Jesienno-zimowe pogawędki ..... z widokiem :-)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Jesienno-zimowe pogawędki ..... z widokiem :-)

Post »

Joluś, niebezpiecznie do Ciebie zaglądać , bo z każdego zakątka kuszą kulki , kloniki , jak i wiele innych roślin ;:108 .

Twoja kolekcja już taka imponująca przyprawia o zawrót głowy i szybsze bicie serca , a ono u mnie słabiutkie , oj , słabiutkie ;:223 .

Powiedz proszę , czy kloniki są naprawdę takie delikatne i czy faktycznie przez pierwsze lata trzeba szczególnie opatulić na okres mrozów ?
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jolu gdzie kupowałaś tę Dezember Gold , zapisałam już na listę , ale muszę wiedzieć gdzie mam szukać :;230
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

Kochani tak sobie pomyślałam, że z godnie z tytułem wątek miał zajać całą jesień i zimę, wiec zwolnić nieco trzeba :lol:
Gieniu zgodnie z nazwą powinien zżółknać w grudniu, ale nie mam nic przeciwko temu, aby teraz już zachwycał ;:108
Przemku znajdziesz go z pewnością, on nie należy raczej do tych mało popularnych, a jeszcze ja się taką podróż planuje :uszy
Marta powiem szczerze, że czasem gorzej z doniczek wyjąć. Za wiosna tęsknię i z latem ;:224 Wpadąłm wczoraj na diabelski pomysł :twisted: zajmę sie pichceniem i pieczeniem chleba, moze szybciej zima minie :;230 rodzinka tez z pewnoscią nie będzie miała nic przeciw moim zamierzeniom ;:108 O i jeszcz druty wyciągne z koszyka i będę dziergała :lol:
Iwonko ;:196 już wkrótce na całym forum wzbierze fala wspominkowa, jak co roku z początkiem zimy, więc się szykuj ;:108
Romku dowcip przedni :;230 pamietam, jak koleżanka kazała mi wierzbe skrętolistną usunać, bo chora i listki jej się skręciły :lol:
Sylwek miło, że się podoba.
Jaguś dbaj o serduszko ;:196 Dla młodych klonów najgorse są pierwsze zimy, potem jak sie juz rozrosna nie ma możliwości zabezpieczania, a i roślinki z roku na rok się hartują. Młode kloniki niewysokie przysypałam korą, a górę przykryję .... może doniczką, jak radził Paweł ;:224 im chyba bardziej szkodzą mroźne wiatry, niż spadki temperatur.
Gieniu, jak będziesz jechała na Lubelszczyzne w gościnę na trasie z W-wy masz po lewej stronie za Rykami szkółkę Daglezja. Wiele jest tam ciekawych odmian iglaków, a i traw bardzo szeroka oferta. Czasem można trafić rozrośnięte jeżówki w dobrej cenie.
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

pamelka pisze:Kochani tak sobie pomyślałam, że z godnie z tytułem wątek miał zajać całą jesień i zimę, wiec zwolnić nieco trzeba :lol:
Nie, nie, tu błąd w myśleniu wystąpił! Wręcz przeciwnie, trzeba przyspieszyć, wtedy szybciej minie ta jesień i zima! Przyspieszajmy!
Pieczenie chleba? Nieee...Dłubanie na drutach? Nieee...Masz jeszcze jakieś pomysły?
pamelka pisze:Dla młodych klonów najgorse są pierwsze zimy, potem jak sie już rozrosna nie ma możliwości zabezpieczania, a i roślinki z roku na rok się hartują.
Taaa...O ile nie pojawi się werticilioza i ich nie wykończy :;230 Ja dziś mam wybitnie optymistyczny stosunek do świata :lol:
X_r-o
---
Od: 25 lis 2005, o 09:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

artam pisze:Pieczenie chleba? Nieee...Dłubanie na drutach? Nieee...Masz jeszcze jakieś pomysły?
Szydełkowanie? Kurs robienia past twarogowych? Kurs spawania? Motorniczego tramwajów? :;230
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ha, ha dobre :;230
Kurs włoskiego dla początujących, alb lepiej hiszpańskiego :P
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55

Post »

A mnie by odpowiadało KGW gotować i piec by mnie nauczyli.
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2010, o 21:03

Post »

...Gosia, piec, gotować i haftować :D

E, ja tam już mam plany na przetrwanie zimy - będę oglądać Wasze zdjęcia! ;)
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Ja z tych wszystkich zajęć, to tylko oglądanie zdjęć na forum , najlepiej mi to wychodzi. :;230
Gosia, Ty przecież pyszne ciasta pieczesz, więc po co Ci KGW. Nie możesz zajmować miejsca nie potrzebnie. :D
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

