Ogród tesciowej, który wziełam pod swoje skrzydla

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
aovin
500p
500p
Od: 2 cze 2010, o 18:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród tesciowej, który wziełam pod swoje skrzydla

Post »

Niezapominajki masz u mnie zaklepane :D
ibizaa
1000p
1000p
Od: 9 lut 2011, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

ooo jak milo :tan :heja , ale banan pojawil sie na buzi czytajac Twoja wiadomsc ;:1 wkoncu moze je usiedle u siebie ;:224
ibizaa
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

przegladalam wlasnie zdjecia z ogrodu i trafiłam na takie, gdzie jeszcze te moje rabatki nie byly ogrodzone tym płotkiem plastikowym...
a to ze sa to zdjecia z wiosny, to pozwole sobie dodac ponieważ nie dodawałam tu ich jeszcze bo swoj watek mam od lipca :D

Tu rabatka z narcyzami, jesienią 2010 szybko tak tylko wykopalismy rowki aby posadzić cebule, wiec sa jeszcze nie ogrodzone...
Obrazek
tutaj jak juz powoli zaczeły kwitnąć
Obrazek
no i w kwietniu tego roku zaczelam ogradzac tym plotkiem aby wiadomo bylo gdzie maja byc kwiatki a gdzie trawa :D
Obrazek
a tu ta sama rabata, ale w sierpniu, gdzie na miejscu narcyzów posadzilam pare malw i na całej długosci astry :)
Obrazek

-- 15 lis 2011, o 12:24 --

i teraz podobnie z rabatka tulipanową..., tak wygladała na poczatku kwietnia
Obrazek

a tu juz ogrodzona i podczas kwitnienia..., po prawej stronie jeszcze jedna jest taka rabatka tulianowa, ale zdjecia nie posiadam
Obrazek Obrazek

a na miejscu tulipków posadzilam astry i goździki szabo (zdjecie z sierpnia)
Obrazek
a to ta druga rabatka, ktora byla tulipanowa tez, i na ich miejscu dalam same astry
Obrazek

-- 15 lis 2011, o 12:41 --

no i kolejna to moj trójkącik, w ktorym pare krokusów bylo posadzonych no i lilie i lwie paszczki tak wygladala jeszcze w marcu...
Obrazek

tutaj taki widoczek z góry, gdzie dopiero zaczynałam nadawać tym rabatkom bardziej wyrazisty kształt, a mase pracy przede mna jeszcze było
Obrazek

i kawałek trójkata juz ogrodzonego w ktorym wyrastaja sobie lilie
Obrazek

Nooo i to by bylo na tyle zdjec porównujacych jak były one tworzone :D
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Eliza :wit , Ty cebulowo zakręcona kobieto :;230
Podziwiam Cię za wytrwałość w ich sadzeniu bo to duuuużo więcej pracy niż z innymi roślinami.
A nie kuszą Cię jakieś byliny albo np. róże? U mnie zainteresowałaś się właśnie różą więc może w przyszłym roku pójdziesz w trochę innym kierunku niż cebulki? :wink:
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
ibizaa
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Witam u siebie :wit
co jak co ale z ta zakrecona cebulowo sie zgodze w 100% jakiegos bzika na ich punkcie dostalam :;230
Wiesz... ja tam tego nie odczuwam ze jest ciezko, bo wlasciwie tylko nimi sie zajmuje wiec dla mnie to cos normalnego :tan
A kusic kusza nie tylko byliny, ale i krzewy, małe iglaczki i wiele innych ale jak juz tu wczesniej pisalam nie będę inwestować w ogród ktory potem i tak zarośnie, bo tesciowa nim sie nie interesuje... dopiero jak dorobie sie z lubym wlasnego domu z ogrodkiem wtedy moje roslinkowe horyzonty na pewno sie poszerza ;:224
A róże zawsze kochalam, nawet z lubym mielismy kupic tej jesieni pare, ale przełozymy to na wiosne bo znajomy taty ma szkolke iglakow i innych roslinek i powiedzial ze na wiosne bedzie mial roze takie wielokwiatowe, wysokie i moooocno pachnace ktore chcialam :tan
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No fakt, ja ktoś nie zadba systematycznie o ogród to szkoda roboty, czasu i roślin...
Życzę Ci, żebyś szybko miała ten swój zielony raj :)
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
ibizaa
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

dlatego skupilam sie na cebulowych, bo je bez problemu mozna wykopac i przeniesc w nowe miejsce :D

