Mój fijoł 2
- ewamaj66
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Mój fijoł 2
Majka, cieszę się z Twojej przesyłki
Wiem, że sadzonki wyglądają na wyjątkowo ładne. Życzyłabym sobie (i Tobie
), żeby równie dobrze rosły, jak wyglądają.
- majka411

- Od: 12 sie 2009, o 18:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ewciu,
nie może być inaczej.
dostały wszystko jak powinny dostać. Teraz czekamy do wiosny

- ewamaj66

Oj czekamy, czekamy
Przymrozek co rano, w końcu przyjdzie grudzień, a po świętach już z górki. Sezon zaczynam już w lutym- przesadzam begonie, sieję jednoroczne i wypatruję przez okno krokusów 
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Tak, Ewuniu, byle do lutego. Wtedy na parapetach zaczyna się już ruch. W końcu na rózach świat się nie kończy. Jest wiel innych pięknych roślin, które trzeba do siebie zaprosić. Na przykład begonie, o których wspominasz. W tym roku u mnie nie były one najlepsze. Powyrastały zbyt wysoko i łamały się. Chyba trzeba wsadzać głębiej w doniczkę.
- ewamaj66

Wanda, jestem tego samego zdania
Róże uwielbiam, ale mnóstwo innych roślin też mnie cieszy i nie wyobrażam sobie bez nich życia. Moje begonie zgrzybiały, dwie zgniły-zapewne z powodu pięknej pogody
Skończyłam wreszcie warzywnik
Zaczęłam sprzątać ostatnie liście, zmrok mnie wygonił. Jutro może skończę i z tym. Zimno przeraźliwie, zamierzam zacząć kopcować róże, choć wydaje mi się zbyt wcześnie. Zobaczymy, jaka będzie pogoda. Rozkwitła Double Delight. Widać uszkodzenia mrozowe, ale zapewniam, że zapachowi to nie zaszkodziło

Zdjęcia Elmshorn z dzisiaj

Skończyłam wreszcie warzywnik

Zdjęcia Elmshorn z dzisiaj

- majka411

Ewaewamaj66 pisze:Oj czekamy, czekamyPrzymrozek co rano, w końcu przyjdzie grudzień, a po świętach już z górki. Sezon zaczynam już w lutym- przesadzam begonie, sieję jednoroczne i wypatruję przez okno krokusów
No proszę czary mary i różyczka kwitnie. Dobrze , że pachnie
I jeszcze następna
Róże to chyba już tylko u Ciebie kwitną
Ojejej, mężowie podczytujący forum...I znający wszelkie plany, myśli zaraz jak wykiełkują...Niedobrze! Może zmiana nicków?
Albo pisanie szyfrem? Albo zmylić przeciwnika?
Pisać, ze już nic się nie kupuje, a wszystkie rośliny to już od lat tu rosną?

- ewamaj66

Majka, ja tak to widzę
Teraz na szczęście mogę kończyć porządki w ogrodzie, więc i nastrój lepszy niż zwykle. Normalnie już bym zapadła w letarg-zimno tak na mnie wpływa
Zdziwię się trochę, jeśli Rose de Resht (dzisiejsze zdjęcie) zdoła rozwinąć ten pączek. Chociaż patrząc na wyczyny Elmshorn, nie zakładałabym się o to

Zdziwię się trochę, jeśli Rose de Resht (dzisiejsze zdjęcie) zdoła rozwinąć ten pączek. Chociaż patrząc na wyczyny Elmshorn, nie zakładałabym się o to

- Sure

- Od: 5 lip 2010, o 21:03
Ewka, jak masz dobrze, że skończyłaś jakiś kawałek porządkowania (a może całość już?). Ja dopiero w ten weekend się zabieram za porządne porządki, pierwszy od dawna, kiedy jestem w domu za dnia ;)
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
- majka411

O proszę i następna królewna
Ja obstawiam , że rozwinie
Ewciu,
Marta ma rację , albo szyfrem , albo inne zmiany

