Ogród działkowy w Maksie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
Mirabela
1000p
1000p
Od: 30 wrz 2011, o 14:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród działkowy w Maksie

Post »

Już jestem ! :wit Nic praktycznie nie dzieje się złego. Te ostatnie przymrozki praktycznie nie wyrządziły szkód. Powojniki jak kwitły tak kwitną

Obrazek

Lusiu- Twoje kwiatki kwitną. Pewnie jak przekwitną obetnę je i tak do wiosny ?:(

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Lusia 57
1000p
1000p
Od: 8 sty 2011, o 13:42

Post »

Witaj :wit , ja też byłam na wsi. U mnie już nic nie kwitnie. Twoje powojniki pięknie jeszcze wyglądają. Był bardzo brzydki, deszczowy dzień. Zrobiłam kilka mokrych zdjęć i wróciliśmy mokrzy do domu.
Mają jeszcze dużo pączków, ciekawa jestem czy moje w gruncie przezimują?
Awatar użytkownika
Mirabela
1000p
1000p

Post »

Z wiosną 2010 roku wprowadziłam trochę zmian przy głównej ścieżce. Mianowicie, przeniosłam róże. Napracowałam się. Ale ja lubię kopać. Robota paliła mi się w rękach.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I nie mogłam się doczekać efektu pracy.

Obrazek

Już zaczynają pokazywać się pierwsze listki na różach.

Obrazek

Na pierwszym planie malutkie krzewinki trzmieliny w dwóch kolorach liści.

Obrazek
Awatar użytkownika
Lusia 57
1000p
1000p
Od: 8 sty 2011, o 13:42

Post »

Lubię oglądać takie zdjęcia. Fajnie się ogląda jak zmieniają się rabatki. Piękna wyszła Ci różana rabatka. Różyczki kupiłaś czy je wyhodowałaś?
Awatar użytkownika
martinez_82
500p
500p
Od: 1 wrz 2008, o 10:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Mirko ogród śliczy po prostu widać efekty zmian. Cisteczkowy potwór z doniczek efektowny też mam takiego troszkę inaczej wygląda oto on: Obrazek Z której częsci Kujawsko-pomorskiego jestes??
Pozdrawiam i zapraszam Marcin
Awatar użytkownika
Mirabela
1000p
1000p

Post »

Marcinie Hej! Też fajny. Moja sąsiadka do moich chłopaków ma Marcelkę ( też z doniczek), ma włoski piękne blond i sukienkę. Z Bydgoszczy.

-- 20 lis 2011, o 20:18 --

Pozwolicie, że jeszcze kilka słów napiszę o owocach z mojej działki. Ma w posiadaniu żółty i czerwony agrest pienny i trzy krzaczki czerwonego agrestu - uwielbiany przez syna. Aronia, w tym roku miała sporo owocu, mogłam nastawić winko i zrobić dżemik. Trzy drzewa wiśni (stara odmiana, drzewka nie wysokie). Dwie czereśnie, jedna wczesna i lipcowa. Dwie grusze- klapsa(jeszcze nie owocowała i we wrześniu mam przepyszne, soczyste gruszki. Dwa stare drzewa śliwy węgierki- do 2010r. miałam śliwek ogrom. W tym roku mogłam tylko pomarzyć. A kończą mi się zapasy powideł :( Jedno drzewko młode renklody. Do tej pory tylko próbowałam owocu bo miała trzy śliweczki. Jabłonkę starą o nieznanej nazwie jabłek. Bardzo późno owoc nadaje się do zerwania. Mam maliny żółte i czerwone. Jeżynę bezkolcową. Dwa krzaki czarnej porzeczki( na winko+aronia).Dwa dorodne, owocujące orzechy włoskie i orzechy laskowe(zielony i czerwony ). I oczywiście winogrono. Bym zapomniała się pochwalić borówkami amerykańskimi i kamczacką. To już wszystko . Teraz fotki:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

owoc kamczatki

Obrazek
Awatar użytkownika
Simbi
500p
500p
Od: 7 paź 2011, o 22:36

Post »

Po zdjęciach widać,że sporo pracy włożonej w ogród. Jest bardzo ładnie. Róża mnie także urzekła , szkoda,że zmarzła. Mam nadzieję,że pięknie odbije na wiosnę i wyda mnóstwo kwiatów. Zbiory też niczego sobie. Ależ mi narobiłaś ochoty na winogrona i czereśnie ;:224 Będę zaglądać śledzić rozwój roślinek. Pozdrawiam :)
Zrób dwa kroki do drzwi marzeń..
I możesz być gdzie chcesz...

Moje pierwsze kroki - Alicja
Awatar użytkownika
Mirabela
1000p
1000p

Post »

Lucynko, a Ty swoje kwiatuszki zostawiłaś w ziemi. Pierwszy raz będą zimowały. Myślałam, że je na okres letni tylko wystawiamy, a na zimę do domu. Zobaczymy. W razie czego, to pamiętaj podzielę się z Tobą tymi co ja mam od Ciebie. :D
X_Ro-a

Post »

Przybyłam i ja przywitać się z krajanką.Bardzo podoba mi się na Twojej działce i jeśli pozwolisz to będę częściej do Ciebie zaglądała.
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 mar 2011, o 10:29

Post »

Ja w ślad Romy, też witam się. Oczy mam do tej pory :shock: po obejrzeniu cudów u Ciebie. Takie rzeczy w Polsce, w naszym klimacie ;:138
Awatar użytkownika
Mirabela
1000p
1000p

Post »

Jeszcze spieszę się z odpowiedzią :
Roma witam w moich skromnych progach. Piszesz, że krajanka, wydaje mi się, że bardziej z Lusią57 jesteście krajankami.
Ruda2011 miło mi Ciebie gościć u siebie. To prawda z tymi cudami. Nigdy przedtem mnie nic tak ciekawego, o tej porze roku, nie spotkało na działce.

Przepraszam, ale to ostatni mój wpis. Odezwę się za kilka dni jak komputer będzie działał poprawnie. Do usłyszenia :wit
Awatar użytkownika
imer
1000p
1000p
Od: 29 lip 2011, o 15:51
Kontakt:

Post »

Owocowo u Ciebie wspaniale! Czekamy na naprawę komputera!
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12

Post »

Mireczko zaczekamy 8-) :lol:
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 mar 2011, o 10:29

Post »

Remi prawda, że niesamowite :shock: Zazdrościsz ? Ja bardzo :tan Ale mnie takie zdjęcia motywują.... ;:3 Chyba pójdę i zmienię porę roku czy co ???
Halo !!!, gdzie to pokrętło do zmiany jesieni na wiosnę !!?
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jak już wrócisz,to koniecznie zdradż,czym tak dogadzasz swoim krzewom i drzewom owocowym,że tak Ci się odwdzięczają :shock: Czy winogron tak wyeksponowałaś do zdjęcia,czy tak go tniesz?A orzechy laskowe czerwone pierwszy raz widzę :roll: Smaczne,plenne,różnią się od normalnych?No i ta szafirowa alejka... ;:138
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”