A w zeszłym tygodniu z lubym ogladalismy przepiekna dzialke 6500m2, z wlasnym ogromnym stawem i lasem a na okolo tez lasy :tan taka dzikosc to miejsce w sobie mialo, zawsze w takim otoczeniu chcialam mieszkac, ale jeden duuuzyy minus tej dzialki - jest to dzialka rekreacyjna no i tu problem... bo nie mozna postawic domku, chyba ze ktos wie jak ominac przepisy i postawic domek o wymiarach takich jakich sie chce a nie letniskowych??? ;:224
Awatar użytkownika
roots23
500p
500p
Od: 23 sie 2010, o 16:01

Post »

ibizoo a spróbuj się dowiedzieć u zaufanego architekta o postawienie budynku gospodarczego. Potem jest możliwość przeprowadzenia go na budynek mieszkalny ( nie zawsze ). Dlatego doradzam wizytę u architekta. Jeśli jeszcze coś chcesz wiedzieć zapraszam na PW :) pozdrawiam
Pozdrawiam wszystkich ogrodników Renata :)
ibizaa
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Renatko wyslalam ci wiadomosc na pw.
Ale jak ktos ma jakies pomysły, czy doswiadczenie w tym temacie to tez prosze o rady :D
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Elu :D ale się naoglądałam kolorowych piękności ;:138 ;:138
Macie obydwoje cudowne plany na przyszłość i dużo zapału do pracy ;:224
Życzę Wam spełnienia tych wszystkich marzeń ;własnego domu z wielkim ogrodem,Tobie udanej obrony i przyznania dofinansowania ;:196 ;:196
A potem cebulowa przeprowadzka i tworzenie nowego już własnego imperium :tan :tan
Serdecznie pozdrawiam :wit
ibizaa
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

czesc Stasiu :wit
Cieszę się ze się podobało :tan czywiscie zapraszam czesciej do siebie, mozesz przyjsc wiosna do mnie i poogladac wtedy pieknie kwitnace niezapominajki, bo u siebie ich miec nie bedziesz po napadzie :;230 :;230 :;230
"nie dziekuje" ;:196 za te wszystkie zyczenia aby nie zapeszyc, mam nadzieje ze sie spelnia, przynajmniej bardzo tego pragne ;:224
Awatar użytkownika
marzena06
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:01

Post »

aovin pisze:Niezapominajki masz u mnie zaklepane :D
Ja natomiast podrzucę na wiosnę stokrotki-też wieloletnie - oczywiście jeśli chcesz

Obrazek
Kwiat jest uśmiechem rośliny Pozdrawiam Marzena
Moje wątki
Marzenkowo cz.1
ibizaa
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

masz nadmiar ich??? jak tak to przyjme je z otwartymi ramionami :heja ;:196

-- 26 lis 2011, o 20:46 --

Marzenko a jak Ty bys chciala to moge podzielic sie nasionkami lwiej paszczy :D
karotka1
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 24 lis 2011, o 18:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj, Ibizo! Jestem nowa na forum, ty też niedawno zaczęlaś. Podoba mi się twoje zacięcie, ja też bedę miala duże wyzwanie przed sobą. Zaczynam od zera, czyli od chwastów i ugoru...Szukam pomyslów. Chyba rosliny cebulowe posadzę w takich rządkach jak ty!
ibizaa
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

karotka1 witam Cie :wit
Noo to duzo pracy jeszcze przed Toba, ale jak cos sie chce zrobic to zrobi sie to bardzo szybko, wiec zycze Ci wytrwalosci w tworzeniu Twojego raju i aby ten zapal Cie nie opuszczal nigdy, chociaz... jak zaczniesz tworzyc ogrod to wsiakniesz na dobre w nim jak my wszyscy na tym forum :D :;230 A tym bardziej ciesze sie ze moglam w jakis sposób Cie zainspirowac :tan powiem Ci ze sadzenie w takich rzadkach jak dla mnie jest bardzo wygodne bo nie musze ich szukac po całym ogrodzie tylko maja po prostu swoje stale miejsce zarezerwowane :D
Ja sama jeszcze sie ucze, czytam o roslinach itp., ale jak bys miala jakies pytania to pytaj smialo... jak tylko będę w stanie to chetnie dam jakies wskazowki ;:136

Oczywiscie zapraszam czesciej :tan
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”