Hmmm... przyznam sie szczerze, że też mam naturalną urodę...wanda_23 pisze:Ja też nie :P (serio... ale nie ubolewam, bo wcale nie muszę się malować)
Orchidee Vito
- vito157
 - Przyjaciel Forum - gold

- Od: 26 sie 2009, o 19:20
 - Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
 - Kontakt:

Re: Orchidee Vito
No i bardzo dobrze, natura rulez 
A tak serio, chciałabym umieć robić takie fotki, czy średniej klasy aparatem też jestem w stanie takie zrobić
 W sensie hybrydą 

A tak serio, chciałabym umieć robić takie fotki, czy średniej klasy aparatem też jestem w stanie takie zrobić
- vito157

- Kontakt:

Oczywiście! Myślę, że hybrydy mają nawet pewną przewagę nad lustrzankami. Dzięki mniejszym matrycom, macro w hybrydach robi się niejako 'z marszu', podczas gdy w lustrzankach musisz już mieć do tego cały osprzęt, który - niestety - kosztuje.wanda_23 pisze:No i bardzo dobrze, natura rulez
A tak serio, chciałabym umieć robić takie fotki, czy średniej klasy aparatem też jestem w stanie takie zrobićW sensie hybrydą
Ponadto hybrydy są jednak troszeczkę łatwiejsze w eksploatacji...
Kurczę, nie wiem czy kiedykolwiek pojmę jak robić dobre zdjęcia, mam tylko ustawione na automat i tyle...
a tym aparatem da się zrobić coś fajnego

a tym aparatem da się zrobić coś fajnego
- vito157

- Kontakt:

Jasne! Już wcześniej komuś pisałem, że ten jest całkiem przyzwoitą hybrydą! Ma zoom w obiektywie, co jest niezaprzeczalną zaletą i przewyższa 'patent' pt. bzzzz bzzzzz pod kciukiem...

hmmm, no coś ty 
 i dałabym radę zrobić mniej więcej coś takiego samego jak Ty dziś wkleiłeś 

- vito157

- Kontakt:

Owszem.wanda_23 pisze:hmmm, no coś tyi dałabym radę zrobić mniej więcej coś takiego samego jak Ty dziś wkleiłeś
Do zrobienia tego zdjęcia używałem:
1. Aparatu Pentax K10D
2. Obiektywu Pentax 100/2,8 macro 1:1
3. Statywu
4. Dwóch studyjnych lamp błyskowych o mocy 400Ws każda
5. Softboxa 60x90 cm
6. Beauty dish'a z plastrem miodu
7. Czarnego tła (kartonowe czarne tło firmy Lastolite + 2 statywy i poprzeczka)
8. Białej blendy
I tyle...
Ale pewnie jakbym jakoś samemu się pobawiła i poustawiała w nim coś, a nie otwieram, cykam i wklejam fotęvito157 pisze:Owszem.wanda_23 pisze:hmmm, no coś tyi dałabym radę zrobić mniej więcej coś takiego samego jak Ty dziś wkleiłeś
Wrzuciłam dziś zdjęcie w swoim wątku, nieco prześwietlone pewnie
- vito157

- Kontakt:

W sumie to za chwilę zrobi się nam drugi wątek fotograficzny...
Wanda... W fotografii problemem nie jest sprzęt, a światło. Nad nim musisz zapanować, a nie nad aparatem. I to jest w tym wszystkim najtrudniejsze.
Nie na darmo się mówi, że amator marzy o sprzęcie, zawodowiec o pieniądzach, a artysta o świetle...

Wanda... W fotografii problemem nie jest sprzęt, a światło. Nad nim musisz zapanować, a nie nad aparatem. I to jest w tym wszystkim najtrudniejsze.
Nie na darmo się mówi, że amator marzy o sprzęcie, zawodowiec o pieniądzach, a artysta o świetle...
no wiem wiem, że się dopytuję zbyt dokładnie o robieniu tych fotek...
Ale ja chyba za słabo to wszystko ogarniam... ech :/

Ale ja chyba za słabo to wszystko ogarniam... ech :/
- vito157

- Kontakt:

Wiec powolutku, krok po kroczku... Dużo oglądaj, analizuj jak dane zdjęcie zrobiono... Innej drogi nie ma... Ja też wciąż się uczę...

