Witaj Stachu, zajrzałem z rewizytą. Ależ masz pięknie utrzymaną, dorodną działkę! Widać ładnych "parę" lat pracy włożonych w nią i dużo doświadczenia. Będę zaglądał i uczył się.
U mnie na malutkim czerwonym berberysie też kilka listków wisi , inne już bez , widzę że pięknie wygrabiłeś liście , ja liście sprzątam wiosna , mam ich nie wiele i troszkę przykrywają rabaty .
U mnie od piątku pada, mży lub kropi Piękną pogodę dzisiaj miałeś, grzech siedzieć w domu. Twój uporządkowany ogród powinien być zapisywany na receptę osobom, które mają skołatane nerwy Pewnie dlatego do Ciebie zajrzałam
Ewa - pielęgnując swoje rośliny przenosimy się jakby w inny wymiar .
Jesteśmy wśród kwiatów , zieleni ,spokojni , wyłączeni z pędzącej rzeczywistości .
FRAGOLA - taką mamy piękną pogodę ,że podglądam czy czasem coś nie pączkuje .
A ja zajrzałam sprawdzić jak się ma Twój trawnik, wobec buszujących u wszystkich kretów. Ale nie widzę, nie słyszę... to kamień z serca, bo mój trawnik to żaden trawnik, krety bardziej mu nie zaszkodzą... i tak jest do d.... ale Twojego byłoby szkoda....
Kreciki buszują i wyjadają wszystkie paskudne pędraki i inne szkodliwce ... bardzo pożyteczna działalność Mają łatwo, bo ziemia nie jest zamarznięta. Kreciki są pod ochroną