Ogród Moni cz.4
- dodad
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 cze 2009, o 18:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Moni cz.4
To trzeba będzie trzymać rękę na pulsie 

- Alania
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
Tak, na pewno się pojawi. Były w całkiem przyzwoitej cenie - coś ok.22zł, z licencją 
Ja co roku kupuję Meillandki w Leroy Merlin.

Ja co roku kupuję Meillandki w Leroy Merlin.
- Jule
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dzięki Moni
Mnie wlasnie o ten kolor chodzi - musze dac cos miedzy dwoma rzedami The Fairy i najlepiej zeby to bylo cos w takim kolorze. Bo jest tak jak mowisz, jak sie roz do rozu nie dobierze - to moze bryndza wyjsc. Ja jakos nie moge sie do rozu Knirpsa przyzwyczaic, on jest taki dziwny cieply - no nie podoba mi sie za bardzo
bardziej mi sie Pepita podoba.
ps Kir Royal, tez byl u mnie w LM w doniczkach z licencja i chyba tez w takiej cenie. Sporo Meillandow bylo - Elbflorenz, Red Leonardo, Red Eden, Sweet Pretty ... i jeszcze pare zoltych i zoltopodobnych ale nie wiem jakie, bo akurat na takie nie patrze

ps Kir Royal, tez byl u mnie w LM w doniczkach z licencja i chyba tez w takiej cenie. Sporo Meillandow bylo - Elbflorenz, Red Leonardo, Red Eden, Sweet Pretty ... i jeszcze pare zoltych i zoltopodobnych ale nie wiem jakie, bo akurat na takie nie patrze

-
- Od: 13 lip 2009, o 20:55
Witaj Moniu! Uczę się u Ciebie w wątku , czytając Wasze fachowe uwagi o różach.
"Mrożonki" śliczne!
"Mrożonki" śliczne!
- Alania
Jule pisze:Dzięki MoniMnie wlasnie o ten kolor chodzi - musze dac coś miedzy dwoma rzedami The Fairy i najlepiej zeby to bylo coś w takim kolorze. Bo jest tak jak mowisz, jak sie roz do rozu nie dobierze - to moze bryndza wyjsc. Ja jakos nie moge sie do rozu Knirpsa przyzwyczaic, on jest taki dziwny cieply - no nie podoba mi sie za bardzo
ps Kir Royal, też byl u mnie w LM w doniczkach z licencja i chyba też w takiej cenie. Sporo Meillandow bylo - Elbflorenz, Red Leonardo, Red Eden, Sweet Pretty ... i jeszcze pare zoltych i zoltopodobnych ale nie wiem jakie, bo akurat na takie nie patrze

Dzięki, IzuśTamaryszek pisze:Witaj Moniu! Uczę się u Ciebie w wątku , czytając Wasze fachowe uwagi o różach.
"Mrożonki" śliczne!

-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
To tak jak mnie. Żółte kojarzą mi się z jajecznicą, no może jakiś ciepły morelowy ale nie żółty.vertigo pisze:Jule pisze:Dzięki MoniMnie wlasnie o ten kolor chodzi - musze dac coś miedzy dwoma rzedami The Fairy i najlepiej zeby to bylo coś w takim kolorze. Bo jest tak jak mowisz, jak sie roz do rozu nie dobierze - to moze bryndza wyjsc. Ja jakos nie moge sie do rozu Knirpsa przyzwyczaic, on jest taki dziwny cieply - no nie podoba mi sie za bardzo
ps Kir Royal, też byl u mnie w LM w doniczkach z licencja i chyba też w takiej cenie. Sporo Meillandow bylo - Elbflorenz, Red Leonardo, Red Eden, Sweet Pretty ... i jeszcze pare zoltych i zoltopodobnych ale nie wiem jakie, bo akurat na takie nie patrzeto tak jak ja - żółte mogą leżeć nawet po 1zł i mnie nie ruszają
![]()

- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
- Alania
Niestety nie wiem nic o tej odmianie 

Witaj Moniko - byłam w u Ciebie częstym, ale niewidocznym gościem
, obserwowałam powstawanie Twojego ogrodu i budowę domu. Podziwiam Cię za konsekwencję, tworzysz wspaniały ogród, który na pewno dla wielu osób jest inspiracją
. Jak pomyślę o Twoim ogrodzie to widzę okrągłą różaną pergolę i klomb z Aspirinkami
. Piękne masz róże i pięknie je pokazujesz
, to Tobie zawdzięczam moje różane chciejstwa (o Aspirine i kilku innych pierwszy raz przeczytałam u Ciebie). Pozdrawiam serdecznie 

Ogród Migotki1
Pozdrawiam, Gosia
Pozdrawiam, Gosia
- Alania
Dziękuję, Gosiu/ Migotkomigotka1 pisze:Witaj Moniko - byłam w u Ciebie częstym, ale niewidocznym gościem, obserwowałam powstawanie Twojego ogrodu i budowę domu. Podziwiam Cię za konsekwencję, tworzysz wspaniały ogród, który na pewno dla wielu osób jest inspiracją
. Jak pomyślę o Twoim ogrodzie to widzę okrągłą różaną pergolę i klomb z Aspirinkami
. Piękne masz róże i pięknie je pokazujesz
, to Tobie zawdzięczam moje różane chciejstwa (o Aspirine i kilku innych pierwszy raz przeczytałam u Ciebie). Pozdrawiam serdecznie

- Alania
Wprawdzie to forum ogrodnicze, a nie rękodzielnicze, ale na prośbę Majeczki wrzucam fotki bombek mojej produkcji 
Kilkanaście dni trwało moje rękodzieło zakończone opuchniętymi opuszkami palców, ale najważniejsze, że jest w co ubrać choinki
Wersja srebrna - na drugą choinkę:

Złota na choinkę salonową:

Kilkanaście dni trwało moje rękodzieło zakończone opuchniętymi opuszkami palców, ale najważniejsze, że jest w co ubrać choinki

Wersja srebrna - na drugą choinkę:

Złota na choinkę salonową:

- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
Moniczko,
teraz rozumiem dlaczego na forum nie zaglądałaś.
Cudne bombki
Wyglądają bardzo okazale
Ale jesteś zdolna, ja takich pięknych bombek jeszcze nie widziałam.
Nie będę zanudzać jak to się robi, bo domyślam się, że wcale nie jest to proste.

Cudne bombki

Ale jesteś zdolna, ja takich pięknych bombek jeszcze nie widziałam.
Nie będę zanudzać jak to się robi, bo domyślam się, że wcale nie jest to proste.
- Alania
Dziękuję
Wykonanie jest dość pracochłonne, ale nie takie straszne. Kupuję kulki styropianowe, uchwyciki do bombek i masę tasiemek, koronek, szpilek i cekinów. Wzory układają się same. Lubię takie rzeczy
A na koniec dnia zostawię jednego z moich storczyków - są piękne, delikatne i zapełniają czas, gdy róże idą na spoczynek

Wykonanie jest dość pracochłonne, ale nie takie straszne. Kupuję kulki styropianowe, uchwyciki do bombek i masę tasiemek, koronek, szpilek i cekinów. Wzory układają się same. Lubię takie rzeczy

A na koniec dnia zostawię jednego z moich storczyków - są piękne, delikatne i zapełniają czas, gdy róże idą na spoczynek