Storczyki renatas

ODPOWIEDZ
kasia74
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2010, o 23:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Storczyki renatas

Post »

Miniaturka i oncidium śliczne, trudno zdecydować które piękniejsze. Brawa dla obu.
Awatar użytkownika
Mireczek1965
200p
200p
Od: 3 sie 2011, o 12:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj! :wit

Piękna storczykowa rodzinka, oncidium wspaniałe. Jestem pod wrażeniem. Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
lucynaf
1000p
1000p
Od: 30 sty 2011, o 17:49

Post »

Renatko, przesłodki ten Twój krasnalek ;:92
Oncidium też bardzo mi się podoba ;:138
Ja tam jestem dumna ze swoich hybrydek, a w tej chwili najbardziej z Philadelphi, która jest przykładem dla wielu Waszych ;:109
Awatar użytkownika
tom_mix
500p
500p
Od: 3 sie 2007, o 13:46
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Fenomenalna miniaturka. Bardzo interesujący kolor i do tego taki wyjątkowy kształt płatków ;:167 Czy uprawiasz te miniaturki w mchu czy może kora?

Oncidium też ładne ;:108
Pozdrawiam Tomek
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Renatko nic się nie przejmuj u mnie też prawie sama sałata :;230 , ale wiem, że żyje bo rosną listki i korzonki. Twoja mini jest słodka, a córci oncidium piękne i oryginalnie wybarwione :uszy
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Sylwiaa
100p
100p
Od: 10 wrz 2011, o 19:10

Post »

Maleństwo śliczne :) A wracając do tematu gdzie kupić storczyki to byłam na kiermaszu i wystawie storczyków w Łodzi. Pięknie! Palmiarnia super a storczusi wysyp:) Wstawiłam zdjęcia więc zapraszam: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=19&t=48677
Pozdrawiam :)
---> Moi zieloni przyjaciele
---> Wystawy
Awatar użytkownika
Ewelina B
500p
500p
Od: 10 lip 2011, o 14:07

Post »

Renatko i jak twoja Vanda? Jeśli mogę wiedzieć to kupowałaś na allegro? mnie się marzy niebieska :D:D:D
Awatar użytkownika
renatas
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 paź 2010, o 17:33

Post »

Witam :wit

Oncidium faktycznie kolor ma dość rzadko spotykany, niestety już przekwitło....justus jeśli wypuści nowe psb to będę o Tobie pamiętać.
Filigranowa27 pisze:Mini uroczy;) Tylko ceny mogly my mieć też mini a nie jak za normalne duże roślinki:D:D. Oncidium pięknie ubarwione ma pyszczki;).
Patrycjo,ja kupuję miniaturki zawsze w Kauflandzie i w 90% przecenione,za najdroższą dałam 23zł, a najtańszą wyszukałam za 4,50.
tom_mix pisze:Fenomenalna miniaturka. Bardzo interesujący kolor i do tego taki wyjątkowy kształt płatków ;:167 Czy uprawiasz te miniaturki w mchu czy może kora?
Tomku z miniaturkami to ja jakby doświadczenia już robiłam...zwykle to spagnum sklepowe wydłubuję ,bo jest przelane i bardzo zbite.Czasem wkładałam w nowy mech, potem próbowałam w drobnej korze a ostatnio próbuję uprawy miniaturek w seramisie i chyba im się to podoba!
Ewelina B pisze:Renatko i jak twoja Vanda? Jeśli mogę wiedzieć to kupowałaś na allegrooo? mnie się marzy niebieska
Ewelina ,przyznam ,że mnie zaszokowałaś...mnie się marzą różne Vandy w różnych kolorach ;:224 ale chyba jeszcze nie pisałam nic na temat mojego "polowania" na Vandę...?...

