Żwirki pasują mi do ogrodów japońskich
W wężowym cz.2
- pamelka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 30 gru 2009, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: W wężowym cz.2
A widzisz ... mi się chciało trawiastych alejek wśród rabat
to takie bardziej naturalistyczne.
wyobrażasz sobie, jak moje psiska śmigają po żwirku, a spod łap żwirek strzela na cały ogród 
- FRAGOLA
- 1000p

- Od: 4 cze 2010, o 09:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dlatego mam tylko pieski a nie psiska...ale i te potrafią napsocic
Np.ostatnio ulubionym zajęciem szczeniaka jest kopanie w szczelinach na żwirku w których rosną rośliny...Niszczy roślinki i ziemię na żwir wywala,ale to chyba dlatego że nornice tam czuje 
A kopią tam i podgryzają te nornice?
- JacekP

- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Grażynko, pstrokacizna w ogrodzie nie razi. Pstrokate są łąki, stepy, wszelkie miejsca, gdzie kwitną rośliny w naturze. I jest super! U Ciebie też jest super

Też tak uważam
A ilekroć (może całe dwa) coś mnie raziło a nie przesadziłam od razu, po pewnym czasie zaczęło najbardziej się podobać
A ilekroć (może całe dwa) coś mnie raziło a nie przesadziłam od razu, po pewnym czasie zaczęło najbardziej się podobać
- szyszunia
- 1000p

- Od: 4 lis 2009, o 13:38
Fragolciu ja tez przeglądałam ofertę z cebul ale nic ciekawego na ta porę nie znalazłam ale będziemy trzymać ręce na pulsie. Pięknie poobkrywałaś roślinki nic im mróz nie zrobi. A lilie bez dwóch zdań są boskie.
- alana

- Od: 2 wrz 2007, o 22:10
A ja mam białą rabatęSiberia pisze:Ja tam wolę kolorowe ogródki niż monochromatyczne... tzw. białe rabaty w ogóle mnie nie pociągają. Dużo starań, a efekt taki sobie...
Graziu ale masz piękny ogród, kręte zawiłe ścieżki, to jest to. A na dodatek jaka zmienność ;) Ładna kolekcja lilii, przyjrzałam się tej prawdopodobnej Latvii i sama nie wiem, niby podobna, ale.. Pod względem kwiatów identyczna jest Yellow Pixels, ale też jest ale ;)
Tak się człowiek napatrzy na fotki z sezonu, porówna z obecnym widokiem i wierzyc sie nie chce, że to już jesień, a w zasadzie jej koniec. Ale na pocieszenie zima blisko, a po zimie...wiosna!
Pozdrawiam, Alicja
Działka w mazurskiej krainie
Działka w mazurskiej krainie
- pamelka

- Od: 30 gru 2009, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Graziu nie wiem, czy widziałaś?
Może taką różyczkę nabędziesz
http://www.helpmefind.com/rose/l.php?l=2.38279
Może taką różyczkę nabędziesz
http://www.helpmefind.com/rose/l.php?l=2.38279
- FRAGOLA
- 1000p

Witajcie
Czy w sobotę u kogoś padało?Słyszałam że miały byc opady w całym kraju,a u nas nic...ani kropelki...Tylko te wiatry które i tak suchą ziemię jeszcze bardziej wysuszają
Dziś temperatura całkiem wiosenna tylko wiatr nie potrzebny...

Siberciu a ja tak czasami mam że coś mi bardzo przeszkadza,a gdy przesadzę to póżniej wydaje mi się że całkiem fajnie było i nie potrzebnie przesadzałam
A nornice i krety kopią jak szalone...najbardziej sobie żwirkowe rabaty i ścieżki upodobały...