Ewciu,
- ewamaj66

Marta, nie tak głośno, bo jeszcze M zwietrzy spisek
Sama się dziwię różom. Sąsiadka ma głównie okrywówki, te dopiero dają czadu
Skrzynię kompostownika wypełniłam tylko w tym sezonie, w następnym będą tam na pewno cukinie
Zdjęcie robiłam jednak nie resztkom organicznym, tylko kotu, który teraz grzeje mi kolana, przytulak taki

Dziewczyny, nie nadążam wrzucać zdjęć
Agata, skończyłam na razie to, co najpilniejsze-warzywnik (który powinien być zrobiony miesiąc temu
). Została mi powtórka grabienia, choć w o wiele mniejszym zakresie. Liczę na jutro
Majka, mam jeszcze kilka ostatków. Dziś się zreflektowałam, że poza królewnami niewiele mi kwitnie o tej porze roku. Niestety, nie mam głowy do szyfrów, pamiętam dobrze tylko imiona królewien
Skrzynię kompostownika wypełniłam tylko w tym sezonie, w następnym będą tam na pewno cukinie

Dziewczyny, nie nadążam wrzucać zdjęć
Agata, skończyłam na razie to, co najpilniejsze-warzywnik (który powinien być zrobiony miesiąc temu
Majka, mam jeszcze kilka ostatków. Dziś się zreflektowałam, że poza królewnami niewiele mi kwitnie o tej porze roku. Niestety, nie mam głowy do szyfrów, pamiętam dobrze tylko imiona królewien
- Sure

- Od: 5 lip 2010, o 21:03
Ewo, i tak jesteś do przodu w stosunku do mnie, o tygodnie świetlne!
super zdjęcie kociambra, jaki z niego akrobata!
super zdjęcie kociambra, jaki z niego akrobata!
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
-
Matrix2
- 500p

- Od: 29 sie 2010, o 11:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Piękna ta pnąca róża, kotek uroczy to jeszcze maluch 
Wracając do tematu róż pnących zamówiłem w połowie wrzesnia Super Dorothy ale słabo to widzę, chyba pierwszy raz ktoś mnie na all oszukał ... nie było żadnego odzewu na maile wysyłane przeze mnie, dopiero końcem października sprzedający raczył sie odezwać, tłumacząc, że mieli problemy z systemem / nie wiem jakim, chyba jak kogo oszukać / i że nie odnotowali mojego zamowienia. Napisałem więc po raz kolejny co zamówiłem i podałem datę zapłaty za zamówiony towar ... od tego czasu kolejna cisza. To chyba znak, że nie powinienem zawracać sobie głowę różami ...
Wracając do tematu róż pnących zamówiłem w połowie wrzesnia Super Dorothy ale słabo to widzę, chyba pierwszy raz ktoś mnie na all oszukał ... nie było żadnego odzewu na maile wysyłane przeze mnie, dopiero końcem października sprzedający raczył sie odezwać, tłumacząc, że mieli problemy z systemem / nie wiem jakim, chyba jak kogo oszukać / i że nie odnotowali mojego zamowienia. Napisałem więc po raz kolejny co zamówiłem i podałem datę zapłaty za zamówiony towar ... od tego czasu kolejna cisza. To chyba znak, że nie powinienem zawracać sobie głowę różami ...
Rysiek
- ewamaj66

Agata
Złapałam go na modrzewiu, ale poruszyłam się chyba, bo zdjęcie wyszło nieostre. Jutro wezmę koty do pomocy i mam nadzieję skończyć. Przydałoby się wyrwać aksamitki, bo straszą.
Rysiek, bo trzeba szukać sprawdzonych sprzedawców
Może to się zakończy pomyślnie, czego Ci życzę. Tylko broń Boże się nie zrażaj-popatrz jeszcze raz na moją Elmshorn, nie chciałbyś mieć takiej? 
Rysiek, bo trzeba szukać sprawdzonych sprzedawców
- 100krotka

- Od: 2 gru 2008, o 20:11
No, jak dobrze pójdzie, to Elmshorn w ogóle nie zakończy sezonu 
Dobre podejscie, zaraz grudzień, a potem święta Łucja dnia dorzuca, i w lutym można...no w moim przypadku żeniszki
Dobre podejscie, zaraz grudzień, a potem święta Łucja dnia dorzuca, i w lutym można...no w moim przypadku żeniszki
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Moje linki - i aktualny
Wizytówka