Trzymaj się cieplutko
Ogródek pod dębami część 4
- TerDob
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 sty 2008, o 17:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek pod dębami część 4
Wando
Piękna jesień u Ciebie . Liście dębu porozrzucane przez wiatr cudnie wyglądają , do tego wspaniała spartana - cudo
Trzymaj się cieplutko
Trzymaj się cieplutko
-
x-d-a
No, Wandziu, masz trochę tych liści
Pięknie i malowniczo to wygląda, ale wyobrażam sobie, ile pracy kosztuje Cię doprowadzenie ogrodu do porządku.
Garnki mam identyczne - w sezonie służą za osłonki dla kwiatków, zimę spędzają 'do góry nogami' :P
Pięknie i malowniczo to wygląda, ale wyobrażam sobie, ile pracy kosztuje Cię doprowadzenie ogrodu do porządku.
Garnki mam identyczne - w sezonie służą za osłonki dla kwiatków, zimę spędzają 'do góry nogami' :P
- stasia_ogrod

- Od: 13 mar 2011, o 16:48
Fajny wierszyk
na dodatek do liściastych fotek

- malgocha1960

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Wandziu,bardzo chętnie,o ile bedziesz pamiętała do spotkania u Szmita,i ja też , bo skleroza postępująca.
-
edulkot

- Od: 4 lut 2011, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wandziu śliczny dywan z liści dębowych rozłożył Ci się w ogrodzie i pewnie aż miło chodzić wśród tych liści. Ja uwielbiam chodzić w liściach, tak fajnie szeleszczą.
A na rabatach dodatkowa kołderka dla roślinek.
Z tą Spartyną to jednak nie za bardzo mi po drodze bo ja chciałam coś podobnego posadzić przy odpowietrznikach z rur rozsączowych a skoro się rozłazi to jeszcze mi wlezie do rur, to już lepiej jakąś inną poszukam. Wielkie dzięki za informacje.
Z tą Spartyną to jednak nie za bardzo mi po drodze bo ja chciałam coś podobnego posadzić przy odpowietrznikach z rur rozsączowych a skoro się rozłazi to jeszcze mi wlezie do rur, to już lepiej jakąś inną poszukam. Wielkie dzięki za informacje.
- Jatra

- Od: 18 sie 2011, o 22:01
- Kontakt:
Wandziu bardzo lubię do Ciebie zaglądać ,tylko nie zawsze jest czas coś napisać .
Tak naszym fiołeczkom , nie jedna roślina może pozazdrościć ciepełka.
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Sure, ano trzeba się pocieszać, jak humor nie bardzo dopisuje. Jesień to jesień. Liście opadają. I tak ma być
Atka, te gliniane garnki to ozdoba na moim skalniaku pod dębem. NIczego nimi nie okrywam. Lubię takie różne przedmioty w ogrodzie.
Tereska, fajnie, że już zaczęłaś się wpisywać, oznacza to, że humorek nieco lepszy. prawda?
Dalu, twoje gliniaki pamiętam, a jakże. Też mam ich małą kolekcję. Uratowałam je niedawno przed wyrzuceniem, gdy moje dzieci zabrały się do porządkowania piwnic w starym domu
Dla nich to po prostu starocie, a dla mnie skarby
Stasiu, dzięki, to jest piosenka, którą śpiewają moje wnuczki i która ją też śpiewałąm w przedszkolu
Malgosiu, będziesz musiała przypomnieć. Ja już się nie mogę doczekać spotkania u Szmita, bo zaplanowałąm sobie kilka trawek dokupić.
O matko, a tu jeszcze tyle czasu...
Edulkotku, miskanta jakiegoś radzę ci tam posadzić. Ale pamiętaj, chińskiego, a nie cukrowego. Chińskie trzymają się kęp, a wybór jest przeogromny.
Po liściach sympatycznie się chodzi, przyznaję. I w ogóle są takie romantyczne. I grabienie też jest w porządku, jeśli tylko świeci słoneczko. Trzeba je polubić i już
Jatro, cieszę się, że zaglądasz.
W takim razie na pewno zauważyłaś, że w tym moim ogrodzie brakuje chryzantem. Nie mam ani jednej. Wyobrażasz sobie. Muszę u ciebie kupic kilka na wiosnę, tylko przez zimę podumam, gdzie znajdę dla nich miejsce. Bo wiesz, ja ostatnio mam klapki na oczach i tylko róże sadzę. Ale na różach przecież świat się nie kończy. 

