Storczyki Venus
- syljed
- 200p
- Od: 17 lis 2010, o 18:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Storczyki Venus
Nie mogę się napatrzeć na Equestris alba jest tak uroczy 

Phal. equestris alba piękny
Equestris z uwagi na ilość pędów i kwiatów jaką wytwarza, zapewne będzie moim pierwszym zakupionym botanicznym Phal. 

Sylwuniu i Tomeczku dziękuję za pochwały mojej "Białej Łabędzicy"
Dziś jednak wstawię nowości , które nabyłam w Łodzi będąc wczoraj na Wystawie w Łodzi dzięki Kasi, która zechciała mnie tam zabrać Dziękuję Bardzo
i w doborowym towarzystwie koleżanek Dorotki, Martusi i Reginy dziękuję dziewczynki za mile spędzony czas
Otrzymałam też 2 cudne maluszki od Dorotki, ale zdjęcia wstawię innym razem :P
Pierwsza Nowość nad, która długo się zastanawiałam bo wybierałam miedzy nim a Phal. cornu-cervi forma Chattaladae jednak po wewnętrznej walce i rozterkach wygrał
Phal. Sogo Lawrence x Phal. Kung's Red Cherry

Jeszcze jedno zdjęcie chciałam pokazać jego wielkość w porównaniu do phal. equestris alba ta druga trochę mi się prześwietliła

Nad tą Nowością nie zastanawiałam się długo od razu odstawiłam w towarzystwie jeszcze jeszcze jednego cuda, które jednak zakupiła Dorotka
Phalaenopsis Yaphon Sir

Ten storczyk był już pokazywany u mnie na koniec września jednak na początku listopada zrobił mi miłe powitanie ponieważ wyjeżdżając z domu na kilka dni zostawiłam go z nabrzmiałym pączkiem po powrocie zobaczyłam takiego gościa
Dtps. Purple Martin we własnej osobie

Poza tym u moich podopiecznych cały czas się coś dzieje rosną korzonki są też pędy i leniuchy, które świecą zielonością, ale nie mam co narzekać.
Mój najbardziej leniwy i opieszały storczyk wypuścił nieoczekiwanie pęd pomimo swojego nieciekawego wyglądu i zalanego przez moją nieuwagę stożka wzrostu - chodzi mi o Phal. Mini Marka zdjęcia wstawię jednak dopiero jutro jak zostanę sama w domu
Dziś z ledwością zrobiłam te, które wstawiłam wyżej a mam jeszcze jedną niespodziankę i moja wielką radość i dumę
Życzę miłego oglądania a ja lecę pooglądać co tam u Was w wątkach się dzieje

Dziś jednak wstawię nowości , które nabyłam w Łodzi będąc wczoraj na Wystawie w Łodzi dzięki Kasi, która zechciała mnie tam zabrać Dziękuję Bardzo

Pierwsza Nowość nad, która długo się zastanawiałam bo wybierałam miedzy nim a Phal. cornu-cervi forma Chattaladae jednak po wewnętrznej walce i rozterkach wygrał
Phal. Sogo Lawrence x Phal. Kung's Red Cherry

Jeszcze jedno zdjęcie chciałam pokazać jego wielkość w porównaniu do phal. equestris alba ta druga trochę mi się prześwietliła

Nad tą Nowością nie zastanawiałam się długo od razu odstawiłam w towarzystwie jeszcze jeszcze jednego cuda, które jednak zakupiła Dorotka

Phalaenopsis Yaphon Sir

Ten storczyk był już pokazywany u mnie na koniec września jednak na początku listopada zrobił mi miłe powitanie ponieważ wyjeżdżając z domu na kilka dni zostawiłam go z nabrzmiałym pączkiem po powrocie zobaczyłam takiego gościa

