Moje spełnione marzenie Małgocha1960

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
X_Ro-a

Re: Moje spełnione marzenie Małgocha1960

Post »

Małgosiu! współczuję Ci, gdyby to miała być prawda, że Tosia spodziewa się szczeniąt.To jest wielki obowiązek ,wychować i dobrze wysocjalizować szczenięta a już znalezienie dla nich szczęśliwych domów , to mistrzostwo świata. Jestem jednak przekonana, że jeśli tak się stanie to dacie sobie radę ;:108
hutkow
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 16:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Małgosiu!
Myśmy zabezpieczali zresztą jak zawsze zacznę od końca ;hortensje,hibiskusy,różaneczniki,róże,niektóre powojniki to chyba tyle,sam się dziwię,że znam tyle nazw kwiatów.
Pozdrowienia Edward :tan
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Aniu, w ubiegłym roku kiupiłam hebe na próbe u nas na agrze,nie przetrzymało mi zimy.Koleżanka pazerna,bo były tylko po 5 zł kupiła 3 sztuki,trzymała w piwnicy z oknem lekko ogrzewanej i też nie przeżyło.Już nie podejmę próby choćby za darmo.Nie lubie kilka razy podchodzić do rośliny,która nie przeżyje u mnie.
Aguś, w tym tygodniu M podejdzie do sąsiadki,niech zobaczy ją,jest ciąża czy nie,ale gorszy problem,bo nie wiem jak ją oduczyć załatwiania się w domu.Jak tak dalej pójdzie to będę miała zas....any dom.
Romo,już chyba bardziej zdecydowałabym sie na aborcje połączoną ze sterylizacją.
Edwardzie,podziawiam u ciebie zapał z okrywaniem.Ja w pierwszym roku latałam z agrowłokniną,a co miało zmarznąć i tak poszło sobie w siną dal.Teraz ograniczam się jedynie do kopczyków.
Awatar użytkownika
krysad71
1000p
1000p
Od: 11 gru 2009, o 20:22
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Małgosiu ja Tobie bardzo współczuję problemu z Tosia. Naprawdę nie warto brać przypadkowych zwierząt. Od szczeniaka i rasowy nie stwarza takich problemów. Ja dawno temu też miałam psa ze wsi. Nie dało sie go ułożyć, musielismy go oddać. Chlew robił z mieszkania i przyzwyczajenia miał nie poprawne. Nie reagował na polecenia.
Pozdrawiam Krystyna
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Gosiu , co i rusz , spotykam się w różnych wątkach z zabezpieczaniem roślin , podobnie i u Ciebie ;:108 .

Ja do tej pory nie okrywałam w swym ogrodzie azalii , różaneczników , róż , ani lobelii szkarłatnej , a wszystko ładnie kwitnie w następnym roku i nie wymarza . Podobnie , jak i Ty uważam , ze jeżeli coś by po zimie odeszło , to dałabym sobie spokój z daną rośliną .
A co do Tosi , to nie tolerowałabym załatwiania się w domu ;:14 . Lubię porządek i wszystko ma mieć swoje miejsce , nawet pies .
Ciężko będzie Ci zmienić jej przyzwyczajenia , przyswojone z dawnych lat . Być może nie była domową , tylko podwórzową sunią i tam załatwiała swoje potrzeby .
No i nie daj Boże , by sprawdziły się Twoje podejrzenia ;:224 , bo wtedy dopiero zaczęły by się schody .
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie miałabym sumienia oddać Tosię gdziekolwiek.Mam nadzieje,że nauczy się wszystkiego,bo poza tym jest tak przymilna,pyszczek robi jej się coraz ładniejszy,jest weselsza w oczkach,musze byc cierpliwa,bo to nie zabawka.Już raz ja ktos tak potraktował,znudziła sie to ja wyrzucili.

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Małgosiu śliczne hiacyntowe wspomnienia. Miałam sobie dosadzić w tym roku tych ślicznych kwiatów, ale jakoś tak przeszło .....ale w przyszłym roku nadrobię 8-) :lol:
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Małgosiu piękne hiacynty choć wspomnienia ale jeszcze kilka miesięcy i będą nowe...
...a mnie już w doniczce kiełkuje może na święta będzie.. :)
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguś też dosadzAłam coś z cebulowych we wrześniu,ale nie pamiętam już nawet co.WIEM tylko,że czosnki na pewno i żółte tulipany.
Misiu,hiacynty będziesz miała na Boze Narodzenie, to taka gwiazda betlejemska będzie?

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

...tak...jako gwiazda betlejemska...to przypadek poczuły wiosnę ...trzymałam za mało chłodnym miejscu... :)
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

:wit ;:167 ;:167 ;:167 Gośka, kosiam Cię za to co napisałaś o Tosi!!!!! Przypilnuj, jak sie obudzi od razu wychodź z nią na dwór. A jak zaczyna to robić, to głośno krzyknij na nią i zaraz z nią wyjdź. Jak sie załatwi na dworze daj nagrodę- jakiś smakołyk dla niej. Tak trzymaj. mam nadzieję, że nie zaskoczyła i wszystko będzie dobrze. ;:196 ;:167
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Czytam w necie o załatwianiu,ale nic nie znalazłam,bo ona w dzień jak chce na dwór stoi przy drzwiach tarasowych.To sie dzieje między 3 a 4 nad ranem.Ostatni raz ja wypuszczam 11-12 ta,a jak nakituje/nie sika w domu/t5o przyjdzie do łózka dać znać.Tak jest codziennie.Dzisiaj o 4 ej sprzątałam,M o 6 ej drugi raz.Marzy mi sie jedna noc cała przespana.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Małgosia współczuję Ci tych nie przespanych nocy przez pieska. :wink:
Może z czasem zrozumie, ale dużo będzie Cię kosztowało cierpliwości.
Z pewnością był psem podwórkowym i nie przywykł do pewnych zasad . :)
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Od: 24 lis 2007, o 18:02
Kontakt:

Post »

Kiedyś oglądałam program o takim odzwyczajaniu - podobno skutkuje ale jest dość.... hmmm drastyczny..... Otóż trzeba by było przywiązać sunię w tym miejscu na noc - psy nigdy nie załatwią się w miejscu gdzie śpią. A raniutko od razu na dwór, żeby się załatwiła - wtedy pochwalić, dać smakołyk żeby wiedziała że to za to :D. Powinno pójść szybko, bo przecież przyzwyczaiła się robić o 4-ej więc jak przetrzyma te kilka godzin to będzie się chciała pozbyć balastu. Wiem, że to może być trudne, takie uwiązanie psa ale innym wyjściem jest nastawianie budzika na 3 i czekanie na "ten" moment.
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Awatar użytkownika
Lusia 57
1000p
1000p
Od: 8 sty 2011, o 13:42
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Małgosiu, dwa razy załatwiła się nad ranem? to może jest chora albo ta ciąża jest przyczyną jej załatwiania się. Byłaś z nią u weterynarza? Skoro budzi Was to znaczy, że wie o swoim nieładnym zachowaniu.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”