Ogródek AGNESS- wspomnienia

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
Zyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 maja 2008, o 21:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Ogródek AGNESS cz. 10

Post »

Aguś ;:196
Pytałaś w Personalnym o Świąteczne przygotowanie?
Kupiliśmy w Szkółce w Płoskim choinkę w doniczce i tyle.
Nockami będę nadrabiała. :wink:
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Siberio u mnie liści dostatek....mogę ci trochę odstąpić 8-) :lol:

Majeczko ;:196

Majeczko, pewnie, że szkoda karmić te zębate paskudy ......kurcze współczuję tych żarłoków....niezłych szkód potrafią narobić....a może w metalowe koszyczki ?.....może do nich się nie dobiorą.....

Jacku dzięki.....żurawki mają naturalną kołderkę na zimę i wychylają z niej tylko czubki nosków 8-) :lol:

Krysiu pewnie nornice, albo inne paskudy się do nich dobrały.....to prawdziwe ogródkowe utrapienie......

Zytuś u mnie zapachniało świętami na Andrzeja ;:224 :;230 robiłam bratu na imieniny piernik, a córa kroiła w plastry cytrusy do suszenia na kaloryferach do stroików świątecznych.....ależ mi wtedy pachniało świętami :tan .....teraz już przeszło.....ale już mnie korci, żeby zacząć robić świąteczne stroiki......uwielbiam to :lol:
Twoja choineczka to cudna sprawa, będzie piękna nie tylko na święta....i pewnie później wzbogaci ogródek ? :D
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Jednak lilie to piekne kwiaty.Ja mam tylko kolo 40 cebul,ale wiosna dokupie na pewno.Część z nich coś mi zjadło i nie miałam wszystkich białych,nie mówiąc,że w maju połowa zmarzła.Zobaczymy co ta wiosna nam przyniesie.
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Agus ja z zapytaniem o to suszenie cytrusów na kaloryferach, czy wcześniej coś z nimi robisz , czy takie "żywe" układasz do suszenia. Ja nasuszyłam tym sposobem jabłek i gruszek i mocno mnie interesują cytrusy.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Małgosiu 40 cebul lilii to piękne liczba.....żaby tylko te zębate paskudy się o nich nie dobierały....
Mam nadzieję, że tej wiosny nie będzie takich dużych mrozów jak poprzednie, bo naprawdę wiele roślin bardzo ucierpiało...

Jolu ja cytrusy kroję w plasterki i po prostu układam na kaloryferach. Pięknie się zasuszają.....a ten zapach w domu..... 8-) :lol:
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

witaj Agnieszko! :wit
od dawna mijam Cię w różnych zaprzyjaźnionych wątkach, ale dopiero teraz dotarłam do Ciebie... przejrzałam zaledwie część aktualnego topiku, ale od razu zakochałam się w Twoich połączeniach roślinnych i kolorystycznych... wspaniale współpracujesz z naturą, a rośliny pięknie Ci się odwdzięczają... zimą będę miała ciekawą lekturę przeglądając poprzednie części Twoich ogrodowych wątków...
pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Masz rację , Aga jest poza tym mistrzynią sadzenia takiej ilości i różnorodności roslin na niewielkiej powierzchni.Podziwiam to u niej od dawna.
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Też to zauważyłem ,dużo , gęsto ale nie tłoczno. Mimo różnorodności wszystko współgra. . Na spotkaniach Forumowych usłyszałem ,, Gdybyś zobaczył ogród Agness''. ;:224 ;:224 Jestem pewny , że w realu wygląda lepiej niż na fotkach. To co chciałbym u siebie wprowadzić , ty już masz. Trawiaste ścieżki , cały wysypany korą i iglaki na rabatach. Posiedzę jeszcze u Ciebie, Może coś jeszcze ,,wyniosę''
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Oj , tak Agusia w swym ogrodzie dysponuje niezliczoną ilością roślin ; do koloru , do wyboru . Cały rok coś pyszni się na rabatach , w wielu barwach , fakturach liści i kształtach , powala różnorodnością . Nie wiem sama , jak Ona to wszystko mieści na tak , w sumie małej przestrzeni ;:108 .
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Agusiu masz tak cudne lilie, że słów brak, piękne duże kwiaty a na łodygach widać całe pęki. Flore Pleno rzeczywiście przyciąga oko kolorem i kropkami, jest wyjątkowa. ;:138
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Agniesiu Twoje lilie są przecudne, ;:138 w dodatku masz wiele pachnących odmian.
Przypominam sobie Twój letni ogród, pełen cudownych lilii.
Podziwiam Cię, że potrafisz je podpisać nazwami odmianowymi, mnie przy liliach i tulipanach zaczyna się wszystko mieszać. :)
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Agunia , bardzo się cieszę, ze do mnie zajrzałaś :D
Faktycznie często spotykamy się w zaprzyjaźnionych ogródkach :D Miło mi bardzo że podoba ci sie u mnie i zapraszam gorąco ponownie :D

