Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 3

Post »

o wlasnie, cos takiego za mna chodzi ;:108 moze nie takie fikusne, tylko w ten desen ale zasada ta sama.
Do tego im wieksze tym lepsze - u mnie nie mialo by funkcji grilowej a jedynie ogniskowa.
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Aguniu więc ja w poprzednim wcieleniu myszą nie byłam, uwielbiam koty. :;230
U nas po mroźnym poranku, był piękny, słoneczny dzień.
Pozdrawiam Cię serdecznie. ;:196
x-d-a

Post »

Agusiu, koncepcja tajemniczego zakątka wygląda się baaardzo interesująco :P Będę śledzić, co też się z tej koncepcji narodzi :lol:
Ja wprawdzie mam dwa pieski, ale myszą w poprzednim życiu z pewnością nie byłam - koty, jak i wszystkie inne zwierzątka duże i małe kocham bardzo ;:167
Miłego wieczorku ;:7
Awatar użytkownika
Edyta1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 paź 2011, o 00:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Koty są super ;:138 . Kiedyś miałam takiego co razem z nami wyprowadzał psa na spacer :;230 .
Uwielbiam tajemnicze zakątki, czekam więc na realizację Twojego pomysłu :tan .
Pozdrawiam - Edyta
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aga ale jestem ciekawa realizacji Twojego pomysłu ;:65
Jednak znając Ciebie to wiem , że będzie pięknie .
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2010, o 21:03

Post »

Ognisko - fajny pomysł. Ja nawet o nim nie myślę, bo u nas nie wolno. Ale tarasowe może by jakoś przeszło, tylko jak by się sprawdziło na drewnianym tarasie? :roll:
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Julka, teraz jest najlepszy czas na tego typu zakupy... są chyba spore przeceny? jak kupisz, koniecznie się pochwal :)
Tajeczko, i ja kocham zwierzęta :)
Dalu, Edytko, Agatko, Su - moją inspiracją jest poniższe zdjęcie... chciałabym wybudować coś w tym stylu, raczej z ciemnej cegły, obsadzić tył 'ławeczki' roślinami... chciałabym zacząć realizację pomysłu już wiosną, ale jak zwykle, może być różnie... nie mniej jednak, jeśli coś zacznie się dziać, podzielę się z Wami foto-relacją ;)

Obrazek
zdjęcie z portalu gazeta.pl
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Super plan ;:196
Stachu 1956

Post »

Plan ekstra .
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

wow, bardzo elegancko to wyglada 8-) Jakby jeszcze na tym polokraglym murku od srodka walnac deche do siedzenia z poduchami - to ogolnie bylo by cacy 8-)
Awatar użytkownika
Edyta1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 paź 2011, o 00:06

Post »

Jule pisze:wow, bardzo elegancko to wyglada 8-) Jakby jeszcze na tym polokraglym murku od srodka walnac deche do siedzenia z poduchami - to ogolnie bylo by cacy 8-)
Z tego co widzę, to chyba poduchy tam leżą :wink: .
Super to wyglada. Życzę powodzenia w realizacji planów ;:138 .
Pozdrawiam - Edyta
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

Aga rewelacyjny plan :uszy ale mi sie podoba 8-)
Muszę mojemu M pokazać, bo mam takie ogniseczko i teren wokó niezagospodarowany :? Moznaby zakątek koljny sprodukować w nawiązaniu do mureczku :tan Planuję w kolejnym roku następne elementy murowane, aby nieco ustrojstwo wkomponować przestrzennie ;:108
Już to widzę oczami wyobraźni tylko jeszcze .... kilka modyfikacji i parę groszy by się przydało. Cała zima do myślenia :roll:
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Aga, Staszku - dzięki :) cieszę się, że przypadł Wam do gustu ten plan :)
Julka, Edyta - poduchy (tak, jak na zdjęciu) będą na pewno; w końcu poza samym urokiem patrzenia w ogień, musi być jeszcze w miarę wygodnie... marzy mi się, że ten zakątek po obsadzeniu roślinami ładnie zarośnie i zasłoni tył ogrodu sprawiając, że nie wszystko będzie widoczne jak na tacy ;)
Pamelko, chcę wykonać ten 'projekt' z kilku powodów: raz - mogę się gapić na ogień bez końca, a że mam fuchę pierwszego palacza w domu, więc robię to trochę dla swojej własnej przyjemności; dwa - lubię pieczyste i kociołki; trzy - nie mamy gdzie spalać jakichś drobiazgów z ogrodu, więc to także czysto praktyczny powód...
u Ciebie też super by się sprawdziła taka 'budowla', zwłaszcza, że masz już elementy murowane w ogrodzie... mnie również wyobraźnia pracuje i życzę, żeby Twój plan się skrystalizował i zrealizował :)

trzymajcie kciuki, proszę, za te moje plany, bo muszę jeszcze zrobić skrzynie na róże i dokupić kilka księżniczek... ostro na to teraz pracuję :)
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

Aga kciuki trzymam mocno :uszy niech się spełni ;:108
Palaczem rodzinnym też do niedawna byłam :;230 ostatnio jakoś M mi pasję podebrał :?
Powiem Ci, że nie jest to taki zły pomysł, bo zanim wróce z pracy i kominek rozpalę :roll: a tak cieplutko od rana :D
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To tez potrzymam kciuki ;:26
Poczytalam tez troche info na temat roz w donicach i jak zwykle jest zasada prob :wink: Sa roze lepiej znoszace donice i te ktore w donicach marnieja i co dziwne, nie ma to nic wspolnego z odmiana a raczej sama roslina, donica w ktorej rosnie i miejscem gdzie stoi. Ogolna zasada jest taka, ze co 3 lata trzeba wymienic cala ziemie. Nie pomagaja ulepszacze, zwiekszone dawki nawozow itp po prostu trzeba wymienic i juz.. Do tego jezeli chcemy tego samego chabazia trzymac dalej w donicy, trzeba skrocic system korzeniowy, wycinajac przy tym 2-3 najgrubsze pedy.
Przy ciemnych donicach z tworzywa sztucznego, najlepiej nawiercic dodatkowo z bokow dziury, zeby ograniczyc stojace gorace powietrze w srodku... przy donicach ceramicznych, nie lazurowanych w srodku - najlepiej wylozyc srodek folia paraprzepuszczalna, co zapobiega nadmiernemu wysychaniu. No chyba ze sie regularnie podlewa, to mozna sobie odpuscic.
Mozna tez zastosowac w srodku folie babelkowa - wykladajac sciany - ktora ma tez zastosowanie izolacyjne zima ale wteczas, srednica donicy powinna byc dosc duza, zeby powierzchnia odparowywania byla znaczna (ja mam tak zrobione).
Zima donice najlepiej przesuwac pod sciane domu. Ceramiczne donice, najlepiej obwiazywac juta. Drewniane donice, mozna oblozyc styropianem, zostawiajac pustke powietrzna. Na chabazie rosnace w tworzywach, trzeba przewidziec na zimowanie jeszcze jedna donice - wieksza, ktora mozemy napelnic ziemia i dopiero wlozyc w to wlasciwa doniczke. Mozna tez zamiast ziemi zastosowac jakis material izolacyjny.... to chyba wszystko.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”