Ogródek AGNESS cz. 10

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS cz. 10

Post »

Gosiu zawsze azalie okrywałam iglaczkami i agrowłókniną, i zawsze były jakieś takie jakby zaparzone.....słabo kwitły.....w zeszłym roku stwierdziłam, ze koniec z nadmiernym rozpieszczaniem i nie otuliłam. Wczesna wiosną wyglądały na kompletnie przemarznięte, już miałam wszystkie wykopać, kiedy zobaczyłam, ze pojawia się mnóstwo pąków i kwitły tak wspaniale jak nigdy przedtem.....Ja już nie będę ich okrywać....co będzie.....mam nadzieję, ze tak jak poprzedniej zimy....

Jagódko, tak, to azalia japońska, uwielbiam je jesienią za takie intensywne, żarówiaste czerwienie :D
U mnie niestety większość liści na drzewach już opadła,wystarczyły 2 mroźne noce, na szczęście jeszcze troszkę trzyma fason i cieszy kolorami :D
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Piękne zdjęcia, Aguś, jak zwykle zresztą :D
I co ja wśród nich widzę: wilczomlecz złocisty! :shock: Ten prawdziwy?
Bo ja szukałam tego wilczomlacza, ale ciągle trafiałam na coś innego.
Azalia przeslicznie wygląda. Długo trzyma liście. Moja już się sypie. Jeszcze dzień, może dwa i wszystko będzie już łyse, a u Ciebie jakby się czas trochę zatrzymał :D
Awatar użytkownika
Padawan Collies
100p
100p
Od: 1 lis 2011, o 20:34
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Witaj Agnieszko! Super kolory masz w ogrodzie! 9pocieszające jest też i to, że nie tylko ja z uwielbieniem patrzę na opadające, jesienne liście!!). A z suszą i podlewaniem u nas to samo. W ubiegłym tygodniu pod każdy krzaczek poszła konewka wody (marne 10 litrów, ale lepsze to niż nic).
Pozdrawiam - Mariola & Padawanki Copyright@Padawan Collies
Nasz ogród na Forum
GÓRY
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Izuniu dziękuję ;:196 U mnie faktycznie wszystko jakoś późno tej jesieni, azalie dopiero się przebarwiły, nawet jeszcze do końca nie złapały płomiennych kolorków :D
Izuniu wilczomlecza już zapisałam na wiosenną wymiankę :D Tak wyglądał wiosną w pełni kwitnienia .
Obrazek

Mariolu witaj w moim ogródku :wit
Ja kocham jesień z jej wspaniałymi intensywnymi barwami i złotymi dywanami ścielącymi się u stóp :D ....nawet bardzo długo nie grabię 8-) :lol: dopiero jak liście zaczynają brązowieć i jest ich naprawdę dużo....a tak to patrzę i zachwycam się 8-) :lol:
Ja dzis w końcu muszę się wziąć za podlewanie, bo mrozy mogą przyjść w każdej chwili i będzie kiepsko z przesuszonymi roślinkami.....taka wspaniała piękna jesień ma i swoje minusy, niestety....
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Witaj Agunia, widzę, że wreszcie doczekałaś się i ty jesieni w ogrodzie :)
Co ma takie liście na trzecim zdjęciu? nie moge jakoś skojarzyc co to za roslina :oops:
A liści do grabienia marz rzeczywiście sporo. ja na szczęście tę część pracy ogrodowej mam juz za sobą. dzis ruszam w róże. Oberwac liście, posprzątać pod krzaczkami, przygotować kopce.
I znów podac ogród. Sucho okropnie :(
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Agus,ja azalii japońskich nie okrywałam i po ostatniej zimie dwie mi przemarzły.
Takie widoki z liśćmi wolę oglądać na zdjęciach,za dużo ich mam za oknem.Jak się teroche ociepli idę grabić.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko krzaczek o który pytasz to weigela.
Ja też jak troszkę się ociepli to idę podlewać ogród :D Z kopczykami jeszcze troszkę czekam. muszę tylko przykryć czymś kompost, żeby nie podmarzł jak przyjdą większe przymrozki, bo będzie problem z robieniem kopczyków :lol:

Małgosiu azalie japońskie są najdelikatniejsze. Ale ja już nie będę ich okrywała....co będzie. Rosną pomiędzy innymi roślinkami , a i liczę na śnieg, ze je otuli. Mam nie najlepsze doświadczenia z okrywaniem, bo zawsze to robiłam, a w zeszłym roku nie i kwitły zachwycające. Jak będzie teraz ....zobaczymy....
Liści to u ciebie faktycznie dużo więc i grabienia też , u mnie jeszcze dokąd ładne niech się ścielą.....na drzewach już nie ma, więc niech się złocą na trawniku 8-) :lol:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
lucy09
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 sie 2008, o 15:02

Post »

Ładnie wyglądają kolory jesieni u ciebie Agnieszko. Choć czasu sstatnio mam b.mało to i tak choć na chwilkę zaglądnę do ciebie. :wit
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lucynko bardzo się cieszę, ze zaglądasz do mnie ;:196
Jesień faktycznie wciąż jest piękna i kolorowa, ale już zbliżają się większe mrozy, więc niedługo kolorki się skończą....
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Agnieszko ja dziś też będę kopczykować różę i hortensje, nie mam kompostu więc trociny M załatwił mam nadzieję że mi starczy na wszystko .
Genia
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Geniu na szczęście jeszcze jest piękna pogoda, więc przyjemnie pracuje się w ogródku :D A i pracy teraz jest ogrom z tym przygotowywaniem roślin do zimy. Na szczęście wszystkie jesienne trudy wynagrodzone są latem, kiedy możemy podziwiać piękne kolorowe kwiaty :D Chociaż przyznam się szczerze, ze ja jesienią mam niesamowitego lenia do prac ogrodowych :oops:

Chryzantemki wciąż niezawodnie zdobią

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aguś tego ogromu listków nie zazdroszczę :? Zgrabić można, oczywiście, a trzeba własnymi rączkami ze skalniaka i rabat wybrać ;:224
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Joluś ja listki z rabat i skalniaka wybieram dopiero wiosną. Traktuję je jako naturalną kołderkę :D Ale wtedy pracy jest naprawdę sporo :lol: ....a jeszcze one takie po zimie - niekoniecznie złote :wink: :lol:
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Agusiu u ciebie jeszcze wszystkie roślinki świetnie wyglądają, chryzantemki są przepiękne zwłaszcza biało-różowe "pomponiki". Czy wąchałaś chryzantemki te, które są na pierwszej fotce, one pięknie, słodko pachną. ;:108
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aga, jak zwykle piekne fotki. Chryzantemki ;:167
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”