśl, ślinka mi cieknie....
Wczoraj i dzisiaj u mnie piękna pogoda [czytaj: siąpi i pada] więc nie byłam w ogrodzie i nie przyglądałam się - jak widać szkoda, może coś bym dojrzała. Cyklamen ogrodowy jest bardzo wysoko na mojej liście chciejstw, ale jakoś nigdzie się nie spotkałam żeby kupić

moze w przyszłym roku....

To ja Wam dzisiaj napiszę przepis leniuchowy. Jak mi się tak naprawdę nie chce obiadu robić.
Leniuchowo
Składniki:
mięso mielone albo pierś drobiowa lub też kiełbasa do wyboru
mrożone warzywa po chińsku
mrożona zupa jarzynowa, kalafiorowa, brokułowa lub inna do wyboru
przecier pomidorowy
kostka bulionowa rosołowa albo pieczeniowa do wyboru
ryż lub makaron lub ziemniaki lub kaszka kus kus do wyboru
olej do smażenia
sól, pieprz do smaku
Wykonanie:
Mięso podsmażyć na patelni [jeśli wybieramy mięso lub kiełbasę to pokroić w drobną kostkę i też podsmażyć]. Jeśli wybieramy ziemniaki to następnie dodajemy ziemniaki pokrojone w półplasterki i smażymy dalej, dodajemy warzywa i dusimy do półmiękkości [żeby się nie rozmaśliły]. Następnie dodajemy przecier pomidorowy, sól i pieprz do smaku. Potrawa gotowa. Jeżeli wybraliśmy ryż lub makaron to gotujemy je oddzielnie dodając do wody kostkę bulionową. Jeżeli kus kus to wrzucamy na 3 min. pod koniec duszenia, przed dodaniem przecieru pomidorowego.
Danie smaczne, proste, szybkie. Najszybsze z kupnym mięsem mielonym bo wszystko się samo robi

A mielone może być różne: drobiowe, wieprzowe, wołowe. Zobaczcie ile różnych potraw wg jednego przepisu można zrobić
a ponieważ takiego lenia akurat dzisiaj złapałam więc nawet zdjęcie się Wam dostanie.