Jacku jak zwykle masz rację...natura też jest pstrokata.Ale człowiek tak ma(czyt.ja) jak jest mało kolorowo to chce żeby było bardziej...Jak ma bardzo kolorowo to znowu chciałby mniej

Iwonko ciekawe jaki będzie cennik wiosną w cebulach,bo teraz to nic ciekawego a i ceny wysokie
A widziałaś jakie zestawy tu były...http://www.e-ogrodniczy.pl/index.php?m= ... 9...szkoda że wcześniej na ten sklep nie wpadłam

Alu witam Cię u mnie
Ja mam małą rabatkę z samymi czerwonymi...przeniosłam je z węży bo drażnił mnie ten kolor w zestawieniu z żółtym albo niebieskim.Ciekawa jestem jak to będzie wyglądało,bo przeniosłam wszystko po kwitnieniu...Obawiam się że może byc zbyt intensywnie to wtedy może bielą ją złagodzę...będzie patryjotycznie
A ta lilia to może byc właśnie Yellow Pixels...nawet bardziej mi na nią niż na Latwię wygląda...
Tiaaa,zima blisko...fajne mi pocieszenie

Joluś popatrz róża Fragola...teraz poczuwam się w obowiązku takową miec

Czy w sobotę u kogoś padało?Słyszałam że miały byc opady w całym kraju,a u nas nic...ani kropelki...Tylko te wiatry które i tak suchą ziemię jeszcze bardziej wysuszają
Dziś temperatura całkiem wiosenna tylko wiatr nie potrzebny...

Siberciu a ja tak czasami mam że coś mi bardzo przeszkadza,a gdy przesadzę to póżniej wydaje mi się że całkiem fajnie było i nie potrzebnie przesadzałam
A nornice i krety kopią jak szalone...najbardziej sobie żwirkowe rabaty i ścieżki upodobały...

Jacku jak zwykle masz rację...natura też jest pstrokata.Ale człowiek tak ma(czyt.ja) jak jest mało kolorowo to chce żeby było bardziej...Jak ma bardzo kolorowo to znowu chciałby mniej

Iwonko ciekawe jaki będzie cennik wiosną w cebulach,bo teraz to nic ciekawego a i ceny wysokie
A widziałaś jakie zestawy tu były...http://www.e-ogrodniczy.pl/index.php?m= ... 9...szkoda że wcześniej na ten sklep nie wpadłam

Alu witam Cię u mnie
A ta lilia to może byc właśnie Yellow Pixels...nawet bardziej mi na nią niż na Latwię wygląda...
Tiaaa,zima blisko...fajne mi pocieszenie

Joluś popatrz róża Fragola...teraz poczuwam się w obowiązku takową miec

U mnie leje od kilku dni!!!
Czerwone właśnie z żółtym i niebieskim najfajniejsze jest moim zdaniem
Cudne rabaty!!!
Czerwone właśnie z żółtym i niebieskim najfajniejsze jest moim zdaniem
Cudne rabaty!!!
- dodad

- Od: 21 cze 2009, o 18:22
Grazia, cudne, wiosenne widoki!
Kolorowe rabatki bardzo mi się podobają, choć u siebie w ogrodzie nie przepadam. A i tak mam
Coś to jest z tym lubieniem.
Kolorowe rabatki bardzo mi się podobają, choć u siebie w ogrodzie nie przepadam. A i tak mam
- FRAGOLA
- 1000p

Siberciu kwestia gustu
Wiesz jak mnie ten widok denerwował zanim wykwitły wszystkie kwiatki tego liliowca...a teraz nawet mi nie przeszkadza...na fotce bo w ogródku już takiego zestawu nie ma
denerwujące zestawienie

Dorotko ooo właśnie...też tak mam...u kogoś mi się podoba a u siebie niekoniecznie
i dla Dorotki w łagodniejszym wydaniu

denerwujące zestawienie

Dorotko ooo właśnie...też tak mam...u kogoś mi się podoba a u siebie niekoniecznie
i dla Dorotki w łagodniejszym wydaniu

- dodad

- Od: 21 cze 2009, o 18:22
A to śliczne bladoróżowe to co? Mam pewne podejrzenia
ciekawe czy się sprawdzi.
- FRAGOLA
- 1000p

Ostróżka jednoroczna...sama się wysiewa i mam ją co roku 
Jako i ta niebieska? Obie wysiewałam sama na wszelki wypadek, ciekawe czy wyjdą 
Tzn. moja różowa dużo ciemniejsza, cudna była
Tzn. moja różowa dużo ciemniejsza, cudna była