Nawet chyba żadnej fotki na forum nie wstawiałam
Ogród - moje marzenia na jawie (?)
- pamelka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 30 gru 2009, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród - moje marzenia na jawie (?)
Anetko, mój Wiethorścik też marniutki był w tym roku, nie odbił tak ładnie, jak Twój
Na zimę go nie okrywałam.
nie było co pokazywać i pomyśleć, że takie wielkie drzewo ma z niego wyrosnąć 
- Kasia_Tomek
- 500p

- Od: 23 mar 2010, o 08:32
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Anetko widzę, że i Twój ogród się zmienia, jest cudownie. Tworzysz nowe świetne rabatki i zestawienia roślin. 
Bardzo fajnie się spaceruje i podziwia Twoją pracę, widzę ze dążysz do perfekcji i świetnie to wychodzi.
Bardzo fajnie się spaceruje i podziwia Twoją pracę, widzę ze dążysz do perfekcji i świetnie to wychodzi.
Jolu, mi też trudno uwierzyć, że Wiethorst będzie duży, na razie to maleństwo trzeba chronić przed zdeptaniem
Pod wpływem oglądania Twego profesjonalnego okrycia roślin, sama zabrałam się do pracy. Klony okryte, hortensje też. Na maleńkie iglaczki nałożyłam donice (pomysł zaczerpnięty od Pawła
). Od kilku dni znów mamy sporo na +, więc doniczki stoją obok; ale agro już nie zdejmuję... W końcu spadł deszcz! Jeszcze tak nie miałąm, aby konewkami (ponad 20...) podlewać żywopłot w listopadzie...
Zimowe wybarwienie uzyskała już kosówkaWintergold

Bratki w grudniu???
tego jeszcze nie miałam w ogrodzie, ale bardzo mi odpowiada

Kasiu, takie słowa od właścicielki TAKIEGO ogrodu to prawdziwy komplement. Dziękuję bardzo
Do perfekcji to jeszcze daleko, ale pomalutku, pomalutku...
Zdawać by się mogło, że o tej porze roku jedyny kolor wnoszą iglaki. A oto przykład listków budlei o niezwykłej srebrzystej barwie

Trawy też ładnie się trzymają

A wrzośce mnie zaskoczyły; "stare", które mam, kwitną w marcu, a te.... proszę

Pod wpływem oglądania Twego profesjonalnego okrycia roślin, sama zabrałam się do pracy. Klony okryte, hortensje też. Na maleńkie iglaczki nałożyłam donice (pomysł zaczerpnięty od Pawła
Zimowe wybarwienie uzyskała już kosówkaWintergold

Bratki w grudniu???

Kasiu, takie słowa od właścicielki TAKIEGO ogrodu to prawdziwy komplement. Dziękuję bardzo
Zdawać by się mogło, że o tej porze roku jedyny kolor wnoszą iglaki. A oto przykład listków budlei o niezwykłej srebrzystej barwie

Trawy też ładnie się trzymają

A wrzośce mnie zaskoczyły; "stare", które mam, kwitną w marcu, a te.... proszę

- darob66

- Od: 25 sie 2007, o 22:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Anetko,jest naprawdę za ciepło na okrywanie roślin...choroby grzybowe rozwinąć się mogą a i roślina musi sama poczuć mrozy,żeby mogła przygotować się na nadejście mrozów.
Pozdrawiam Marzena
Pozdrawiam Marzena
Wiem, wiem, Marzenko. Namęczyłam się przy owijaniu - szczególnie hortensji i stąd zostawiam te okrycia. Ale klony to chyba wyzwolę, mam nieustanne wyrzuty sumienia, że za ciepło im tam... 
Anetko, ja mam podobne dylematy...U mnie trochę wiatr za mnie zdecydował i niektóre rośliny okryć pozbawił! Nie ma to jak solidna robota!
Ja się zgadzam z Marzenką, rośliny powinny się hartować, za ciepło na pewno mieć nie powinny teraz...Ale nie zgadzam się na taką mękę, którą przeszłam chyba dwa lata temu, kiedy okrywałam przy padającym śniegu, przy kilkustopniowym mrozie i zimnym wietrze...Prawie zamarzłam i powiedziałam, nigdy więcej! Dobrze, że w ogóle udało mi się dojechać i wrócić...
Dlatego w tym roku niczego już nie zdejmuję, trudno! Ale u nas w nocy są od dwóch tygodni kilkustopniowe mrozy...Tak się pocieszam...
Twoja Wintergold to już parę ładnych wiosen ma...Duża kulka!
Dlatego w tym roku niczego już nie zdejmuję, trudno! Ale u nas w nocy są od dwóch tygodni kilkustopniowe mrozy...Tak się pocieszam...
Twoja Wintergold to już parę ładnych wiosen ma...Duża kulka!
Marto,u nas tak wieje, że może jutro się okaże, że już wszystko zostało odkryte
Aaa, coś mnie wzięło na wspominki...

