Jadziu,pamiętam z dzieciństwa dynię z kluskami,chętnie bym to odtworzyła ale nie mam pojęcia,mama nie zdążyła przekazać mi przepisu.A ta moja to ozdobna,wysiana przez przypadek z kwiatami.Łudziłam się trochę,że to cukinia...Grażynko,miło,że wpadłaś
Mój ci On...
-
Miriam
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 lip 2011, o 12:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Mój ci On...
Aniu,tak zaryzykowałaś wszystkie zostawiając w ogrodzie
?Ja liczę na wiechy,nie wiesz ile to się czeka?Ty piszesz,że wysiewałaś,to pewnie się doczekałaś
Jadziu,pamiętam z dzieciństwa dynię z kluskami,chętnie bym to odtworzyła ale nie mam pojęcia,mama nie zdążyła przekazać mi przepisu.A ta moja to ozdobna,wysiana przez przypadek z kwiatami.Łudziłam się trochę,że to cukinia...Grażynko,miło,że wpadłaś
Mam tego tyle,że i gawrony nie przejedzą.Chociaż może ich nie doceniam 
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Mój ci on cz. 3
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Może spróbuję trawy pampasowej z wysiewu-w razie czego nie żal będzie stracić
Wcześniej miałam sadzonkę. Bardzo podobały mi się liście, tylko zniechęciłam się po zimie. Może za słabo trawę przykryłam.
Doczekałam się tylko liści 50 cm... więcej jej nie posadzę, wolę mniejsze trawki są śliczne i nie przemarzają nie trzeba się z nimi opatulać.
Kwiatostan trawy pampasowej widziałam jest bardzo ozdobny ale ja nie mam cierpliwości czekać ileś lat żeby zakwitł.
Kwiatostan trawy pampasowej widziałam jest bardzo ozdobny ale ja nie mam cierpliwości czekać ileś lat żeby zakwitł.
-
Miriam

A ja myślałam,że wszyscy ogrodnicy są cierpliwi

Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci on cz. 3
Mój ci on cz. 3
- RomciaW

- Od: 12 gru 2008, o 20:58
Witaj
Dzisiaj trafiłam na Twój wątek
Wpisuję się żeby nie zgubić krajanki
Pierwsze Twoje strony zaliczone -ciekawie się zapowiada 
Dzisiaj trafiłam na Twój wątek
-
Miriam

Dziękuję i zapraszam wgłąb ogrodu
Wątek zaczęłam póżnym latem, ale myślę,że z wiosną będzie u mnie bardziej kolorowo i będzie Ci się podobać
Zimowe dni wykorzystam na zwiedzanie cudzych włości i na pewno zahaczę o Twoje 
Mój ci on cz. 3
Mój ci on cz. 3
Cierpliwości nauczy nas Tulipanowiec
kwiaty pojawią się prawdopodobnie po 15l...i bądź tu cierpliwy.
Tulipanowiec chyba mamy posadzony mniej więcej w tym samym czasie
Jestem ciekawa świerku srebrnego...ile przyrasta rocznie :?:też mam w takim odcieniu ale nie ma wcale stożku wzrostu...przez ostatnie dwa lata gałązki poszły w bok...góra wcale nie rośnie.
Kolor miał zwykły zielony dopiero w tym roku zrobił się w niebieskim odcieniu.
Tulipanowiec chyba mamy posadzony mniej więcej w tym samym czasie
Jestem ciekawa świerku srebrnego...ile przyrasta rocznie :?:też mam w takim odcieniu ale nie ma wcale stożku wzrostu...przez ostatnie dwa lata gałązki poszły w bok...góra wcale nie rośnie.
Kolor miał zwykły zielony dopiero w tym roku zrobił się w niebieskim odcieniu.
-
Miriam

