Mój ogród w cieniu sosen cz.5.
- malgocha1960
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój ogród w cieniu sosen cz.5.
Ewelinko,do pięknego ogrodu to nawet piękna wiewiórka trafi.
- RomciaW

- Od: 12 gru 2008, o 20:58
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ewelinko ,mogę Ci komplemencić cuuuuuuuuuuuuuuuuudnie ostatnie fotki śliczne jak zwykle
Powiedz mi jeszcze odnośnie igieł, czy mogę je dać pod tuje
Trochę już poszło do kompostu , ale nie będę wybierać 
- Ewelina
- Przyjaciel Forum

- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Kontakt:
Małgosiu Prawdę mówiąc wiewiórki są przekupione
Ja je dokarmiam orzeszkami i pewnie dlatego chętnie się pojawiają w ogrodzie .
Romko Jasne ,że możesz rozsypywać igły pod tujami i innymi iglakami .Coś w końcu trzeba z tymi "skarbami" zrobić. Ściółkować można także korą i liśćmi , z tym ,że liście szybko się rozkładają tworząc próchnicę liściową, a igły trwają na rabacie ładnych kilka lat...
Romko Jasne ,że możesz rozsypywać igły pod tujami i innymi iglakami .Coś w końcu trzeba z tymi "skarbami" zrobić. Ściółkować można także korą i liśćmi , z tym ,że liście szybko się rozkładają tworząc próchnicę liściową, a igły trwają na rabacie ładnych kilka lat...
Ewelinko zaglądam co jakiś czas do Twojego ogrodu - oglądam twoje piękne Rh (namolnie zadręczam prośbami o porady). Tym razem podpatrzyłam, że odwiedziła Cię wiewiórka i chciałam pochwalić się swoją wychowanicą, a właściwie wychowankiem. Wabił się Lurds i niestety za rudą spódnicą poszedł w siną dal. Pozwoliłam sobie dodać fotki.

Wiewiórki to chyba jedne z najpiękniejszych zwierząt. Do mnie też czasem przychodzi, ale bardzo rzadko ją widzę.
Przepiękne te rudzielce. Ja za rudziakiem łaziłam pół godziny i wycykałam chyba 50 zdjęć podczas spaceru po Warszawskich Łazienkach.
- Ave

- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Przesympatyczne te rude kitajce
Jesień w ogrodzie zachwycająca. Nawet to zbieranie suchych liści w tym roku nie takie uciązliwe
Jesień w ogrodzie zachwycająca. Nawet to zbieranie suchych liści w tym roku nie takie uciązliwe
- agrazka
- Przyjaciel Forum

- Od: 22 maja 2005, o 23:39
- Kontakt:
ta ruda kita w pościeli super wygląda 
serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
Ewelinko na str.33 na zdjęciu 81 są piękne , wielkie kamienie - prosę o namiar na te głazy i jeszcze raz na Twoje wazony bo gdzieś zapisałam i zagubiłam , dziękuj e - Twój ogród dla mnie jest cały czas natchnieniem

duduś
Ewelinko z wielką przyjemnością zwiedzam twój niezwykły ogród, mimo jesieni jest co podziwiać, przebarwiające się bluszcze i krzewy pięknie wyglądają a wyjątkowo prezentuje się ostrokrzew przybrany koralikami. Nawet rudy gość dobrze się u ciebie czuje. Lubię też czytać strofy jakie zamieszczasz. 
Ewelino, wiewiórki u nas też często goszczą. W ogrodzie mamy dwie owocujące leszczyny, które przyciągają je jesienią.
Nostalgiczne, nastrojowe dźwięki, słowa i obrazy są pięknym podsumowaniem jesieni w Twoim ogrodzie.

Nostalgiczne, nastrojowe dźwięki, słowa i obrazy są pięknym podsumowaniem jesieni w Twoim ogrodzie.
Pozdrawiam. Romek.
Lata wcześniejsze
Lata wcześniejsze
- JLG

- Od: 15 mar 2009, o 17:16
Ewelino - nawet późną jesienią Twój ogród wygląda niezwykle elegancko, jestem z lekka ogłuszona - przy tej powierzchni, ilości roślin aby ogród był taki zadbany trzeba mieć armię ogrodników. Jak Ty sama jesteś w stanie osiągać takie efekty???
- RomciaW

- Od: 12 gru 2008, o 20:58
Widzę Ewelinko że zupełnie nie masz czasu na forum
Pewnie przez remont 
Ewelinko teraz jak znajdziesz trochę czasu ( przed śniegami - o ile będą w tym roku ) , jak nie zasłaniają rośliny, proszę zrób kilka ujęć twojego skalniaka , chodzi mi o ułożenie kamieni bo jakoś nie mam kocepcji ani co do ilości ani układu , może coś " zwalę " od Ciebie PLISSS z góry dziękuję
duduś
-
Tamaryszek

- Od: 13 lip 2009, o 20:55
Witaj Ewelino! Dziękuję za jesienne strofy...
Jakiś czas temu pytałam Cię o pielęgnację roślin, które masz w donicach przy wejściu do domu. Pytałam o żywotniki, ale może źle dojrzałam , co to za gatunek. Na wrześniowym zdjęciu widać je ponownie po obu stronach drzwi. Co to jest? Jak długo rosną w donicach i jak je pielęgnujesz?
Jakiś czas temu pytałam Cię o pielęgnację roślin, które masz w donicach przy wejściu do domu. Pytałam o żywotniki, ale może źle dojrzałam , co to za gatunek. Na wrześniowym zdjęciu widać je ponownie po obu stronach drzwi. Co to jest? Jak długo rosną w donicach i jak je pielęgnujesz?