Storczyki Wandy_23

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Judi
200p
200p
Od: 7 cze 2011, o 23:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Storczyki Wandy_23

Post »

Ale śliczny, taki cieniowany ;:113 szczerze mówiąc nigdy takiego nie spotkałam ;:138
Moje storczyki - http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=47876" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Zuza_i_Tygrysek
200p
200p
Od: 21 paź 2011, o 09:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

wooooow. zupełnie inaczej wygląda :)
Pozdrawiam Edyta :)
Zapraszam do obejrzenia mojej storczykowej kolekcji
Storczykowe szaleństwo w wydaniu Edyty :)
Awatar użytkownika
wanda_23
100p
100p
Od: 9 mar 2011, o 21:22

Post »

Dziękuję wszystkim za wypowiedzi, niestety nie mam zbytnio czasu na dokładne oglądanie waszych wątków, ale obiecuję nadrobić to w weekend...
Jednak dojeżdżanie do pracy ponad 100km dziennie do pracy to jakaś masakra jest... codziennie 2h rano i 2h wieczorem, także pozostały czas spędzam z dziećmi...
Awatar użytkownika
eva-
500p
500p
Od: 24 wrz 2011, o 21:12

Post »

:wit
Piękną buźkę pokazał różowy falek ;:138
Awatar użytkownika
dudus327
500p
500p
Od: 23 cze 2011, o 13:39

Post »

Wandziu, ale ci ładnie rozkwitł ;:138 Kocham takie przejście z jednej barwy w drugą ;:167
Pozdrawiam - Piotr
Moje storczyki
Awatar użytkownika
Zuza_i_Tygrysek
200p
200p

Post »

Wandziu nie mamy ci tego za złe - spędzaj tyle czasu z rodziną ich tylko możesz :) Ja póki co nie mam rodzinki,więc mam luzik i mogę się uzależniać od forum....
Awatar użytkownika
wanda_23
100p
100p

Post »

To ja tak na szybko wrzucę fotkę, z komórki, ale trudno...

Biedronkowy za 9,90zł otwiera drugiego kwiatka, to chyba mój najlepszy storczykowy zakup jest. No i widzę, że chyba dwa pędy kwiatowe chcą z niego wyjść, ale to jeszcze nie jest pewne - przynajmniej nie dla mnie, bo ja początkująca jestem ;)

Obrazek
Awatar użytkownika
Zuza_i_Tygrysek
200p
200p

Post »

Kurcze te za 9,90 najbardziej cieszą :) te droższe okazy wzbudzają u mnie mieszane uczucia, gdy coś mi nie wychodzi i zrzucają pąki. Moja Elegant Jane zgubiła kwiaty i jestem na nią zła :evil: mimo, iż wiem że to pewnie ja coś źle zrobiłam.
Byłam wczoraj w Obi i było dużo takich jak twój Biedronkowy, ale udało mi się powstrzymać, bo chyba nie mam już gdzie ich stawiać.... no i miesiąc kary wciąż nie minął...
Awatar użytkownika
wanda_23
100p
100p

Post »

To ja wrzucę tylko fotki moich obecnych pędów, żeby nie było że nic się u mnie nie dzieje :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Edytko - te z biedronki potrafią cieszyć :)
Awatar użytkownika
Zuza_i_Tygrysek
200p
200p

Post »

Nawet nie wiesz jak bardzo. Była tam wczaoraj i akurat była świeża dostawa. Znalazłam Oncidium z 2 pędami i rozwijającym się trzecim oraz 3 starymi i dwoma nowymi bulwami za 22 zł. i co? Mąż mnie wygonił bez niego ;(

widzę za to, że u ciebie zapowiada się dużo kwiatuszków ;) będzie uroczo :)
Awatar użytkownika
wanda_23
100p
100p

Post »

Edytko - wyobraź sobie, że wszystkie pąki na fioletowym opadły, nie mam zielonego pojęcia dlaczego :(
Jakiś pomysł co mogło się stać :?: Bo ja nie mam pomysłu... pęd fajnie wyrósł, zrobiły się pąki niektóre większe, niektóre mniejsze i wszystkie opadły :(
wmx
200p
200p
Od: 6 gru 2009, o 13:34

Post »

Wando to zupełnie tak jak u mnie.Jeden storczyk miał chyba z 50 pąków z czego z trzydzieści opadło...teraz zmieniłam parapet niektórym bo wpadłam na to że na wschodnim mają za krótko słońce...zobaczymy czy coś to da.
Pozdrawiam Sylwia
Storczyki Sysi i Ogród Sysi
Awatar użytkownika
Zuza_i_Tygrysek
200p
200p

Post »

A nie przelałaś go? Moim zdaniem są tylko dwa powody - przelanie, albo stał w przeciągu. Przesadzałaś go już? Wiesz co jest w środku? Może ma spagnum a ono baaaardzo dugo trzyma wodę. Ja ze swoich je wywaliłam.

wmx to chyba nie ma związku. Moje stoją na północnym. Jeśli ten twój to falek to raczej nie spodoba mu się na południowym. A to nowy kwiatek czy te pąki wypuścił u ciebie? Bo ja kupiony był z pąkami, to najzwyczajniej w świecie mógł też zareagować na przeprowadzkę ze sklepu, temperaturę na dworze itp. A najprędzej to jest przelany.
Awatar użytkownika
Merghen
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2010, o 09:09
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Nie tylko, Edytko, są te powody, które wymieniłaś. Krótki dzień i bardzo mało słońca też może być przyczyną albo suma tych trzech i wielu jeszcze innych czynników np. suche powietrze a przy tym zbyt ciepłe (sezon grzewczy nie służy za bardzo roślinom).

Wando, ja miałam tak w zeszłym roku. Co pojawiły się pączki i troszkę podrosły to opadały. Dopiero jak się wydłużył dzień proces ten zaczął znikać.
Awatar użytkownika
wanda_23
100p
100p

Post »

Dziękuję Wam bardzo za rady....

Merghen - myślę, że możesz mieć rację, mam tylko nadzieję, że przeprowadzka, która nastąpi za 2 tygodnie nie zaszkodzi im jeszcze bardziej. W nowym miejscu na pewno będą miały daleko od grzejników i będą miały pewnie dużo chłodniej....

Edytko - nie wydaje mi się, żeby było to przelanie, zwłaszcza, że storczyk jest u mnie już jakiś czas, a te nowe pędy urosły bardzo szybko jakieś 2-3 miesiące temu, urosły pąki i nagle opadły... nie wiem czemu :( Może faktycznie gorące powietrze....
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”