Aniu, mam dwa srebrne świerki;jeden stary a drugi niedawno posadzony.Kupując pierwszy nie miałam pojęcia o tylu odmianach i chyba trafiłam na taki, o jakim piszesz.Mąż do patyczka mocował gałązkę i ta stawała się czubkiem.Dziś jest duży,pokrój ma trochę...chwiejny,ale lubię go.Drugi natomiast zapowiada się na "poukładanego"osobnika,który wie ,co to czubek,symetryczne gałązki
A mam też takiego bez czubka,rośnie bardzo wolno,na boki,za to bardzo dorodne ma igły.Teraz,gdy jestem na forum,czuję się zobowiązana do zidentyfikowania ich aby, zamiast opisywać ,rzucić ich nazwę

Mój ci on cz. 3
Mój ci on cz. 3
- RomciaW

- Od: 12 gru 2008, o 20:58
Witaj Mireczko
Ciekawi mnie gdzie znajduje się Twoja posiadłość
Możesz przybliżyć
Piękne pergole w Twoim ogrodzie [Gratulacje dla M] i konkretnie zaplanowane rabatki i dynie na drzewie
Ślicznie wygląda staw z liliami
Nie myślałaś żeby na pergolę puścić wiciokrzew :?:http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=3&t=49090 Zajrzyj koniecznie 
Ciekawi mnie gdzie znajduje się Twoja posiadłość
Mirko
pokaż koniecznie azalie
Świerki znalazłam...ten większy to już chyba ma dużo lat
mniejszy za to kształt ma niespotykany.
Ciekawe jak będzie dalej rósł, do góry czy bardziej w szerz...uszczykujesz mu może nowe przyrosty
Świerki znalazłam...ten większy to już chyba ma dużo lat
Ciekawe jak będzie dalej rósł, do góry czy bardziej w szerz...uszczykujesz mu może nowe przyrosty
-
Miriam

Romo,moja posiadłość,jak to górnolotnie nazwałaś
leży w okolicach Rawy Maz,kilometr od trasy S-8.Zajrzę,co mi podpowiadasz z tym wiciokrzewem,ale w tej chwili właśnie mnie przeganiają od komputera
Moja pierwsza pergola obsadzona jest różami i powojnikami.Gdyby nie srogie zimy,już byłyby efekty.Drugą zaplanowałam tak,aby zimą i właściwie o tej porze było oko na czym zawiesić;bluszcz zimozielony.Wiciokrzew mam ,ładny gatunek,ale coś kiepsko przyrasta i pominęłam go w planach pergolowych
Aneczko ,nic nie robię temu małemu,prostemu,jest młody.Aha,ty pewnie o tym drugim,takim rozłożystym,też nic mu nie robię.Wrócę do tematu wieczorem,bo już mnie siłą odciągają
a ja mam nowe zdjęcia z moich dzisiejszych poczynań.
-- 30 lis 2011, o 17:37 --
Prosiłaś ,Aniu o zdjęcia azalii.Nie pamiętam, czy mam,bo jak może czytałaś,długo nie miałam aparatu.Ale zanim poszukam, pokażę moje dzisiejsze dzieło,tzn.początek,bo to ciężka praca,zejdzie mi trochę,a cały efekt będzie widoczny w nowym sezonie.
To będzie nowy skalniak,na który złoży się "misa" zrobiona z kamieni do której przesadzę różę okrywową,różową i kupię jeszcze białą i też posadzę w przygotowanej "misie".Taki pomysł przyszedł mi do głowy,gdy patrzyłam,jak męczy się ta różyczka i jak traci na wyglądzie wsadzona po prostu na rabacie

Tu widać tę "misę" a do samego dołu powstaną "kieszonki" w których posadzę rojniki i różne skalniakowe cuda

Tu widać, ile pracy mnie czeka i wysiłku
A ten fragment wypełnią trzy kolumnowe drzewa+ trawy.Na razie wsadziłam jeden grab pospolity

