Storczyki renatas
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 cze 2010, o 23:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Storczyki renatas
Miniaturka i oncidium śliczne, trudno zdecydować które piękniejsze. Brawa dla obu.
- Mireczek1965
- 200p
- Od: 3 sie 2011, o 12:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj!
Piękna storczykowa rodzinka, oncidium wspaniałe. Jestem pod wrażeniem. Pozdrawiam!

Piękna storczykowa rodzinka, oncidium wspaniałe. Jestem pod wrażeniem. Pozdrawiam!
- lucynaf
- 1000p
- Od: 30 sty 2011, o 17:49
Renatko, przesłodki ten Twój krasnalek
Oncidium też bardzo mi się podoba
Ja tam jestem dumna ze swoich hybrydek, a w tej chwili najbardziej z Philadelphi, która jest przykładem dla wielu Waszych

Oncidium też bardzo mi się podoba

Ja tam jestem dumna ze swoich hybrydek, a w tej chwili najbardziej z Philadelphi, która jest przykładem dla wielu Waszych

- tom_mix
- 500p
- Od: 3 sie 2007, o 13:46
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Fenomenalna miniaturka. Bardzo interesujący kolor i do tego taki wyjątkowy kształt płatków
Czy uprawiasz te miniaturki w mchu czy może kora?
Oncidium też ładne

Oncidium też ładne

Pozdrawiam Tomek
- ewarost
- Od: 14 gru 2010, o 18:21
- Kontakt:
Renatko nic się nie przejmuj u mnie też prawie sama sałata
, ale wiem, że żyje bo rosną listki i korzonki. Twoja mini jest słodka, a córci oncidium piękne i oryginalnie wybarwione 

Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
-
- 100p
- Od: 10 wrz 2011, o 19:10
Maleństwo śliczne
A wracając do tematu gdzie kupić storczyki to byłam na kiermaszu i wystawie storczyków w Łodzi. Pięknie! Palmiarnia super a storczusi wysyp:) Wstawiłam zdjęcia więc zapraszam: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=19&t=48677

Renatko i jak twoja Vanda? Jeśli mogę wiedzieć to kupowałaś na allegro? mnie się marzy niebieska
:D:D

- renatas
- Od: 25 paź 2010, o 17:33
Witam
Oncidium faktycznie kolor ma dość rzadko spotykany, niestety już przekwitło....justus jeśli wypuści nowe psb to będę o Tobie pamiętać.
ale chyba jeszcze nie pisałam nic na temat mojego "polowania" na Vandę...?...
Ale od początku ...Vandy szukałam od dawna,tylko u mnie ...małe miasteczko...rzadko można je spotkać ,a raczej wcale
.
Ostatnio będąc w dużym mieście zrobiłam rajd po marketach budowlanych i kupiłam

jasne,że to nie Vanda...zwykły phalaenopsis ,ale mnie urzekł...choć miałam już hybryd nie kupować
Następnie w moje ręce wpadła miniaturka...kolejna-już 6 !

A że mam słabość do tych krasnali ,to nie mogłam jej zostawić w sklepie
Ale jak mówią -do trzech razy sztuka ...

no i w końcu mam Vandę- niespodziankę ,bo przekwitnięta .Najprawdopodobniej różowa albo fioletowa.
Mam nadzieję,że kiedyś zakwitnie.
...a i utargowałam ją za pół ceny

Oncidium faktycznie kolor ma dość rzadko spotykany, niestety już przekwitło....justus jeśli wypuści nowe psb to będę o Tobie pamiętać.
Patrycjo,ja kupuję miniaturki zawsze w Kauflandzie i w 90% przecenione,za najdroższą dałam 23zł, a najtańszą wyszukałam za 4,50.Filigranowa27 pisze:Mini uroczy;) Tylko ceny mogly my mieć też mini a nie jak za normalne duże roślinki:D:D. Oncidium pięknie ubarwione ma pyszczki;).
Tomku z miniaturkami to ja jakby doświadczenia już robiłam...zwykle to spagnum sklepowe wydłubuję ,bo jest przelane i bardzo zbite.Czasem wkładałam w nowy mech, potem próbowałam w drobnej korze a ostatnio próbuję uprawy miniaturek w seramisie i chyba im się to podoba!tom_mix pisze:Fenomenalna miniaturka. Bardzo interesujący kolor i do tego taki wyjątkowy kształt płatkówCzy uprawiasz te miniaturki w mchu czy może kora?
Ewelina ,przyznam ,że mnie zaszokowałaś...mnie się marzą różne Vandy w różnych kolorachEwelina B pisze:Renatko i jak twoja Vanda? Jeśli mogę wiedzieć to kupowałaś na allegrooo? mnie się marzy niebieska

Ale od początku ...Vandy szukałam od dawna,tylko u mnie ...małe miasteczko...rzadko można je spotkać ,a raczej wcale

Ostatnio będąc w dużym mieście zrobiłam rajd po marketach budowlanych i kupiłam

jasne,że to nie Vanda...zwykły phalaenopsis ,ale mnie urzekł...choć miałam już hybryd nie kupować

Następnie w moje ręce wpadła miniaturka...kolejna-już 6 !