Dtps. Purple Martin we własnej osobie

Poza tym u moich podopiecznych cały czas się coś dzieje rosną korzonki są też pędy i leniuchy, które świecą zielonością, ale nie mam co narzekać.
Mój najbardziej leniwy i opieszały storczyk wypuścił nieoczekiwanie pęd pomimo swojego nieciekawego wyglądu i zalanego przez moją nieuwagę stożka wzrostu - chodzi mi o Phal. Mini Marka zdjęcia wstawię jednak dopiero jutro jak zostanę sama w domu

Dziś z ledwością zrobiłam te, które wstawiłam wyżej a mam jeszcze jedną niespodziankę i moja wielką radość i dumę

Życzę miłego oglądania a ja lecę pooglądać co tam u Was w wątkach się dzieje

Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Moje Storczyki
-
- 1000p
- Od: 15 mar 2010, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Julitko śliczne nowości ,chyba też je oglądałam ,a nad rudą pięknością się zastanawiałam .Nie ma tego złego będę podziwiać ją u Ciebie
Szkoda tylko że nie udało nam się spotkać .Może innym razem

Kasiu ja też się długo zastanawiałam, ale dziś jak na nią patrzę jestem bardzo zadowolona z podjętej decyzji.
Ja żałuję, że się nie spotkałyśmy mam nadzieję, że następnym razem będziemy mogły się spotkać i poznać osobiście
.
Minęłyśmy się również z Justynką czego też żałuję.
Bardzo jestem zadowolona z wyjazdu bo poznałam Laurę, Tomka i Pana Jana Ciepłuchę u którego byłam z dziewczynami w domu wrażenia ogromne
po powrocie do domu padłam ze zmęczenia ciesząc się z wspólnie spędzonych chwil
Jeszcze zapomniałam dopisać Phal. Yaphon Sir pachnie dość intensywnie, ale jeszcze nie rozgryzłam z czym mi się kojarzy do tego kwiaty są woskowe tak jak i w Phal. Sogo Lawrence x Phal. Kung's Red Cherry, ale u niego nie wyczułam zapachu, a że mam katar dodatkowo jest to utrudnione
Ja żałuję, że się nie spotkałyśmy mam nadzieję, że następnym razem będziemy mogły się spotkać i poznać osobiście

Minęłyśmy się również z Justynką czego też żałuję.
Bardzo jestem zadowolona z wyjazdu bo poznałam Laurę, Tomka i Pana Jana Ciepłuchę u którego byłam z dziewczynami w domu wrażenia ogromne

Jeszcze zapomniałam dopisać Phal. Yaphon Sir pachnie dość intensywnie, ale jeszcze nie rozgryzłam z czym mi się kojarzy do tego kwiaty są woskowe tak jak i w Phal. Sogo Lawrence x Phal. Kung's Red Cherry, ale u niego nie wyczułam zapachu, a że mam katar dodatkowo jest to utrudnione

Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Moje Storczyki
- tom_mix
- 500p
- Od: 3 sie 2007, o 13:46
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kolejna osoba która sobie piękności przywiozła
Rozumiem Twoje rozterki co do wyboru Phal. Tez bym wybrał Phal. Sogo Lawrence x Phal. Kung's Red Cherry bo Phal. Chattaladae już mam
Phal Yaphon Sir świetnie ma dobrane kolory

Rozumiem Twoje rozterki co do wyboru Phal. Tez bym wybrał Phal. Sogo Lawrence x Phal. Kung's Red Cherry bo Phal. Chattaladae już mam

Phal Yaphon Sir świetnie ma dobrane kolory

Pozdrawiam Tomek
Piękne nowości
Gratulacje. Wczoraj w chwili refleksji nad Twoim equestrisem, zamówiłem sobie takiego
Zobaczymy czy będzie mu u mnie pasowało 

