. Powiem tyle, że ni to las, ni ogród, ni polana, ni zagajnik - taka mieszanina pięknych widoków
 . Powiem tyle, że ni to las, ni ogród, ni polana, ni zagajnik - taka mieszanina pięknych widoków  i surowości naszej przyrody. Ale najfajniejsze jest to, że można zadziałać po swojemu i nacieszyć się potem roślinkami. A to że nie możesz posadzić wszystkiego, co chcesz, to nie jest wcale takie złe. Kto by to potem obrabiał
  i surowości naszej przyrody. Ale najfajniejsze jest to, że można zadziałać po swojemu i nacieszyć się potem roślinkami. A to że nie możesz posadzić wszystkiego, co chcesz, to nie jest wcale takie złe. Kto by to potem obrabiał  ? Zresztą są przecież rośliny rosnące na piasku i nie pochłaniajace dużo wody, prawda? Pamiętam, że czytałam u Wiesi-Pszczółki o tym, jak próbowała u siebie sadzić różaneczniki wszelkiej maści i po krótkim czasie padały. Okazało się potem, że jej ogród znajduje się na pokładach kredy i nawet duży dół pod rh z torfem niewiele pomoże, bo kwasek i tak szybko zostanie zneutralizowany. Tak więc dala spokój i posadziła rośliny lubujące się w wysokim pH
 ? Zresztą są przecież rośliny rosnące na piasku i nie pochłaniajace dużo wody, prawda? Pamiętam, że czytałam u Wiesi-Pszczółki o tym, jak próbowała u siebie sadzić różaneczniki wszelkiej maści i po krótkim czasie padały. Okazało się potem, że jej ogród znajduje się na pokładach kredy i nawet duży dół pod rh z torfem niewiele pomoże, bo kwasek i tak szybko zostanie zneutralizowany. Tak więc dala spokój i posadziła rośliny lubujące się w wysokim pH  .
 .  No ale przecież Ty musisz jeszcze spróbować z tą gliną ...
 .
 .

kochana jesteś. Na moim piachu, tylko sukulenty. Niestety mam traumę z dzieciństwa, bo w Ogrodzie Botanicznym wpadłam w kaktusy.
 kochana jesteś. Na moim piachu, tylko sukulenty. Niestety mam traumę z dzieciństwa, bo w Ogrodzie Botanicznym wpadłam w kaktusy.   Co było igiełek do wyciągania z różnych części ciała.
 Co było igiełek do wyciągania z różnych części ciała.   

Az sie czlekowi weselej zrobilo. To ja jednak wole takie wiosenno-lenie, niz te wszystkie mrozonki opanowujace foruma
  Az sie czlekowi weselej zrobilo. To ja jednak wole takie wiosenno-lenie, niz te wszystkie mrozonki opanowujace foruma  

"Mrożonki opanowujące foruma"- dobre.
  "Mrożonki opanowujące foruma"- dobre.  

. A te 12*C to nie wiem sama, czy się cieszyć, czy martwić ...
 . A te 12*C to nie wiem sama, czy się cieszyć, czy martwić ...  . Tzn. bardzo dobrze, że nie ma mrozów i śniegu i zima się ociąga ...tylko, że to chyba nie jest normalne ...
 . Tzn. bardzo dobrze, że nie ma mrozów i śniegu i zima się ociąga ...tylko, że to chyba nie jest normalne ...  
  . A ten klematisik biały z różowymi smugami, to może Andromeda? Piękniutki ci on ...
 . A ten klematisik biały z różowymi smugami, to może Andromeda? Piękniutki ci on ... 

Popieram, nie zaglądaj mają spać i koniec. Niektórzy tak mają, ze długo nie mogą usnąć
 Popieram, nie zaglądaj mają spać i koniec. Niektórzy tak mają, ze długo nie mogą usnąć