Małgosiu, no wtykam, wtykam gdzie się da....mam nadzieję, ze naprawdę nie wygląda bałaganiarsko....ale tak trudno się oprzeć temu co mi sie podoba :oops:

Tadku, strasznie mi miło to słyszeć , ogródek tworzę ,, tak jak mi w duszy gra,, to naprawdę cieszy jeśli komuś się podoba :D U mnie faktycznie trawnika już nie ma....jedynie pozostały wijące się ścieżki pomiędzy rabatami :lol: Iglaczków mam sporo, dla mnie to bardzo ważne tło dla bylin .....atrakcyjne w każdym sezonie nawet zimą :D

Jagódko dziękuję ;:196 ....no tak wtykam i wtykam...na razie jakoś wygląda....ale juz koniec pojemności mojego ogrodu.....no jeszcze kilka roślinek w sferze marzeń, które MUSZĘ wcisnąć 8-) :lol:

Irenko lilie kocham ,, od zawsze,, zawsze bardzo na nie czekam.....ja już na nie czekam 8-) :lol:

Tajeczko ciesze,się, że się odezwałaś, myślałam dziś o tobie, że chyba pojechałaś do mamusi.
Pachnące lilie lubię najbardziej :D Nazwy spisuję, często muszę zaglądać do ściągawki, bo nie wszystkie nazwy siedzą w głowie :lol: Nazw tulipanów już nawet nie zapisuje, bardzo często są pomyłki...dałam sobie z tym spokój....
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Prawdziwy ogrodnik , to nie taki , który siądzie na laurach i powie ' KONIEC ', mam ogród gotowy . Nigdy nie przestaniesz pragnąć jakiejś rośliny ;:108 . Jedne wypadną , następne dojdą , coś się wykopie , coś się zasadzi i tak w kółko ;:224 .
No ...i jeszcze te Twoje świerki ...popatrz na to z pozytywnej strony ile znów przybędzie Ci miejsca ;:167 .
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Agniesiu dziękuję, że myślałaś o mnie. ;:196
Ja także o Tobie często myślę.
Nie miałam internetu przez poluzowany kabelek od monitoru.
Dzisiaj przyszedł znajomy pan, wcisnął kabel i już jest dobrze. :)
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jagódko no pewnie, że nie ma mowy o siedzeniu na laurach....dosadzać już nie ma gdzie....ale od czegóż przesadzanie i zmiany koncepcji rabat ;:224 :;230 Wiele roślinek u mnie już wędrowało.....i wiele jeszcze będzie :lol:
Jak świerki wytnę, to niestety miejsca mi nie przybędzie :( one gałązki mają wysoko, a pod nimi gęsto obsadzone rabaty.....tak, że na dole nic sie nie rozluźni.....jedynie górą będzie łyso.......teraz ja spojrzę przez okno to wodzę piękną zieleń....później będę widziała domy.....

Tajeczko to dobrze, że z komputerem to tylko kabelek, że nic poważniejszego....bo smutno bez forumowych ogrodowych pogaduch ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”