- Zuza_i_Tygrysek
 - 200p

- Od: 21 paź 2011, o 09:35
 - Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Wanda Vito ma drugi wątek o robieniu zdjęć - zobacz sobie. Prawie codziennie jest tam nowa porcja info do ogarnięcia. Porównaj sobie moje zdjecia z początku mojego wątku o storczykach a to osatatnie, któe zrobiłam Marysi i to białego falka, które jest u Vito na drugim wątku. Nie jest idealnie, ale rozwijam się 
Vito ten twój storczyk to jakiś zmutowany jest
 ciekawe czy kolejne kwiaty też tak będą wyglądały. No ale przyznać trzeba, że kolorek śliczny.
A powiedz mi gdzie było to Cymbidium? Mógłbyś się podzielić takimi informacjami wiesz? Może ja też mam taki sklep a różowego cymbidium jeszcze nie mam.... Naprawdę były takie tanie? Nie mogłeś kupić i wysłać mi pocztą? U mnie Cymbidiu stoją po 90zł

Vito ten twój storczyk to jakiś zmutowany jest
A powiedz mi gdzie było to Cymbidium? Mógłbyś się podzielić takimi informacjami wiesz? Może ja też mam taki sklep a różowego cymbidium jeszcze nie mam.... Naprawdę były takie tanie? Nie mogłeś kupić i wysłać mi pocztą? U mnie Cymbidiu stoją po 90zł
Pozdrawiam Edyta 
Zapraszam do obejrzenia mojej storczykowej kolekcji
Storczykowe szaleństwo w wydaniu Edyty

Zapraszam do obejrzenia mojej storczykowej kolekcji
Storczykowe szaleństwo w wydaniu Edyty
Edytko kochana, czytałam wątek o fotografowaniu ale do mnie trzeba bardziej drukowanymi literami jednak... albo musiałabym poczytać jeszcze raz wszystko w jakiś spokojny weekend, tak ze zrozumieniem i z myśleniem własnie 
Ale dziękuję za namiary

Ale dziękuję za namiary
- Judi
 - 200p

- Od: 7 cze 2011, o 23:36

Piękny phalaenopsis  

Moje storczyki - http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=47876" onclick="window.open(this.href);return false;

- vito157

- Kontakt:

Sam jestem tego ciekaw. Zobaczymy przy kolejnym kwitnieniuZuza_i_Tygrysek pisze:Vito ten twój storczyk to jakiś zmutowany jestciekawe czy kolejne kwiaty też tak będą wyglądały. No ale przyznać trzeba, że kolorek śliczny.
Cymbidia (przecudnej urody!) i w dużych ilościach były w sieci Woodies w cenie 6,99 EUR za sztukę. Dla porównania: paczka Marlboro kosztuje 8,60 EUR, najniższa stawka godzinowa - 8,65 EUR. Czyli o wiele taniej niż w PL - i to zarówno w wartościach bezwzględnych, jak i w relacjach do płacy minimalnej.Zuza_i_Tygrysek pisze: A powiedz mi gdzie było to Cymbidium? Mógłbyś się podzielić takimi informacjami wiesz? Może ja też mam taki sklep a różowego cymbidium jeszcze nie mam.... Naprawdę były takie tanie? Nie mogłeś kupić i wysłać mi pocztą? U mnie Cymbidiu stoją po 90zł
Problemem byłby chyba transport. Paczka 1 kg kosztowałaby 22 EUR, 1,5 kg - 28 EUR. Więc cała zabawa chyba jest na pograniczu opłacalności, jeśli weźmiemy pod uwagę ryzyko utraty roślin.