Ale od początku ...Vandy szukałam od dawna,tylko u mnie ...małe miasteczko...rzadko można je spotkać ,a raczej wcale ;:223 .
Ostatnio będąc w dużym mieście zrobiłam rajd po marketach budowlanych i kupiłam

Obrazek Obrazek
jasne,że to nie Vanda...zwykły phalaenopsis ,ale mnie urzekł...choć miałam już hybryd nie kupować ;:223

Następnie w moje ręce wpadła miniaturka...kolejna-już 6 !
Obrazek Obrazek
A że mam słabość do tych krasnali ,to nie mogłam jej zostawić w sklepie :wink:

Ale jak mówią -do trzech razy sztuka ... :heja
Obrazek

no i w końcu mam Vandę- niespodziankę ,bo przekwitnięta .Najprawdopodobniej różowa albo fioletowa.
Mam nadzieję,że kiedyś zakwitnie.
...a i utargowałam ją za pół ceny :heja
Awatar użytkownika
Ewelina B
500p
500p

Post »

:roll: Renia może zaćmę mam na oczach, wydawało mi się, że około strony 8, 9 coś o Vandzie pisałaś :?

W każdym razie Vandzia dorodna. Mnie tylko w nich przerażają te długie korzonki, są troszkę paskudne, ale kwiat wielki i cudowny i listeczki cudnie ułożone ;:167 .
Awatar użytkownika
nina1611
500p
500p
Od: 27 mar 2011, o 13:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

gratuluję pięknej Vandy!!! :)
przy Twojej opiece na pewno szybko zakwitnie :) ;:138
Pozdrawiam Małgorzatka :)
Niektóre z moich storczyków ...
Awatar użytkownika
renatas
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 paź 2010, o 17:33

Post »

Ewelina
nie wiedziałam,że tak dokładnie przestudiowałaś mój wątek :shock: fakt na str.9 to była moja ascocenda ,malutka sadzonka,rośnie ,ma się dobrze.
Korzonki można do wazonu schować.mnie też się kiedyś nie podobały ,ale już się do nich przekonałam :wink:
A Ty widzę też zaczynasz chorować :;230 to szczerze Ci polecam lekturę wątku Doroty/dorotakol albo maczka/makosiu...tam to dopiero można zachorować ;:223

Nina-mam nadzieję,że tak będzie,strasznie jestem ciekawa jej koloru.
Awatar użytkownika
mis20
1000p
1000p
Od: 6 lis 2010, o 22:10

Post »

Renatko vandzia piękna, niech szybko kwitnie.
Widzę, że mamy po tyle samo maluchów, ja też mam już 6 i to wszystkie w tych samych doniczkach. Są śliczne, dosyć chętnie kwitną, bo moje kupione w sierpniu już mają po 1 lub dwa pędziki i co ważne nie zajmują dużo miejsca, zawsze się je gdzieś jeszcze wciśnie :;230
Awatar użytkownika
karell
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 14 lis 2011, o 11:32

Post »

śliczna miniaturka, mam taką samą :wink:

świetna Vanda, życzę szybkiego kwitnienia
Awatar użytkownika
Ewelina B
500p
500p

Post »

Renatko ja ogólnie jestem chora na rośliny kwitnące. Jako, że w pracy miałam około 50 falków do opieki (w salonie mamy duuuży podest na środku gdzie mamy stoliki do paznokci i dookoła w skrzynkach siedziały falki; przekwitły we wrześniu i teraz mamy sztuczne) to w domku zaowocowało to fiołkowo.Niestety falki z pracy przejęła do opieki ciocia szefowej i wyglądają tragicznie, ugotowała je przy kaloryferach, teraz na szczęście odpoczywają przy oknach na zapleczu socjalnym. Mam dwie hybrydy falkowe i już nie chcę więcej, wolę jakieś inne odmiany, bo przez fiołki mam mało miejsca, a jest tyle piękności, na które można zachorować ;). W każdym razie dwa parapety są dla fiołków, jeden jest dla storczyków i mam nadzieję, że niedługo dołączą do nich skrętniczki na wisiołkach. Szkoda tylko, że storczyki są takie drogie i przez to mniej dla mnie dostępne :/.
kasia74
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2010, o 23:15

Post »

Ładna hybryda, super miniaturka no i gratuluje zakupu vandy. Teraz tylko czekać na kwiatki niespodziankę. Ciekawe czy faktycznie będą różowe lub fioletowe.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”