-- 30 lis 2011, o 17:52 --
Grab pospolity Frans Fontaine i teraz waham się,czy dokupić jeszcze dwa,czy zrobić jak pomyślałam na początku a mianowicie trzy kolumnowe;grab,dąb i buk.Aż tak się nie orientuję,ale podejrzewam,że tempo wzrostu mają różne
i efekt może nie cieszyć
I wszystko na dole będzie obsypane drobnymi kamieniami.Kładę dlatego czarną cieniówkę,by chwasty nie poprzerastały kamieni.W ogrodzie szaro-buro,czasami oko wychwytuje kolorowe akcenty

Aneczko ,nic nie robię temu małemu,prostemu,jest młody.Aha,ty pewnie o tym drugim,takim rozłożystym,też nic mu nie robię.Wrócę do tematu wieczorem,bo już mnie siłą odciągają
-- 30 lis 2011, o 17:37 --
Prosiłaś ,Aniu o zdjęcia azalii.Nie pamiętam, czy mam,bo jak może czytałaś,długo nie miałam aparatu.Ale zanim poszukam, pokażę moje dzisiejsze dzieło,tzn.początek,bo to ciężka praca,zejdzie mi trochę,a cały efekt będzie widoczny w nowym sezonie.

To będzie nowy skalniak,na który złoży się "misa" zrobiona z kamieni do której przesadzę różę okrywową,różową i kupię jeszcze białą i też posadzę w przygotowanej "misie".Taki pomysł przyszedł mi do głowy,gdy patrzyłam,jak męczy się ta różyczka i jak traci na wyglądzie wsadzona po prostu na rabacie

Tu widać tę "misę" a do samego dołu powstaną "kieszonki" w których posadzę rojniki i różne skalniakowe cuda

Tu widać, ile pracy mnie czeka i wysiłku
A ten fragment wypełnią trzy kolumnowe drzewa+ trawy.Na razie wsadziłam jeden grab pospolity

-- 30 lis 2011, o 17:52 --
Grab pospolity Frans Fontaine i teraz waham się,czy dokupić jeszcze dwa,czy zrobić jak pomyślałam na początku a mianowicie trzy kolumnowe;grab,dąb i buk.Aż tak się nie orientuję,ale podejrzewam,że tempo wzrostu mają różne

Mój ci on cz. 3
Mój ci on cz. 3
- irminka

- Od: 7 lut 2010, o 19:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Mirko, ja z rewizytą. Masz tak dużo ciekawych krzewów, może i ja o nich pomyślę? Oczar, trzmielina to na razie moje typy. Nie mogę pozbyć się obrazu Twoich lilii. Ten żółty kolor i ta ilość, wszystkie od razu przenoszę do siebie! 
- hala67

- Od: 1 paź 2011, o 22:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Mireczko, a skąd masz takie wielgachne kamienie
Świetny pomysł z ta misą
. Widzę ją oczyma wyobraźni
.
Świetny pomysł z ta misą
Pozdrawiam Hala
-
Miriam

Irminko,lilie to cuuudny widok w sezonie i żadne zdjęcie (z moich
) nie odda ich prawdziwego piękna
Mamy je w czterech kolorach z tym,że biała w odmianach.Dowiedzieliśmy się,że podobno wyhodowali niebieską,pojechaliśmy do hodowcy a tam jakaś brudno-biała,w dodatku za 300 zł mała sadzoneczka.To było ze 3-4 lata temu,może do dziś ją "wyniebieścili",ale już tam nie było nam po drodze
Żółte piękne rzeczywiście,ale nie rozrastają się tak,jak pozostałe.
Halinko,kamieni Ci u mnie dostatek
Mąż wioząc z pola jakiś okaz,zanim gdzieś go wyładuje,woła mnie i pyta...chcesz,gdzie go położyć
?Cieszę się,że Ci się podoba,róża na pewno będzie miała okazję wyeksponować się w pełni,bo na rabacie nie miała się gdzie "rozpychać".
Halinko,kamieni Ci u mnie dostatek
Mój ci on cz. 3
Mój ci on cz. 3