Ogród tesciowej, który wziełam pod swoje skrzydla
Re: Ogród tesciowej, który wziełam pod swoje skrzydla
Niezapominajki masz u mnie zaklepane 

-
- 1000p
- Od: 9 lut 2011, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
ooo jak milo
, ale banan pojawil sie na buzi czytajac Twoja wiadomsc
wkoncu moze je usiedle u siebie 

-
- 1000p
- Kontakt:
przegladalam wlasnie zdjecia z ogrodu i trafiłam na takie, gdzie jeszcze te moje rabatki nie byly ogrodzone tym płotkiem plastikowym...
a to ze sa to zdjecia z wiosny, to pozwole sobie dodac ponieważ nie dodawałam tu ich jeszcze bo swoj watek mam od lipca
Tu rabatka z narcyzami, jesienią 2010 szybko tak tylko wykopalismy rowki aby posadzić cebule, wiec sa jeszcze nie ogrodzone...

tutaj jak juz powoli zaczeły kwitnąć

no i w kwietniu tego roku zaczelam ogradzac tym plotkiem aby wiadomo bylo gdzie maja byc kwiatki a gdzie trawa

a tu ta sama rabata, ale w sierpniu, gdzie na miejscu narcyzów posadzilam pare malw i na całej długosci astry

-- 15 lis 2011, o 12:24 --
i teraz podobnie z rabatka tulipanową..., tak wygladała na poczatku kwietnia

a tu juz ogrodzona i podczas kwitnienia..., po prawej stronie jeszcze jedna jest taka rabatka tulianowa, ale zdjecia nie posiadam

a na miejscu tulipków posadzilam astry i goździki szabo (zdjecie z sierpnia)
a to ta druga rabatka, ktora byla tulipanowa tez, i na ich miejscu dalam same astry

-- 15 lis 2011, o 12:41 --
no i kolejna to moj trójkącik, w ktorym pare krokusów bylo posadzonych no i lilie i lwie paszczki tak wygladala jeszcze w marcu...

tutaj taki widoczek z góry, gdzie dopiero zaczynałam nadawać tym rabatkom bardziej wyrazisty kształt, a mase pracy przede mna jeszcze było

i kawałek trójkata juz ogrodzonego w ktorym wyrastaja sobie lilie

Nooo i to by bylo na tyle zdjec porównujacych jak były one tworzone
a to ze sa to zdjecia z wiosny, to pozwole sobie dodac ponieważ nie dodawałam tu ich jeszcze bo swoj watek mam od lipca

Tu rabatka z narcyzami, jesienią 2010 szybko tak tylko wykopalismy rowki aby posadzić cebule, wiec sa jeszcze nie ogrodzone...

tutaj jak juz powoli zaczeły kwitnąć

no i w kwietniu tego roku zaczelam ogradzac tym plotkiem aby wiadomo bylo gdzie maja byc kwiatki a gdzie trawa

a tu ta sama rabata, ale w sierpniu, gdzie na miejscu narcyzów posadzilam pare malw i na całej długosci astry

-- 15 lis 2011, o 12:24 --
i teraz podobnie z rabatka tulipanową..., tak wygladała na poczatku kwietnia

a tu juz ogrodzona i podczas kwitnienia..., po prawej stronie jeszcze jedna jest taka rabatka tulianowa, ale zdjecia nie posiadam

a na miejscu tulipków posadzilam astry i goździki szabo (zdjecie z sierpnia)

a to ta druga rabatka, ktora byla tulipanowa tez, i na ich miejscu dalam same astry

-- 15 lis 2011, o 12:41 --
no i kolejna to moj trójkącik, w ktorym pare krokusów bylo posadzonych no i lilie i lwie paszczki tak wygladala jeszcze w marcu...

tutaj taki widoczek z góry, gdzie dopiero zaczynałam nadawać tym rabatkom bardziej wyrazisty kształt, a mase pracy przede mna jeszcze było

i kawałek trójkata juz ogrodzonego w ktorym wyrastaja sobie lilie

Nooo i to by bylo na tyle zdjec porównujacych jak były one tworzone

- Cynthia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 lut 2009, o 12:50
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Eliza
, Ty cebulowo zakręcona kobieto
Podziwiam Cię za wytrwałość w ich sadzeniu bo to duuuużo więcej pracy niż z innymi roślinami.
A nie kuszą Cię jakieś byliny albo np. róże? U mnie zainteresowałaś się właśnie różą więc może w przyszłym roku pójdziesz w trochę innym kierunku niż cebulki?