Tomku miałam rozterki ponieważ nie posiadałam żadnego z tych storczyków, ale przeważyło to, że Phal. Sogo Lawrence x Phal. Kung's Red Cherry kwitł a Phal. c-c Chattaladae co prawda miał pęd, ale kwiatków nie
Poza tym byłam nastawiona na zakup czego innego, ale przyzwyczaiłam się już, że nie zawsze mamy możliwość kupienia tego co zaplanowaliśmy
Tomkoc - dziękuje i ciesze się z twojego wyboru na pewno będziesz zadowolony i storczyku Ciebie się szybko zaaklimatyzuje i będzie pięknie kwitł

Poza tym byłam nastawiona na zakup czego innego, ale przyzwyczaiłam się już, że nie zawsze mamy możliwość kupienia tego co zaplanowaliśmy

Tomkoc - dziękuje i ciesze się z twojego wyboru na pewno będziesz zadowolony i storczyku Ciebie się szybko zaaklimatyzuje i będzie pięknie kwitł

Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Moje Storczyki
- tom_mix
- 500p
- Od: 3 sie 2007, o 13:46
Pewnie gdyby Phal. c-c miał kwiatki nie musiałabyś się zastanawiać czy go brać
A czy ten Phal Sogo...... ma takie chropowate kwiatki czy to efekt plamek?

A czy ten Phal Sogo...... ma takie chropowate kwiatki czy to efekt plamek?
Pozdrawiam Tomek
Tom_mix pewno tak albo kupiła bym oba
Jeśli chodzi o Phal. Sogo..... to nie ma chropowatych kwiatków tylko jest to efekt kropeczek jest on woskowy i nareszcie wyczułam jego zapach kojarzy mi się z konwaliami

Jeśli chodzi o Phal. Sogo..... to nie ma chropowatych kwiatków tylko jest to efekt kropeczek jest on woskowy i nareszcie wyczułam jego zapach kojarzy mi się z konwaliami

Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Moje Storczyki
- mis20
- 1000p
- Od: 6 lis 2010, o 22:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Julitko ależ piękne nowości przywiozłaś w wystawy 

Piękne nowości
Najbardziej podoba mi się Dtps. Purple Martin
Jest taki słodziak 

Najbardziej podoba mi się Dtps. Purple Martin

Julitko przecudne nowości, zresztą to u Ciebie nic dziwnego, wiele Twoich okazów pewnie niejeden w nas chętnie by Ci... podprowadzil. Tak typuję jeśli chodzi o ta Twoja tajemniczą nowość... I sama ciekawa jestem czy się dobrze domyślam 

Pozdrawiam, Agata
Moje storczykowe skarby
Moje storczykowe skarby
Asiu dziękuję za pochwały polecam wystawy bo można zobaczyć to co się kupuje
Gosiu mi też Martinek się podoba co prawda jest słodziutki, ale z lekką doza zadziorności
Agatko cieszę się, że Ci się spodobały moje nowości, ale i Ty masz okazy, które mi się podobają
Rysiu dziękuję
ja też się ucieszyłam z tej niespodzianki tym bardziej, że nie wiedziałam jak się zachowa w nowy miejscu i czy nie zasuszy pędu.
Poza tym Dziewczynki storczyk, którego jutro wstawię zdjęcie był już pokazywany zdradzę jedynie, że ku mojemu ogromnemu zdziwieniu puścił pęd, a tego to ja już się nie spodziewałam

Gosiu mi też Martinek się podoba co prawda jest słodziutki, ale z lekką doza zadziorności

Agatko cieszę się, że Ci się spodobały moje nowości, ale i Ty masz okazy, które mi się podobają

Rysiu dziękuję

Poza tym Dziewczynki storczyk, którego jutro wstawię zdjęcie był już pokazywany zdradzę jedynie, że ku mojemu ogromnemu zdziwieniu puścił pęd, a tego to ja już się nie spodziewałam

Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Moje Storczyki
- nina1611
- 500p
- Od: 27 mar 2011, o 13:11
ale cuuuudne nowości!!!
gratuluje
niech pięknie rosną