Atka, te gliniane garnki to ozdoba na moim skalniaku pod dębem. NIczego nimi nie okrywam. Lubię takie różne przedmioty w ogrodzie.
Tereska, fajnie, że już zaczęłaś się wpisywać, oznacza to, że humorek nieco lepszy. prawda?
Dalu, twoje gliniaki pamiętam, a jakże. Też mam ich małą kolekcję. Uratowałam je niedawno przed wyrzuceniem, gdy moje dzieci zabrały się do porządkowania piwnic w starym domu
Stasiu, dzięki, to jest piosenka, którą śpiewają moje wnuczki i która ją też śpiewałąm w przedszkolu
Malgosiu, będziesz musiała przypomnieć. Ja już się nie mogę doczekać spotkania u Szmita, bo zaplanowałąm sobie kilka trawek dokupić.
Edulkotku, miskanta jakiegoś radzę ci tam posadzić. Ale pamiętaj, chińskiego, a nie cukrowego. Chińskie trzymają się kęp, a wybór jest przeogromny.
Po liściach sympatycznie się chodzi, przyznaję. I w ogóle są takie romantyczne. I grabienie też jest w porządku, jeśli tylko świeci słoneczko. Trzeba je polubić i już
Jatro, cieszę się, że zaglądasz.

- agatka123

- Od: 23 sty 2011, o 21:12
Wandziu ale wory naszykowałaś , domyślam się że kominek jednak podoła
Bardzo podoba mi się piosenka i rabatki obsypane liśćmi
Pozdrawiam wieczorkiem
Bardzo podoba mi się piosenka i rabatki obsypane liśćmi
Pozdrawiam wieczorkiem
Widząc te opadłe liście dębowe doceniam trud zakładania rabatek kwiatowych. Z trawnika posprzątała by dmuchawa.
Pozdrawiam Krystyna
- Atka-a1

- Od: 28 kwie 2009, o 09:58
Dzięki Wandziu
Faktycznie masz tych liści ... U mnie dwa wielkie wory czekają na przerobienie na kompost i jeszcze jeden dojdzie na pewno - dziś już nie miałam czasu zagrabić, a dużo liści naleciało.
-
leszczyna

- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
WANDZIU...ten Czesław to w niedługim czasie zajrzy Tobie w garnek a i liść tam też się zawieruszy
....pięknie usytuowany....
Pytałaś o trawkę w soczystej zieleni to....FESTUCA GOLDEN TOUPEE......

Pytałaś o trawkę w soczystej zieleni to....FESTUCA GOLDEN TOUPEE......
Od przybytku głowa nie boli cz.4 Cz.5.aktualna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Agatka, kominek pracuje, że aż miło, bo już trochę zimno w chałupie się robi, a nie chcemy na razie rozkręcać gazu na pełny regulator.
Krysad, dmuchawa niestety nie wciąga liści, tylko rozdmuchuje w inne miejsce. Wywiałoby pod siatkę, na rabaty. A ja bym musiała stamtąd wyciągać
Kiepski byłby to pomysł.
Atka, takich worów to ja mam co roku około 25. I niestety na kompost się te liście dębowe nie nadają, palimy nimi w kominku
Leszczynko, dzięki za nazwę trawki, zapisana. A ten dąb na fotce to nie Czesław, tylko Edward
Na mojej działce są cztery dęby.
, a imię dla tego zaproponowała krysad Pasuje jak ulał.
Krysad, dmuchawa niestety nie wciąga liści, tylko rozdmuchuje w inne miejsce. Wywiałoby pod siatkę, na rabaty. A ja bym musiała stamtąd wyciągać
Atka, takich worów to ja mam co roku około 25. I niestety na kompost się te liście dębowe nie nadają, palimy nimi w kominku
Leszczynko, dzięki za nazwę trawki, zapisana. A ten dąb na fotce to nie Czesław, tylko Edward
- Atka-a1

- Od: 28 kwie 2009, o 09:58
To dopiero ilośćAtka, takich worów to ja mam co roku około 25. I niestety na kompost się te liście dębowe nie nadają, palimy nimi w kominku
-
leszczyna

- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
WANDZIU.....przeproś EDWARDA.....

Od przybytku głowa nie boli cz.4 Cz.5.aktualna
- tu.ja

- Od: 21 lip 2008, o 09:18
Wandziu czy możesz mnie oświecić co to za roślina między żurawkami ( ta o sinych, pierzastych liściach)? Pięknie się razem komponują.
Ja nie mam aż takiego problemu z dębowymi liśćmi - mam tylko jeden dąb a nie trzy
Piękna jesień w tym roku, ale już się kończy...