Podziwiam Cię za wytrwałość w ich sadzeniu bo to duuuużo więcej pracy niż z innymi roślinami.
A nie kuszą Cię jakieś byliny albo np. róże? U mnie zainteresowałaś się właśnie różą więc może w przyszłym roku pójdziesz w trochę innym kierunku niż cebulki?

Pozdrawiam słonecznie - Baśka 

-
- 1000p
- Kontakt:
Witam u siebie
co jak co ale z ta zakrecona cebulowo sie zgodze w 100% jakiegos bzika na ich punkcie dostalam
Wiesz... ja tam tego nie odczuwam ze jest ciezko, bo wlasciwie tylko nimi sie zajmuje wiec dla mnie to cos normalnego
A kusic kusza nie tylko byliny, ale i krzewy, małe iglaczki i wiele innych ale jak juz tu wczesniej pisalam nie będę inwestować w ogród ktory potem i tak zarośnie, bo tesciowa nim sie nie interesuje... dopiero jak dorobie sie z lubym wlasnego domu z ogrodkiem wtedy moje roslinkowe horyzonty na pewno sie poszerza
A róże zawsze kochalam, nawet z lubym mielismy kupic tej jesieni pare, ale przełozymy to na wiosne bo znajomy taty ma szkolke iglakow i innych roslinek i powiedzial ze na wiosne bedzie mial roze takie wielokwiatowe, wysokie i moooocno pachnace ktore chcialam

co jak co ale z ta zakrecona cebulowo sie zgodze w 100% jakiegos bzika na ich punkcie dostalam

Wiesz... ja tam tego nie odczuwam ze jest ciezko, bo wlasciwie tylko nimi sie zajmuje wiec dla mnie to cos normalnego

A kusic kusza nie tylko byliny, ale i krzewy, małe iglaczki i wiele innych ale jak juz tu wczesniej pisalam nie będę inwestować w ogród ktory potem i tak zarośnie, bo tesciowa nim sie nie interesuje... dopiero jak dorobie sie z lubym wlasnego domu z ogrodkiem wtedy moje roslinkowe horyzonty na pewno sie poszerza

A róże zawsze kochalam, nawet z lubym mielismy kupic tej jesieni pare, ale przełozymy to na wiosne bo znajomy taty ma szkolke iglakow i innych roslinek i powiedzial ze na wiosne bedzie mial roze takie wielokwiatowe, wysokie i moooocno pachnace ktore chcialam

- Cynthia
- Od: 16 lut 2009, o 12:50
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No fakt, ja ktoś nie zadba systematycznie o ogród to szkoda roboty, czasu i roślin...
Życzę Ci, żebyś szybko miała ten swój zielony raj
Życzę Ci, żebyś szybko miała ten swój zielony raj

Pozdrawiam słonecznie - Baśka 

-
- 1000p
- Kontakt:
dlatego skupilam sie na cebulowych, bo je bez problemu mozna wykopac i przeniesc w nowe miejsce
A w zeszłym tygodniu z lubym ogladalismy przepiekna dzialke 6500m2, z wlasnym ogromnym stawem i lasem a na okolo tez lasy
taka dzikosc to miejsce w sobie mialo, zawsze w takim otoczeniu chcialam mieszkac, ale jeden duuuzyy minus tej dzialki - jest to dzialka rekreacyjna no i tu problem... bo nie mozna postawic domku, chyba ze ktos wie jak ominac przepisy i postawic domek o wymiarach takich jakich sie chce a nie letniskowych??? 

