Cieszę się, już wiesz , że szkółki niemieckie dosyłają.
Ogród Moni cz.4
- majka411
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 12 sie 2009, o 18:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród Moni cz.4
Witaj Moniczko,
dziękuję za namiar na pogodynkę

- Alania

- Od: 17 lip 2008, o 21:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Tak, wiem i bardzo się cieszę. Jutro zapewne przyjdą do mnie Pompony. Ponoć są kłujące, więc trzeba przygotować dobre rękawice
Robi się już coraz chłodniej, od czwartku zapowiadane jest większe ochłodzenie, więc różyczki przyjdą w sam raz przed mrozikiem

- majka411

- Od: 12 sie 2009, o 18:55
Mamy je faktycznie również dzięki Wiesi, ja jej już podziękowałam.
Jestem bardzo zadowolona, a Ty.
Patrzę na Edenkę i nie wierzę, że róża którą kupiłam może tak wyglądać.
- Alania

Maju, już pisałam u Gosi, że krzaczorki z Francji są niesamowitej jakosci
To były dobrze wydane pieniądze
Jestem bardzo zadowolona. Teraz tylko trzeba dobrze zabezpieczyć, żeby nie zmarzły, bo u mnie mają nie najlepsze miejsce
Kopczyki już dostały. Teraz jeszcze narzucę gałązki, ale to dopiero jak zrobi się chłodniej.
-
edulkot

- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Ja też to samo sądzę, wspaniała sadzonka z grubymi pędami i wielkimi korzeniami. Nawet nie spodziewałam się takich grubych gałązek i długaśne bardzo. Ale mnie nie pokłuły.

- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Właśnie najgorsze z różami jest to kłócie. Ile się nacierpiałam w weekend kiedy chciałam wysprzątać opadłe liści
To chyba najgorsza robota jesienią. A tu ich coraz więcej
Maju prognoza mniej więcej się sprawdza. Ale najbardziej o dziwo ta na kilka misięcy na przód w miarę dokładna. Nie wiem, czy zwróciłas uwagę na to czy sprawdzały się w poprzednich latach?
To chyba najgorsza robota jesienią. A tu ich coraz więcej
Maju prognoza mniej więcej się sprawdza. Ale najbardziej o dziwo ta na kilka misięcy na przód w miarę dokładna. Nie wiem, czy zwróciłas uwagę na to czy sprawdzały się w poprzednich latach?
-
edulkot

- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Gosiu aż tak długo to u nich nie obserwuję pogody bo komputer opanowałam dopiero w zeszłym roku. 
- sangwinaria

- Od: 9 lip 2011, o 14:05
- Kontakt:
róża cudna. a i ogródeczek wspaniały . Prace z różami zakończyły się u mnie wydłubywaniem kolców igłą , tak mnie urządziły 
- justi177

- Od: 22 wrz 2011, o 17:42
Moniko, nie dość, że sprawiłaś (nieświadomie) że tutaj jestem, to w dodatku założyłam swój wątek, czego nie miałam juz nigdy w życiu robić
....Twoje typy są cudowne, myślę nad nimi, dziękuje za pomoc 
Pozdrawiam
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Maju, no to zapamietaj tę prognozę i porównamy nasze odczucia za rok 
- Alania

Majeczki - coś czuję, że powtórzymy zamówienie w tej szkółce
Gosiu, zazdroszczę Wam tych porządków. U mnie tylko częściowo udało mi się oczyścić rabaty i zakopczykować róże. Dużo jeszcze pracy przede mną, a tu już zima za pasem.
Sangwinario
Musisz koniecznie zakładać rękawice. Najlepiej zaopatrzeć się w skórzane, długie, żeby zakrywały jak najwięcej ręki
Justyś
Cieszę się, że tu wpadłaś. Wątek zakładaj, koniecznie. Miło spaceruje się po innych ogródkach. Każdy jest inny, co jeden to ciekawszy. Ogrody to odzwierciedlenie naszej duszy
Dzisiaj po raz pierwszy nocne przymrozki nie ustąpiły i mrozik trzyma nadal, mimo, że już godz.11.00. Przez ostatnie dni mrozik około godz. 8.00-9.00 już powoli ustępował. Chyba trzeba pomyśleć o zmianie opon na zimowe.
Muszę się wziąć za zabezpieczanie róż przed mrozem. Na razie tylko część dostała kopczyk, ale jeszcze dużo marznie i czeka na ciepłe okrycie.
Póki co moje dzisiejsze "mrożonki", jak to ktoś ładnie nazwał - uchwycone przed kilkoma minutami:

Gosiu, zazdroszczę Wam tych porządków. U mnie tylko częściowo udało mi się oczyścić rabaty i zakopczykować róże. Dużo jeszcze pracy przede mną, a tu już zima za pasem.
Sangwinario
Justyś
Dzisiaj po raz pierwszy nocne przymrozki nie ustąpiły i mrozik trzyma nadal, mimo, że już godz.11.00. Przez ostatnie dni mrozik około godz. 8.00-9.00 już powoli ustępował. Chyba trzeba pomyśleć o zmianie opon na zimowe.
Muszę się wziąć za zabezpieczanie róż przed mrozem. Na razie tylko część dostała kopczyk, ale jeszcze dużo marznie i czeka na ciepłe okrycie.
Póki co moje dzisiejsze "mrożonki", jak to ktoś ładnie nazwał - uchwycone przed kilkoma minutami:

- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Moniś mrożonki wyglądają pięknie, jak zakonserwowane w cukrze
Ja też chyba już w przyszłym tygodniu wezmę się za kopczykowanie róż, już może być zimno.....wprawdzie zawsze staram się czekać do stałych mrozów.....ale wtedy kompost skamieniały i problem.....
Ja też chyba już w przyszłym tygodniu wezmę się za kopczykowanie róż, już może być zimno.....wprawdzie zawsze staram się czekać do stałych mrozów.....ale wtedy kompost skamieniały i problem.....
- Aszka

- Od: 16 wrz 2008, o 15:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Moni ja też nie zdążyłam i część ma tylko kopczyki
a mrozik nadal trzyma.Jak uda się okryć resztę w tygodniu to będzie jak "książka każe" po przymrozkach okrywać
U mnie też tak oszronione tylko nie chce mi się wychodzić z ciepłego żeby zrobić zdjęcia.Brrr,nie lubię zimna
- Atka-a1

- Od: 28 kwie 2009, o 09:58
Dziś u mnie cieplej niż wczoraj, ale okryję resztę róż. Niby ogród przy domu, ale ze względu na pracę mogę nie mieć później czasu na okrywanie.
Wcześniej okrywałam mieloną korą, więc nawet jak przymroziło, to worek wyciągałąm z garażu i buch sipiemy
, ale w tym roku muszę zagospodarować przesiany kompost i jak mi zmarznie, to będzie trudno podsypać.
Wcześniej okrywałam mieloną korą, więc nawet jak przymroziło, to worek wyciągałąm z garażu i buch sipiemy