Storczyki Venus

Awatar użytkownika
syljed
200p
200p
Od: 17 lis 2010, o 18:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Storczyki Venus

Post »

Nie mogę się napatrzeć na Equestris alba jest tak uroczy ;:138
Pozdrawiam Sylwia
Moje Storczyki
tomkoc

Post »

Phal. equestris alba piękny ;:63 Equestris z uwagi na ilość pędów i kwiatów jaką wytwarza, zapewne będzie moim pierwszym zakupionym botanicznym Phal. :)
Awatar użytkownika
Venus9
1000p
1000p
Od: 31 paź 2010, o 20:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Sylwuniu i Tomeczku dziękuję za pochwały mojej "Białej Łabędzicy" ;:196

Dziś jednak wstawię nowości , które nabyłam w Łodzi będąc wczoraj na Wystawie w Łodzi dzięki Kasi, która zechciała mnie tam zabrać Dziękuję Bardzo ;:196 i w doborowym towarzystwie koleżanek Dorotki, Martusi i Reginy dziękuję dziewczynki za mile spędzony czas ;:196 Otrzymałam też 2 cudne maluszki od Dorotki, ale zdjęcia wstawię innym razem :P

Pierwsza Nowość nad, która długo się zastanawiałam bo wybierałam miedzy nim a Phal. cornu-cervi forma Chattaladae jednak po wewnętrznej walce i rozterkach wygrał

Phal. Sogo Lawrence x Phal. Kung's Red Cherry
Obrazek

Jeszcze jedno zdjęcie chciałam pokazać jego wielkość w porównaniu do phal. equestris alba ta druga trochę mi się prześwietliła ;:223
Obrazek

Nad tą Nowością nie zastanawiałam się długo od razu odstawiłam w towarzystwie jeszcze jeszcze jednego cuda, które jednak zakupiła Dorotka ;:196

Phalaenopsis Yaphon Sir
Obrazek

Ten storczyk był już pokazywany u mnie na koniec września jednak na początku listopada zrobił mi miłe powitanie ponieważ wyjeżdżając z domu na kilka dni zostawiłam go z nabrzmiałym pączkiem po powrocie zobaczyłam takiego gościa :heja

Dtps. Purple Martin we własnej osobie :tan
Obrazek

Poza tym u moich podopiecznych cały czas się coś dzieje rosną korzonki są też pędy i leniuchy, które świecą zielonością, ale nie mam co narzekać.
Mój najbardziej leniwy i opieszały storczyk wypuścił nieoczekiwanie pęd pomimo swojego nieciekawego wyglądu i zalanego przez moją nieuwagę stożka wzrostu - chodzi mi o Phal. Mini Marka zdjęcia wstawię jednak dopiero jutro jak zostanę sama w domu ;:224
Dziś z ledwością zrobiłam te, które wstawiłam wyżej a mam jeszcze jedną niespodziankę i moja wielką radość i dumę ;:167

Życzę miłego oglądania a ja lecę pooglądać co tam u Was w wątkach się dzieje ;:196
Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
katarzynka575
1000p
1000p
Od: 15 mar 2010, o 10:13

Post »

Julitko śliczne nowości ,chyba też je oglądałam ,a nad rudą pięknością się zastanawiałam .Nie ma tego złego będę podziwiać ją u Ciebie :D Szkoda tylko że nie udało nam się spotkać .Może innym razem
Awatar użytkownika
Venus9
1000p
1000p

Post »

Kasiu ja też się długo zastanawiałam, ale dziś jak na nią patrzę jestem bardzo zadowolona z podjętej decyzji.
Ja żałuję, że się nie spotkałyśmy mam nadzieję, że następnym razem będziemy mogły się spotkać i poznać osobiście ;:196.
Minęłyśmy się również z Justynką czego też żałuję.