A w zeszłym tygodniu z lubym ogladalismy przepiekna dzialke 6500m2, z wlasnym ogromnym stawem i lasem a na okolo tez lasy

- roots23
- 500p
- Od: 23 sie 2010, o 16:01
ibizoo a spróbuj się dowiedzieć u zaufanego architekta o postawienie budynku gospodarczego. Potem jest możliwość przeprowadzenia go na budynek mieszkalny ( nie zawsze ). Dlatego doradzam wizytę u architekta. Jeśli jeszcze coś chcesz wiedzieć zapraszam na PW
pozdrawiam

Pozdrawiam wszystkich ogrodników Renata 

-
- 1000p
- Kontakt:
Renatko wyslalam ci wiadomosc na pw.
Ale jak ktos ma jakies pomysły, czy doswiadczenie w tym temacie to tez prosze o rady
Ale jak ktos ma jakies pomysły, czy doswiadczenie w tym temacie to tez prosze o rady

- stasia_ogrod
- Od: 13 mar 2011, o 16:48
Elu
ale się naoglądałam kolorowych piękności
Macie obydwoje cudowne plany na przyszłość i dużo zapału do pracy
Życzę Wam spełnienia tych wszystkich marzeń ;własnego domu z wielkim ogrodem,Tobie udanej obrony i przyznania dofinansowania
A potem cebulowa przeprowadzka i tworzenie nowego już własnego imperium
Serdecznie pozdrawiam

Macie obydwoje cudowne plany na przyszłość i dużo zapału do pracy

Życzę Wam spełnienia tych wszystkich marzeń ;własnego domu z wielkim ogrodem,Tobie udanej obrony i przyznania dofinansowania

A potem cebulowa przeprowadzka i tworzenie nowego już własnego imperium

Serdecznie pozdrawiam

-
- 1000p
- Kontakt:
czesc Stasiu
Cieszę się ze się podobało
czywiscie zapraszam czesciej do siebie, mozesz przyjsc wiosna do mnie i poogladac wtedy pieknie kwitnace niezapominajki, bo u siebie ich miec nie bedziesz po napadzie
"nie dziekuje"
za te wszystkie zyczenia aby nie zapeszyc, mam nadzieje ze sie spelnia, przynajmniej bardzo tego pragne 

Cieszę się ze się podobało

"nie dziekuje"

- marzena06
- Od: 4 cze 2008, o 22:01
-
- 1000p
- Kontakt:
masz nadmiar ich??? jak tak to przyjme je z otwartymi ramionami

-- 26 lis 2011, o 20:46 --
Marzenko a jak Ty bys chciala to moge podzielic sie nasionkami lwiej paszczy

-- 26 lis 2011, o 20:46 --
Marzenko a jak Ty bys chciala to moge podzielic sie nasionkami lwiej paszczy

-
- 10p - Początkujący
- Od: 24 lis 2011, o 18:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj, Ibizo! Jestem nowa na forum, ty też niedawno zaczęlaś. Podoba mi się twoje zacięcie, ja też bedę miala duże wyzwanie przed sobą. Zaczynam od zera, czyli od chwastów i ugoru...Szukam pomyslów. Chyba rosliny cebulowe posadzę w takich rządkach jak ty!
-
- 1000p
- Kontakt:
karotka1 witam Cie
Noo to duzo pracy jeszcze przed Toba, ale jak cos sie chce zrobic to zrobi sie to bardzo szybko, wiec zycze Ci wytrwalosci w tworzeniu Twojego raju i aby ten zapal Cie nie opuszczal nigdy, chociaz... jak zaczniesz tworzyc ogrod to wsiakniesz na dobre w nim jak my wszyscy na tym forum
A tym bardziej ciesze sie ze moglam w jakis sposób Cie zainspirowac
powiem Ci ze sadzenie w takich rzadkach jak dla mnie jest bardzo wygodne bo nie musze ich szukac po całym ogrodzie tylko maja po prostu swoje stale miejsce zarezerwowane
Ja sama jeszcze sie ucze, czytam o roslinach itp., ale jak bys miala jakies pytania to pytaj smialo... jak tylko będę w stanie to chetnie dam jakies wskazowki
Oczywiscie zapraszam czesciej

Noo to duzo pracy jeszcze przed Toba, ale jak cos sie chce zrobic to zrobi sie to bardzo szybko, wiec zycze Ci wytrwalosci w tworzeniu Twojego raju i aby ten zapal Cie nie opuszczal nigdy, chociaz... jak zaczniesz tworzyc ogrod to wsiakniesz na dobre w nim jak my wszyscy na tym forum

Ja sama jeszcze sie ucze, czytam o roslinach itp., ale jak bys miala jakies pytania to pytaj smialo... jak tylko będę w stanie to chetnie dam jakies wskazowki

Oczywiscie zapraszam czesciej