lubelski pisze:
pamelka pisze:O i jeszcze druty wyciągnę z koszyka i będę dziergała :lol:
..no to tu czy na pw przesłać wymiary..fajowy by był taki sweter..pamelkowy..
No , Andrzejku , nie sądzę , by to był dobry pomysł z tym swetrem . Znając Joli upodobania do kulek ( kłujaczków ) na pewno wraz ze splotem przemyciłaby jakieś igiełki , jako znak rozpoznawczy ;:224 . Wątpię , by takowy sweterek byl komfortowy w noszeniu :;230 .
Na zimę Joluś szyj aniołki , rób ozdoby choinkowe ( takie jak dawniej się robiło , ze slomy , waty , bibułki ) , czytaj literaturę kobiecą i ... zwiedzaj ogrody ...wirtualnie ;:224 ;:196 . Szydełko , druty , to nie dla mnie , wolę pichcenie , pisanie wierszy i malowanie .
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

artam pisze:
pamelka pisze:Dla młodych klonów najgorsze są pierwsze zimy, potem jak się już rozrosną nie ma możliwości zabezpieczania, a i roślinki z roku na rok się hartują.
Taaa...O ile nie pojawi się werticilioza i ich nie wykończy .... Ja dziś mam wybitnie optymistyczny stosunek do świata ...
/Marta sorry musiałam wyciąć Twoje emotki, bo moje się nie zmieściły :;230 /
Właśnie podobny, jak mój wczorajszy :;230 Klony przezimowały juz raz, więc jakby mam nadzieję na kolejne zimowanie :wink: Kopce z kory już usypane, niektóre maluchy chowają się w korze i tu pytanie : nie zagrzybieją?
Przyspieszyć nie mogę, bo już czwarta część wątku wypisana, a dopiero listopad, gdzie jeszcze do wiosny ;:224
Chlebek będzie zdecydowanie :wink: jaki wyjdzie zobaczymy, z pewnością nie taki dobry jak Zytowy :roll:
Paweł bardzo dziękuję za wszechstronne propozycje :;230 niestety nie skorzystam. List został wysłany nareszcie.
Gosiu a gdzie tam KG W - w Lublinie znajdziesz? Teraz internet lepszy niż ludowe tradycje. Metodą prób i błędów dotrzemy do upragnionego celu.
Su ja też będę oglądała z tęsknotą za zielenią, kolorami kwiatów i ;:3 A w międzyczasie do kuchni obrócić steki, albo blaszki w piekarniku przestawić :;230
Tajeczko też bardzo lubię przeglądać i czytać forum. Tyle bezcennych rad, Waszych doświadczeń, że człowiek nie potrafi przestać podczytywać. Kiedyś był taki wątek: ' .....czy jesteś uzależniony od forum ..... ' zdaje się :lol:
Andrzej pewnie, że pogoda do ogrodowych prac dopisuje i dobrze, że długi weekend nas zaszczycił w listopadzie. Zamierzam zakończyć przygotowania do zimy właśnie w tym terminie.
Muszę jednak dodać, że pomimo sprzyjającej pogody długość dnia w porównaniu z nocą jest zbyt nieproporcjonalna :evil: Po powrocie z pracy już ta druga i co zrobisz?
Sweterek .... bardzo proszę, może w jodełkę :;230 skarpetek nie będę dziergać z pewnością :lol:
Jaguś, a ja lubię ręczne robótki, wyobraź sobie z czasów studenckich zostało mi zamiłowanie.
Ale to zupełnie inne czasy były. Koleżanki się śmieją, że teraz w 'ciuchu' kupisz sweterek za 2 złote i po co się męczyć, oczy psuć?
Jak pisałam wyżej z zamiłowania do kulek ścieg jodełkowy, albo zieloną, świąteczną choinkę mogę wydziergać na czerwonym sweterku, do twarzy Andrzejowi byłoby w czerwonym :D
Pamiętacie filmy o świętach i babcinych sweterkach :;230
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55

Post »

Właśnie dlatego jestem nie pocieszona :( :;230 :;230 A chodzi o coś więcej spotkania z ludźmi bezcenne :wink:
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu a może by tak KGM założyć :;230 Ulka nauczyła się ładne różyczki robić, może by tak w torty pójść :wink:
Nasze koleżanki niezwykle utalentowane w tej dziedzinie ;:137 nie sądziasz? Wystarczy na zastawione stoły popatrzeć :D
Tu uwaga niezbędna ... ślimaków robić nie będę, mogę półprodukt zebrać na działce :;230
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2010, o 20:47

Post »

Jolu powiem szczerze, że psinki masz przednie :uszy
U mnie klon już się totalnie ogołocił z liści. Ba już nawet ma swój chochołek :wink: Ah! Wilczomlecze są cudowne. W liście z zamówieniem na wiosnę mam wpisanego. Wszyscy już zaczynają wspominać, a czy to też tak długo do tej wiosny? :D
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

O ja też do dziergania melodii nie mam, ale upiec i owszem lubię a potem.... zjeść :oops:
Dlatego mało piekę :)
KGM - podoba mi się. Coraz częściej odwiedzam wątki nie tylko ogrodowe. Jakaż tam skarbnica wiedzy wszelakiej. Lektura w sam raz na zimę.
M. teraz krzywym okiem spogląda na moje przesiadywanie na forum, ale pod koniec listopada wyjeżdża i wtedy...poszaleję :;230
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”