Mój ci On...
- ewamaj66
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Mój ci On...
Dobra z Ciebie ogrodniczka, skoro na betonie rośnie Ci, co zechcesz
Też zaczynam powoli planować, co powinnam zmienić u siebie. Begonie padły po pierwszym mrozie i już od dawna w piwnicy. Trzeba poczekać do marca
Wtedy je wyciągam i przesadzam.
- Dyshia
- 1000p

- Od: 17 lut 2010, o 12:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Będę wpadać, jak tylko czas pozwoli.Miriam pisze:Dziękuje i Tobie Dyshio za wizytę i pochwały,jest mi bardzo miłoTo nie była pszczoła...na tym mikołajku
więc co
?
Co do grabienia liści, to ja wczoraj ponad godzinę spedziłam pod dereniem, próbując wybrać wszystkie spomiędzy bluszczu i żurawek.
-
Miriam

- Od: 16 lip 2011, o 12:31
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Mój ci on cz. 3
- Dyshia
- 1000p

Dereń biały, taka by chyba była wstępna identyfikacja. Też mi się tak wydawało, może dość mokre lato u nas było wyjatkowo sprzyjające dla grzybów. Chryzantema niczego sobie, ja też widziałam niejedną okazję, ale nic nie kupiłam, bo nawet nie wiem, które zimują, a które nie. 
-
Miriam

Halinko,specjalnie go tam posadziłam,bo jak widzisz,ściana wyjątkowo nietuzinkowa i pomyślałam,że zimową pora będzie to miejsce wyglądać szczególnie
Dyshio,za 99gr.można ryzykować
Na razie zdobi mi stół kuchenny 
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci on cz. 3
Mój ci on cz. 3
-
Miriam

Ogród pustoszeje po usunięciu przekwitłych kwiatów,ukazują się stałe punkty ogrodu.

Tulipanowiec nie wstydzi się swej nagości mimo,że złotlin jeszcze w szacie

Są miejsca w ogrodzie na które zawsze można liczyć.Tu moja piwniczka w roli skalniaka z lawendowym brzegiem.

Dwa krzaki bukszpanu posadziłam z myślą o formowaniu.Wycięłam z nich półkoliste obrzeże,ale zachciało mi się zmian
Mój ci on cz. 3
Mój ci on cz. 3
- hala67

- Od: 1 paź 2011, o 22:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Zazdroszczę Ci tej piwniczki. Bardzo ładnie zagospodarowałaś jej nawierzchnie.
Kształt krzaczka bukszpanu skojarzył mi się z serduszkiem
Kształt krzaczka bukszpanu skojarzył mi się z serduszkiem
Pozdrawiam Hala
-
Miriam

No dzięki
Serduszko było moim zamysłem

Moje dzisiejsze zakupy
Ale teraz muszę już opuścić miejsce przy komputerze 

Moje dzisiejsze zakupy
Mój ci on cz. 3
Mój ci on cz. 3
- Dyshia
- 1000p

Goły tyłek.
Coś w tym jest, ale oczywiscie bliżej mu do serduszka. 
Zakupy super
Jak wsadzisz to koniecznie się pochwal gdzie i jak. A ta trawka po lewej to jaka? Co tam szczepionego kupiłaś, bo nie mogę dojrzeć
-
Miriam

Wróciłam,żeby przybliżyć zakupy
Kupiłam cyprysik bouleward,dwie trawy,nazwy podam,jak znajdę w moim katalogu,i jeszcze coś kupiłam,co przypomina paprotkę a nią nie jest
i jeszcze kupiłam grab,będzie rósł kolumnowo
Mimo,że kupowałam w szkółce,nie było etykiet ale zapytam dokładnie ,na dniach tam wrócę bo...brakło mi pieniędzy
Grunt zaczęłam przygotowywać już dzisiaj,ale dni takie krótkie...Wyeksmitowałam dwie czarne porzeczki,zrobiłam zdjęcia tej demolki.

Jutro postaram się to ulokować we właściwym miejscu.Zauważyłam,że zamiast zamykać sezon,ja dostałam powera.To pewnie za sprawą uświadomienia sobie zaległości jak i pogody ,jaka dopisuje ostatnio

Jutro postaram się to ulokować we właściwym miejscu.Zauważyłam,że zamiast zamykać sezon,ja dostałam powera.To pewnie za sprawą uświadomienia sobie zaległości jak i pogody ,jaka dopisuje ostatnio
Mój ci on cz. 3
Mój ci on cz. 3
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Pogoda nas rozpieszcza
Ostatnie prace trochę przygnębiające, natomiast sadzenie-wręcz przeciwnie. Dostałam od sąsiadki wrzos, też czeka na wetknięcie 
-
Miriam

U Ciebie wrzos ma szanse,u mnie niekoniecznie
Miałam dzisiaj inne zajęcia a w kierunku ogrodu tylko zerkałam
Mrożną noc nadają,o zmroku wykopałam moją passiflorę.Wrzucę coś z mojego jesiennego ogrodu

Może na początek pokażę kosz,który przed chwilą zrobiłam dla teściowej na 80 urodziny.
Decyzja zapadła,trawa zostaje w gruncie,ryzykuję

Miałam dzisiaj inne zajęcia a w kierunku ogrodu tylko zerkałam

Może na początek pokażę kosz,który przed chwilą zrobiłam dla teściowej na 80 urodziny.

Decyzja zapadła,trawa zostaje w gruncie,ryzykuję

Mój ci on cz. 3
Mój ci on cz. 3
Koszyk rewelka
........piękny wiek ma teściowa
Ja też mam jedną trawę kupioną w tym roku i zostawiam ją, ale chyba zrobię jej okrycie jakieś, bo szkoda, żeby mi przemarzła
Ja też mam jedną trawę kupioną w tym roku i zostawiam ją, ale chyba zrobię jej okrycie jakieś, bo szkoda, żeby mi przemarzła