Imponujący przyrost cedra

I jakiś kolorek na koniec

Aaa, coś mnie wzięło na wspominki...

Imponujący przyrost cedra

I jakiś kolorek na koniec

Nie dziwię się...I nie mam nic przeciwko dalszym takim wspominkom
Byleby z cedra ubranka nie zdarło!
- pamelka

- Od: 30 gru 2009, o 00:34
No i tak
wspominki pierwsza klasa
Też okryć nie zdejmuję, bo skoro już - 10 było
Ja pisze Marta wiele kolejnych nocy na minusie u nas
Też okryć nie zdejmuję, bo skoro już - 10 było
Ja pisze Marta wiele kolejnych nocy na minusie u nas
Anetko - masz mnóstwo pięknych roślin (wpadły mi w oko magnolie, cedry i sośnica) i świetnie zaprojektowany ogród
, a w razie czego jeszcze dużą powierzchnię trawnika
. Często do Ciebie zaglądam i podziwiam Twoje roślinne kompozycje 
Ogród Migotki1
Pozdrawiam, Gosia
Pozdrawiam, Gosia
Marto, cedry jeszcze bez osłony
Czekają na prawdziwe zimno. Okrycia wszystkie przetrwały. Dziś miałam zabrać się za odsłonięcie klonów, ale... myłam okna (dzięki chorobie/przez chorobę (???) mego dziecka). A teraz sprawdzam, że ma być ochodzenie. No to czuję się usprawiedliwiona
Jolu, u nas aż tak zimno nie było, -4* to max.
Gosiu, witaj! ogłądałam Twoje włości- jest to wielce obiecujący ogród. I masz o wiele więcej możliwości przestrzennych, czego nie ja jedna Ci zazdroszczę
To co, wspominamy?
pachnąca magnolia Yellow River (ma sporo pąków, mimo straty dwóch gałęzi z ok. 30 pąkami
)

I magnolia Susan (najstarsze drzewko u mnie)

I miłorząb Mariken w poszczególnych fazach rozwoju listków (wiosną są urocze, jakby sałata wyrastała
)

I może jeszcze tegoroczny nabytek - klon (ciągle niezidentyfikowany jednoznacznie)

Jolu, u nas aż tak zimno nie było, -4* to max.
Gosiu, witaj! ogłądałam Twoje włości- jest to wielce obiecujący ogród. I masz o wiele więcej możliwości przestrzennych, czego nie ja jedna Ci zazdroszczę
To co, wspominamy?
pachnąca magnolia Yellow River (ma sporo pąków, mimo straty dwóch gałęzi z ok. 30 pąkami

I magnolia Susan (najstarsze drzewko u mnie)

I miłorząb Mariken w poszczególnych fazach rozwoju listków (wiosną są urocze, jakby sałata wyrastała

I może jeszcze tegoroczny nabytek - klon (ciągle niezidentyfikowany jednoznacznie)

Anetko - żółta magnolia - cudowna 
Ogród Migotki1
Pozdrawiam, Gosia
Pozdrawiam, Gosia
- igielka78

- Od: 13 mar 2008, o 10:24
I tu muszę się zdecydowanie zgodzić co do tej magnolii. Piękny odcień kwiatów. Duża rośnie? A ten klon nie do końca zidentyfikowany też cudny. To jakiś Shirasawy?
-
KDanuta

- Od: 24 kwie 2008, o 10:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Piękne wspomnienie lata , już tęsknię za takimi widokami,
myślę że iglaczki podrosną i będą jeszcze piekniejsze
myślę że iglaczki podrosną i będą jeszcze piekniejsze
- E-mienta
- 500p

- Od: 21 mar 2011, o 18:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Anetko, normalnie rozkładają mnie na łopatki Twoje prezentacje roślin w różnych porach roku. Miłorząb to mi się zawsze chciało mieć, a teraz jeszcze ten klon... ech... więcej takich poproszę 
Pozdrawiam Ewa
Spis treści, Życie po życiu - 2014 - Aktualny
"Ludzie posłuszni żyją, aby spełniać oczekiwania innych. Nieposłuszni realizują swoje marzenia..."
Spis treści, Życie po życiu - 2014 - Aktualny
"Ludzie posłuszni żyją, aby spełniać oczekiwania innych. Nieposłuszni realizują swoje marzenia..."