A że mam słabość do tych krasnali ,to nie mogłam jej zostawić w sklepie

Ale jak mówią -do trzech razy sztuka ...

no i w końcu mam Vandę- niespodziankę ,bo przekwitnięta .Najprawdopodobniej różowa albo fioletowa.
Mam nadzieję,że kiedyś zakwitnie.
...a i utargowałam ją za pół ceny

Pozdrawiam, Renata
Skrętniki renatas cz.II,Storczyki,Nadwyżki skrętników i żurawek,mój album w picasa
Skrętniki renatas cz.II,Storczyki,Nadwyżki skrętników i żurawek,mój album w picasa

W każdym razie Vandzia dorodna. Mnie tylko w nich przerażają te długie korzonki, są troszkę paskudne, ale kwiat wielki i cudowny i listeczki cudnie ułożone

- nina1611
- 500p
- Od: 27 mar 2011, o 13:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
gratuluję pięknej Vandy!!! 
przy Twojej opiece na pewno szybko zakwitnie

przy Twojej opiece na pewno szybko zakwitnie

- renatas
- Od: 25 paź 2010, o 17:33
Ewelina
nie wiedziałam,że tak dokładnie przestudiowałaś mój wątek
fakt na str.9 to była moja ascocenda ,malutka sadzonka,rośnie ,ma się dobrze.
Korzonki można do wazonu schować.mnie też się kiedyś nie podobały ,ale już się do nich przekonałam
A Ty widzę też zaczynasz chorować
to szczerze Ci polecam lekturę wątku Doroty/dorotakol albo maczka/makosiu...tam to dopiero można zachorować
Nina-mam nadzieję,że tak będzie,strasznie jestem ciekawa jej koloru.
nie wiedziałam,że tak dokładnie przestudiowałaś mój wątek

Korzonki można do wazonu schować.mnie też się kiedyś nie podobały ,ale już się do nich przekonałam

A Ty widzę też zaczynasz chorować

Nina-mam nadzieję,że tak będzie,strasznie jestem ciekawa jej koloru.
Pozdrawiam, Renata
- mis20
- 1000p
- Od: 6 lis 2010, o 22:10
Renatko vandzia piękna, niech szybko kwitnie.
Widzę, że mamy po tyle samo maluchów, ja też mam już 6 i to wszystkie w tych samych doniczkach. Są śliczne, dosyć chętnie kwitną, bo moje kupione w sierpniu już mają po 1 lub dwa pędziki i co ważne nie zajmują dużo miejsca, zawsze się je gdzieś jeszcze wciśnie
Widzę, że mamy po tyle samo maluchów, ja też mam już 6 i to wszystkie w tych samych doniczkach. Są śliczne, dosyć chętnie kwitną, bo moje kupione w sierpniu już mają po 1 lub dwa pędziki i co ważne nie zajmują dużo miejsca, zawsze się je gdzieś jeszcze wciśnie

- karell
- 10p - Początkujący
- Od: 14 lis 2011, o 11:32
śliczna miniaturka, mam taką samą
świetna Vanda, życzę szybkiego kwitnienia

świetna Vanda, życzę szybkiego kwitnienia
Renatko ja ogólnie jestem chora na rośliny kwitnące. Jako, że w pracy miałam około 50 falków do opieki (w salonie mamy duuuży podest na środku gdzie mamy stoliki do paznokci i dookoła w skrzynkach siedziały falki; przekwitły we wrześniu i teraz mamy sztuczne) to w domku zaowocowało to fiołkowo.Niestety falki z pracy przejęła do opieki ciocia szefowej i wyglądają tragicznie, ugotowała je przy kaloryferach, teraz na szczęście odpoczywają przy oknach na zapleczu socjalnym. Mam dwie hybrydy falkowe i już nie chcę więcej, wolę jakieś inne odmiany, bo przez fiołki mam mało miejsca, a jest tyle piękności, na które można zachorować ;). W każdym razie dwa parapety są dla fiołków, jeden jest dla storczyków i mam nadzieję, że niedługo dołączą do nich skrętniczki na wisiołkach. Szkoda tylko, że storczyki są takie drogie i przez to mniej dla mnie dostępne :/.
-
- Od: 1 cze 2010, o 23:15
Ładna hybryda, super miniaturka no i gratuluje zakupu vandy. Teraz tylko czekać na kwiatki niespodziankę. Ciekawe czy faktycznie będą różowe lub fioletowe.