Mój fijoł 2
- Jule
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Mój fijoł 2
Ale swieta beda
nawet jak 20 stopni bedzie, to ja ze swiat nie zrezygnuje - uwielbiam swieta, choine, lamete, bombki, zarelko i cala ta zadyme 
cześć!
Też mam nadzieję ,ze zimy nie będzie.
Oby...szybszy sezon będzie wtedy. 
-
Stachu 1956
Oj chyba troszkę pomrozi i pobieli , tak myślę .
-- 3 gru 2011, o 15:50 --
.
.
- Sure

- Od: 5 lip 2010, o 21:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
No, trochę zimy by się przydało. Tyle, żeby stoki naśnieżyć. No i rośliny muszą przejść okres spoczynku (chyba?). A ja w sumie wolę śnieg, niż takie wichrzysko jak dziś, ale pogoda jest całkiem pokręcona, zaczęły kiełkować krokusy... 
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
-
ibizaa
- 1000p

- Od: 9 lut 2011, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Sure u Ciebie mowisz ze zaczeły kielkowac krokusy a u mnie juz liscie wypuszczaja 
hehe u mnie zakwitły kolejne pierwosnki.........tylko mi je te wredne czarne ptaszyska wydłubały.....dziś byłam na działce, no szlag mnie trafil jak to zobaczyłam.....wszystkie podziabane..,miały szczęście, że żadnego nie widziałam w poblizu bo bym chyba......

Zapamiętam tę przepowiednię.Stachu 1956 pisze:Oj chyba troszkę pomrozi i pobieli , tak myślę .
.
Ewuniu podziwiam twoją pracowitość, sadzenie i obsypywanie róż to już wyczyn a jeszcze rozwożenie kompostu to już praca dla chłopa. Jukę też miałam ale zimą ciągle miała połamane liście więc ją wyeliminowałam. Przystopuj trochę z pracą bo zbliżają się Święta i też trzeba rękawy zakasać. 
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Jule-przy takiej pogodzie myśli się raczej o cebulach, nie choinkach
Kasia, najlepiej, gdyby zima pojawiła się tylko na święta
Jule, bo to chyba najmilsze święta
cccc1969
Wiadomo, że po świętach do rozpoczęcia sezonu coraz bliżej. Pod koniec stycznia czasami zaczynam siać, a w lutym koniecznie
W lutym wynoszę też datury z piwnicy.
Stachu, też myślę, że bez śniegu się nie obejdzie
Agata, w dodatku roślinom pod śniegiem cieplej. Twoje zwariowane krokusy już widziałam
Eliza, szaleństwo pogodowe
Marta, kiedyś podejrzewałam dzieci, że grając w piłkę niszczą mi wiosenne kwiaty. Sąsiadka wyprowadziła mnie z błędu. Tylko u mnie dziobią gołębie
Irena, żadna pracowitość-konieczność. Na wszelki wypadek (miewam bardzo ostre zimy
) kopcuję także rugosy.
Okropnie wieje. Zdarza się podczas takiej pogody, że znika prąd
Już przez godzinę go nie było. Nic to. Mam taki kolorowy wrzos nn. Oczywiście, gdy go kupowałam, byłam pewna, że nie ma potrzeby zapisywać jego nazwy, bo na pewno zapamiętam. Akurat
Wrzosy zwykle zakrywam włókniną, ale czekam na mróz.

Kasia, najlepiej, gdyby zima pojawiła się tylko na święta
Jule, bo to chyba najmilsze święta
cccc1969
Stachu, też myślę, że bez śniegu się nie obejdzie
Agata, w dodatku roślinom pod śniegiem cieplej. Twoje zwariowane krokusy już widziałam
Eliza, szaleństwo pogodowe
Marta, kiedyś podejrzewałam dzieci, że grając w piłkę niszczą mi wiosenne kwiaty. Sąsiadka wyprowadziła mnie z błędu. Tylko u mnie dziobią gołębie
Irena, żadna pracowitość-konieczność. Na wszelki wypadek (miewam bardzo ostre zimy
Okropnie wieje. Zdarza się podczas takiej pogody, że znika prąd

wrzos cudak
no masz rację, jak jest taka pogoda to tylko cebule w głowie a nie choinki, hehe wczoraj sama kupiłam 10 cebulek anemonów
, u mnie właśnie jest +10 i właśnie pada.....to dobrze bo mi wszystko podleje
no u Ciebie gołebie a u mnie te czarne łotry....byłam dziś znowu i co....znowu wszystko podziobane i tylko słyszałam ich skrzeczenie.....biada im jak je kiedyś złapię....
pierwiosnki mi znowu podziobały...a tak ładnie kwitł......niebieski z zółtym obrzeżem...nawet zdjęcia nie mam bo nie było już po co robić.....same dziury
no masz rację, jak jest taka pogoda to tylko cebule w głowie a nie choinki, hehe wczoraj sama kupiłam 10 cebulek anemonów
no u Ciebie gołebie a u mnie te czarne łotry....byłam dziś znowu i co....znowu wszystko podziobane i tylko słyszałam ich skrzeczenie.....biada im jak je kiedyś złapię....
pierwiosnki mi znowu podziobały...a tak ładnie kwitł......niebieski z zółtym obrzeżem...nawet zdjęcia nie mam bo nie było już po co robić.....same dziury
- ewamaj66

Marta, uroki obcowania z przyrodą
U mnie jeden anemon zakwitł
Fakt, że były późno sadzone, w maju, ale o tej porze roku jeszcze nie kwitł żaden.
-
Miriam

- Od: 16 lip 2011, o 12:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ja też poszukiwałam jeszcze cebulek,spodziewałam się, że o tej porze kupię dobrze przecenione
Niestety,w Briko skiełkowane,ale cena ani drgnie
Wyrzucą a nie przecenią 
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
- Sure

Ostatnio w Auchan też chodziłam koło tych cebulek, ale w końcu nie kupiłam, faktycznie cena nie była promocyjna... 
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
- ewamaj66

Mirka, widocznie to im się kalkuluje
Drażni mnie takie ewidentne marnotrawstwo.
Agata, to chyba nam na złość
Agata, to chyba nam na złość
- Sure

Pewnie sądzili, że przy tej pogodzie to i tak je sprzedadzą? 
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4