Jagoda - zielono mi :) część druga

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Jagoda - zielono mi :) część druga

Post »

Zeniu, na razie lepiej nie podglądaj, bo na balkonie straszny bałagan, bo stoją jeszcze takie wanienki: jedna ze żwirkiem i druga po ziemi oraz korytka, z których wreszcie wywaliłam ziemię, tylko muszę jeszcze umyć. :wink:
agarow, nie wiem, jakie ty skrzynie oglądałaś, ale w casto były o pół niższe od tej po stówie :shock:
Jednak trochę musiałam też zainwestować na impregnat do drewna, kątowniki i trochę innego badziewia, które było mężowi potrzebne. Jednak suma była na pewno mniejsza niż 100 zł. ;:108
Ewelino, mam słabość do tych roślinek, ale dwie pierwsze sztuki wywaliłam, kolejne dwie się osypują, jedna zaczęła się osypywać, ale jakoś to się na szczęście zatrzymało, a ten fikus po pierwsze ma najwięcej światła, bo stoi bezpośrednio przy oknie, a po drugie nigdy go nie podlałam tak normalnie, tylko zawsze zraszając roślinkę zraszałam tez ziemię i widzę, że to jest dobra metoda. oczywiście teraz zraszam znacznie rzadziej.
Anjja, w wykańczaniu pumili, jak napisałam wyżej mam spore doświadczenie :;230

Chyba na dniach pokażę coś ładnego, ale nie kupnego ;:224
Awatar użytkownika
Migotka
500p
500p
Od: 22 mar 2011, o 00:25

Post »

Jagodaz opóźnieniem - gratulacje kolejnej części wątku - piękne rozpoczęcie, będę u Ciebie częstym gościem..<Mąż się postarał z tą skrzynią ;:108
Mój zielony kącik - http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=48108" onclick="window.open(this.href);return false;,
Wymiana/sprzedaż - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=47934" onclick="window.open(this.href);return false;
- Joanna
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ja również gratuluję skrzyni i zdolnego M ;:63 Koniecznie pokaż ją wiosną razem z roślinkami. ;:108
No i zaciekawiłaś mnie tym, co zamierzasz pokazać. ;:224
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

rapunzel pisze:
Chyba na dniach pokażę coś ładnego, ale nie kupnego ;:224
Niech ja zgadnę.. ;:7. Wszystko tu ładne.. ;:138. Może coś świątecznego.. ;:224
Awatar użytkownika
Anjja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2010, o 20:14

Post »

W wykańczaniu pumili to ja nie mam sobie równych, parę już na tamten świat odprawiłam :oops:
Pozdrawiam Anjja - Ania
Moje wątki
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Najpierw będzie coś, czego nie kupiłam tylko dostałam i czekałam miesiąc czasu na ten mały cud. Myślę, że ofiarodawczyni pozna, że to od niej.
Obrazek
Ale zdradzę wam jeszcze jedną informację, otóż mój mąż dostał premię, a ja trochę pieniążków od chrzestnej i w związku z tym zakupiłam sobie wymarzony metalowy kwietnik na 7 ;:224
aga111
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 9 sie 2011, o 12:46

Post »

No proszę do Jagody już Mikołaj zawitał.Prezencik pięknie zawkitł.No i zobaczmy ten kwietniczek.Już sobie wyobrażam,jak będzie cudnie wyglądał cały okwiecony :D
Awatar użytkownika
meandrzejew
500p
500p
Od: 28 sie 2011, o 08:27

Post »

No Jagodo, gratulacje z okazji dodatkowych funduszy. A kwietnik metalowy (też na 7 miejsc) wczoraj wieczorem mi małż pokazywał (odnośnie prezentu mikołajowego< abym sobie wybrała model)
Kwiatowy: cz 1 i cz 2 oraz warzywny świat Moniki.

Sprzedam/wymienię/poszukuję... rośliny
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ago, ale to akurat nie był prezent na Mikołaja, już prędzej na Halloween :wink: i dostałam go od kogoś z nas. :)
meandrzejew, jak m zaproponował to szybko wybieraj, zanim się rozmyśli. :;230

Ja przyniosłam ten kwietnik rano i mój m jeszcze spał, bo miał wyjątkowo wolny dzień (jak to po premii :lol: ), szybciutko zabrała stary i na jego miejscu postawiłam nowy, ale oczywiście zauważył. Oczywiście nie marudził, bo nie mógł. :tan
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

rapunzel pisze: to akurat nie był prezent na Mikołaja, już prędzej na Halloween :wink: i dostałam go od kogoś z nas. :)
;:154 ...a jednak. :tan A może to nie ten. :oops:
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zeniu, to ten ;:108 i żałuj, bo tam coś jeszcze pod tym kwiatkiem rośnie :tan
Ja szczerze to jakieś dwa tygodnie temu straciłam nadzieję, że on w ogóle się rozwinie, a tu taka niespodzianka. Myślę, że najbardziej go przekonała dawka nawozu, którą obdarzyłam ostatnio wszystkie moje storczyki... wszystkie trzy zresztą. :wink:
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

trzynastko, nie chcę zapeszyć, ale mam bzika na jego punkcie, nie ma opcji, żebym go ruszyła, czy zmieniła cokolwiek w jego hodowli, bo naprawdę jest to jedna z nielicznych roślin, po której widać, ze się rozwija i to mimo chłodnego pomieszczenia, około 15 stopni.
Każdy zielony nowy pęd czy listek to dla mnie powód do radości. Niestety nie mogę tego powiedzieć o innych fikusach, to raczej "suchotniki", które gubią liście, chyba z przelania a może z innych przyczyn, nie wiem sama.
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Migotko, to jeszcze nie to kwitnienie. :wink: Jak byłam u Zeni miesiąc temu, to dała mi storczyka miniaturkę już bez kwiatków tylko z jednym pączkiem i to on rozkwitł. Tak więc to kwitnienie zawdzięczam Zeni ;:196
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

APe, prawie żałuję, ze nie zaczęłam wątku nowym stojaczkiem z tyloma wolnymi miejscami, ale może i lepiej, bo jak za każdym razem wyświetlała mi się w pierwszej części pierwsza strona z moim pustym jeszcze pierwszym kwietnikiem, to mi było żal, że już wszystko zajęte. Przyznam, ze trochę mnie nosi, żeby coś kupić, ale potem się przywołuję do porządku, bo mam co nieco do posadzenia w słoikach, a poza tym chcę mój parapet odciążyć przynajmniej z tej strony, gdzie otwieram okno.
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

noooo Jagoda wyobraziłam sobie Twoją prędkość w działaniu z kwietnikiem i prawie tu leżę :;230
ale nagadałaś się o nim a cytując Lidkę - fotki to gdzie? :twisted:
:;230
;:138 z okazji gratisów $$$, takie ja od razu przeliczam też na kwiatki ;:224 itp do nich ;:108

aaaa... ;:138 dla Twego pierwszego fiołka!!!!
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”