Bardzo jestem zadowolona z wyjazdu bo poznałam Laurę, Tomka i Pana Jana Ciepłuchę u którego byłam z dziewczynami w domu wrażenia ogromne :D po powrocie do domu padłam ze zmęczenia ciesząc się z wspólnie spędzonych chwil :D

Jeszcze zapomniałam dopisać Phal. Yaphon Sir pachnie dość intensywnie, ale jeszcze nie rozgryzłam z czym mi się kojarzy do tego kwiaty są woskowe tak jak i w Phal. Sogo Lawrence x Phal. Kung's Red Cherry, ale u niego nie wyczułam zapachu, a że mam katar dodatkowo jest to utrudnione :(
Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Awatar użytkownika
tom_mix
500p
500p
Od: 3 sie 2007, o 13:46
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kolejna osoba która sobie piękności przywiozła ;:138
Rozumiem Twoje rozterki co do wyboru Phal. Tez bym wybrał Phal. Sogo Lawrence x Phal. Kung's Red Cherry bo Phal. Chattaladae już mam :;230

Phal Yaphon Sir świetnie ma dobrane kolory ;:167
Pozdrawiam Tomek
tomkoc

Post »

Piękne nowości :) Gratulacje. Wczoraj w chwili refleksji nad Twoim equestrisem, zamówiłem sobie takiego :) Zobaczymy czy będzie mu u mnie pasowało :?:
Awatar użytkownika
Venus9
1000p
1000p

Post »

Tomku miałam rozterki ponieważ nie posiadałam żadnego z tych storczyków, ale przeważyło to, że Phal. Sogo Lawrence x Phal. Kung's Red Cherry kwitł a Phal. c-c Chattaladae co prawda miał pęd, ale kwiatków nie :wink:

Poza tym byłam nastawiona na zakup czego innego, ale przyzwyczaiłam się już, że nie zawsze mamy możliwość kupienia tego co zaplanowaliśmy ;:224

Tomkoc - dziękuje i ciesze się z twojego wyboru na pewno będziesz zadowolony i storczyku Ciebie się szybko zaaklimatyzuje i będzie pięknie kwitł :D
Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Awatar użytkownika
tom_mix
500p
500p
Od: 3 sie 2007, o 13:46

Post »

Pewnie gdyby Phal. c-c miał kwiatki nie musiałabyś się zastanawiać czy go brać :lol:

A czy ten Phal Sogo...... ma takie chropowate kwiatki czy to efekt plamek?
Pozdrawiam Tomek
Awatar użytkownika
Venus9
1000p
1000p

Post »

Tom_mix pewno tak albo kupiła bym oba :;230 :;230
Jeśli chodzi o Phal. Sogo..... to nie ma chropowatych kwiatków tylko jest to efekt kropeczek jest on woskowy i nareszcie wyczułam jego zapach kojarzy mi się z konwaliami :D
Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Awatar użytkownika
mis20
1000p
1000p
Od: 6 lis 2010, o 22:10

Post »

Julitko ależ piękne nowości przywiozłaś w wystawy ;:224
Awatar użytkownika
goskle
500p
500p
Od: 18 sie 2010, o 23:50

Post »

Piękne nowości ;:108
Najbardziej podoba mi się Dtps. Purple Martin :tan Jest taki słodziak ;:167
Pozdrawiam
Gosia
moje storczysie
Awatar użytkownika
nieinna
200p
200p
Od: 9 wrz 2010, o 15:31

Post »

Julitko przecudne nowości, zresztą to u Ciebie nic dziwnego, wiele Twoich okazów pewnie niejeden w nas chętnie by Ci... podprowadzil. Tak typuję jeśli chodzi o ta Twoja tajemniczą nowość... I sama ciekawa jestem czy się dobrze domyślam :)
Pozdrawiam, Agata
Moje storczykowe skarby
Awatar użytkownika
Venus9
1000p
1000p

Post »

Asiu dziękuję za pochwały polecam wystawy bo można zobaczyć to co się kupuje :D

Gosiu mi też Martinek się podoba co prawda jest słodziutki, ale z lekką doza zadziorności ;:183

Agatko cieszę się, że Ci się spodobały moje nowości, ale i Ty masz okazy, które mi się podobają ;:196

Rysiu dziękuję ;:196 ja też się ucieszyłam z tej niespodzianki tym bardziej, że nie wiedziałam jak się zachowa w nowy miejscu i czy nie zasuszy pędu.

Poza tym Dziewczynki storczyk, którego jutro wstawię zdjęcie był już pokazywany zdradzę jedynie, że ku mojemu ogromnemu zdziwieniu puścił pęd, a tego to ja już się nie spodziewałam ;:60
Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Awatar użytkownika
nina1611
500p
500p
Od: 27 mar 2011, o 13:11

Post »

ale cuuuudne nowości!!! :) gratuluje :) niech pięknie rosną :)
Pozdrawiam Małgorzatka :)
Niektóre z moich storczyków ...
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”